Η γυναίκα του Σιν θέλει να αποσύρει τις κατηγορίες

09.02.2010
Ο Τσάρλι Σιν (Charlie Sheen) και η Μπρουκ Μιούλερ (Brooke Mueller) συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο δικαστήριο, όπου τροποποίησαν τα μεταξύ τους περιοριστικά μέτρα με σκοπό να έχουν τη δυνατότητα να λύσουν μόνοι τις διαφορές τους.


Ο Τσάρλι Σιν (Charlie Sheen) και η Μπρουκ Μιούλερ (Brooke Mueller) συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο δικαστήριο, όπου τροποποίησαν τα μεταξύ τους περιοριστικά μέτρα με σκοπό να έχουν τη δυνατότητα να λύσουν μόνοι τις διαφορές τους.

Τα προβλήματα προέκυψαν από το περιστατικό οικιακής βίας που η κυρία Σιν κατήγγειλε την ημέρα των Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο σύζυγός της, την ακινητοποίησε στο κρεβάτι και απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει, κρατώντας ένα μαχαίρι στο λαιμό της.

Το ζευγάρι αγκαλιάστηκε μέσα στην αίθουσα ενώ ο δικηγόρος της Μιούλερ, Γιέιλ Γκάλαντερ (Yale Galanter) είπε ότι αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν ξανά στο υπόγειο του δικαστηρίου, μετά την σύντομη ακρόαση της υπόθεσης και λίγο πριν μπουν στα διαφορετικά οχήματα που τους περίμεναν. Σχεδίαζαν να φύγουν από το Άσπεν μαζί και για τον λόγο αυτό, είπε ο Γκάλαντερ, ζήτησε από τους εισαγγελείς να κλείσουν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Μπορώ να σας πω ότι η Μπρουκ ήθελε πάρα πολύ να επικοινωνήσει με τον Τσάρλι. Υπάρχουν πολλά και σημαντικά θέματα σχετικά με τα παιδιά για τα οποία ήθελε να μιλήσει μαζί του. Έχουν δυο υπέροχα μωρά μαζί. Η Μπρουκ θα ήθελε αυτή η υπόθεση να τελειώσει και οι κατηγορίες να απορριφθούν έτσι ώστε να συνεχίσουν τις ζωές τους".

Ο Τσάρλι Σιν κατηγορείται ότι απείλησε τη γυναίκα του κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό της ανήμερα τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν στο σπίτι του στο Άσπεν. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για χειροδικία, απειλή κατά της ζωής και εγκληματική πλεκτάνη που επισείουν έως τριών ετών φυλάκιση. Ο ηθοποιός δεν απάντησα στις κατηγορίες και αναμένεται στο δικαστήριο ξανά στις 25 Μαρτίου.

Σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του Εισαγγελέα Άρνολντ Μόρντκιν (Arnold Mordkin) στην πρόταση να κλείσει η υπόθεση, ο Γκάλαντερ είπε: "Απήγγειλε κατηγορίες". Ο Ρίτσαρντ Κάμινς (Richard Cummins) δικηγόρος του Σιν, δεν βρέθηκε αμέσως, οπότε δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Ο Μόρντκιν αρνήθηκε να συζητήσει την υπόθεση, αλλά δεν έφερε αντίρρηση στο να επιτραπεί στους Σιν να έρθουν σε επαφή, λέγοντας ότι δεν είναι παραγωγικό να απομακρύνεις ανθρώπους άσκοπα.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο δικαστής Τζέιμς Μπ. Μπόιντ (James B. Boyd) διατήρησε τα μέτρα που αφορούν σε τυχόν παρενόχληση από πλευρά του Σιν, σύμφωνα με τα οποία ο ηθοποιός απαγορεύεται να κατέχει όπλα, να καταναλώνει αλκοόλ ή να χρησιμοποιεί ναρκωτικά, με την εξαίρεση συνταγογραφημένων φαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης και φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου, ο Τσάρλι Σιν ακούστηκε να λέει μόνο "Ναι, κύριε" κοιτάζοντας τον δικαστή ή τον δικηγόρο του. Η γυναίκα του καθόταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων ρίχνοντάς του που και που κλεφτές ματιές.

