«Όλα είναι μεταφυσικά στη ζωή μου»

07.04.2010
Πώς μπορεί κάποιος να ζήσει... δέκα ζωές; Αν είναι ο Κώστας Παύλου Παναγιωτόπουλος, ο δικός μας και δικός σας Bar-Bar, μπορεί και εκατό!

To αποδεικνύει στο νέο του βιβλίο "το 20ό παρακαλώ!", όπου με ιστορίες... υπεράνω πάσης φαντασίας μας αποκαλύπτει «Δέκα ζωές της ζωής» του, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι είναι πολλές παραπάνω!

Με δυνατές δόσεις χιούμορ, συγκίνησης και νοσταλγίας, που χαρακτηρίζουν τη γραφή του δημοσιογράφου-συγγραφέα, και μεταφυσική αλήθεια ξεδιπλώνονται στις σελίδες του νέου του βιβλίου.

Άλλωστε, όπως πιστεύει ο ίδιος, η μεταφυσική έχει παίξει σημαντικό "αν όχι ίσως τον πρώτο" ρόλο στη ζωή του.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ένα ξύλινο αλογάκι σημάδεψε τα παιδικά του χρόνια κι έγινε το μετέπειτα γούρι του αλλά και ο «οδηγός» του στις περιπέτειες του καινούργιου του βιβλίου;

Ή πώς να δικαιολογήσει ότι έμενε στο «στοιχειωμένο» σπίτι της οδού Βαλτετσίου, το οποίο περιγράφει στο διήγημά του «Εφτά Μητέρες στο Πατάρι», που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Εντευκτήριον», αλλά και τα στοιχειωμένα «Παράθυρα του ΩΣΗΕ», το οποίο αρχικά δημοσιεύτηκε στο 2ο τεύχος του περιοδικού «Playboy» αμέσως έπειτα από διήγημα του Κώστα Ταχτσή;

Όπως μας είπε ο Βar-Bar, «Με διαλέγουν τα σπίτια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή μου. Πιστεύω ότι όλα είναι γραμμένα, αλλά πολλά από αυτά μπορούμε να τα διαγράψουμε ή να τους αλλάξουμε κατεύθυνση...». Αυτό τονίζει και στην πετυχημένη εκπομπή του «Θα σ’ τα λέω κι ας οικτίρεις» στον Αθήνα 9,84.

Έχει γνωρίσει χιλιάδες προσωπικότητες, αλλά ποια τον έχει αγγίξει περισσότερο;

«Η Αλίκη Περρωτή, γιατί είναι μια γήινη θεά», μας απάντησε χωρίς να αμφιταλαντευτεί ούτε λεπτό.

Τι ονειρεύεται;

«Να πάρω επιτέλους ένα μεγάλο βραβείο από κάποιον υπεύθυνο φορέα, γιατί δυστυχώς τις περισσότερες φορές δίνουν τα βραβεία εκεί που δεν αξίζουν».

Και σε ποιον χρωστάει ένα μεγάλο «ευχαριστώ»;

«Στον πατέρα μου. Επειδή μου είχε καταστρέψει τους καραγκιόζηδες, που λάτρευα, είχε χαρίσει τα κουνέλια μου, με κούρευε γουλί και δεν με άφηνε να ντυθώ μασκαράς τις Απόκριες, δεν του έδειξα ποτέ πόσο πολύ τον αγαπώ».

Σ.Μ.