Λόγω των δίδυμων αγοριών τους, οι Σιν επικοινωνούσαν συχνά μέσω των δικηγόρων τους όλο αυτό τον καιρό. Με αυτό τον τρόπο εξέφρασαν, εξάλλου και την επιθυμία να συμφιλιωθούν.

"Δεν γνωρίζω πώς οι άνθρωποι ξεπερνούν κάτι τέτοιο", είπε ο Γκάλαντερ, συμπληρώνοντας ότι μόνο ο καιρός θα δείξει αν ο γάμος τους μπορέσει να επιβιώσει.

Οι δικαστές, είχαν επιτρέψει στον Σιν να επισκεφτεί τη γυναίκα του σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες όπου νοσηλευόταν τον περασμένο μήνα.

Σε κατάθεση των αστυνομικών που συνέλαβαν τον ηθοποιό τα Χριστούγεννα, αναφέρεται ότι η Μπρουκ είχε περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο ο άντρας της την ακινητοποίησε στο κρεβάτι πιέζοντας ένα μαχαίρι στον λαιμό της, λέγοντάς της ότι "καλύτερα να ζει με τον φόβο". Σύμφωνα με την ίδια κατάθεση ο Σιν είπε στη γυναίκα του ότι μπορούσε να προσλάβει κάποιον πρώην αστυνομικό "ο οποίος ξέρει να κάνει τη δουλειά χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος".

Ο Τσάρλι αρνείται ότι απείλησε ή χτύπησε τη γυναίκα του αλλά είπε στην αστυνομία ότι έσπασε δύο ζευγάρια γυαλιών ηλίου μπροστά της.

Σε ηχογραφημένο μήνυμα της κλήσης της στο 100, μια γυναικεία φωνή που αναγνωρίστηκε ως εκείνη της Μπρουκ ακούγεται να περιγράφει το πώς ο Τσάρλι Σιν την απείλησε με το μαχαίρι λέγοντας: "Επί μία ώρα, νόμιζα ότι θα πέθαινα". Επανέλαβε τουλάχιστον 5 φορές ότι ήθελε να κάνει μήνυση. "Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν", είπε σύμφωνα με τις καταθέσεις.

Ο Γκάλαντερ είπε ότι η Μπρουκ Μιούλερ-Σιν επιμένει στις καταθέσεις της και θα τιμήσει τις νομικές της υποχρεώσεις. "Όταν κάποιος κάνει μια τέτοια κλήση στην αστυνομία, δεν σκέφτονται όλες τις νομικές επιπλοκές που θα επακολουθήσουν. Εμμένει όμως και στη θέση της ότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό ζήτημα", εξηγεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης με έδρα το Ντένβερ Νταν Ρεχτ (Dan Recht), είναι πολύ σύνηθες για θύματα περιπτώσεων οικογενειακής βίας να ζητούν να κλείσει η υπόθεση. Οι εισαγγελείς όμως δεν είναι υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν. Ειδικά για την περίπτωση λέει ότι ο δικαστής Μόρντκιν έχει πολλές εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής κλήτευσης της Μιούλερ, που θα την αναγκάσει να καταθέσει. "Αν αναφέρεις ένα τέτοιου είδους έγκλημα, είσαι απλά ένας μάρτυρας κατηγορίας", εξηγεί.

Ο Γκάλαντερ είπε ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο οι Σιν δεν έφυγαν μαζί από το δικαστήριο, ήταν τα τυπικά της μεταφοράς που απαιτούσαν τρία οχήματα για το ζευγάρι και τους δικηγόρους τους. Είπε ότι τα οχήματα ήταν γεμάτα βαλίτσες και καρότσια, παρόλο που δεν ανέφερε αν η Μπρουκ έφτασε στο Άσπεν με τα παιδιά της.