Εσείς πώς ανανεώνετε τη σχέση σας;

21.04.2010
Η δημοσιοποίηση του διαζυγίου Ελένης Μενεγάκη και Γιάννη Λάτσιου καθώς κι αυτό της Έλλης Κοκκίνου και του Παναγιώτη Βασιλειάδη έκανε πολλούς να αναρωτιούνται.... Ποια σχέση τελικά αντέχει στο χρόνο και πώς γίνεται να κρατάς τη φλόγα του έρωτα ζωντανή;

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η δημοσιοποίηση του διαζυγίου Ελένης Μενεγάκη και Γιάννη Λάτσιου καθώς κι αυτό της Έλλης Κοκκίνου και του Παναγιώτη Βασιλειάδη έκανε πολλούς να αναρωτιούνται.... Ποια σχέση τελικά αντέχει στο χρόνο και πώς γίνεται να κρατάς τη φλόγα του έρωτα ζωντανή; Εμείς ρωτήσαμε αγαπημένους καλλιτέχνες να μας πουν μικρά μυστικά που τους βοηθάνε να ανανεώνουν τη σχέση τους... Τονωτικές ενέσεις που κάνουν το ζευγάρι να ξεφεύγει από τη ρουτίνα και να αναβιώνει το πάθος των πρώτων χρόνων!

Νίκος Ψαρράς
Ο γοητευτικός ηθοποιός δεν θέλει να χάνει το ενδιαφέρον του για τη σύντροφό του... Η «αναπόληση» της αρχής της σχέσης είναι αυτή που την κρατάει ζωντανή για εκείνον.

«Να θυμάσαι πάντα για ποιο λόγο άρχισες αυτή τη σχέση. Όταν ξεχνάμε γιατί την ξεκινήσαμε, τότε καλύτερα να την τελειώνουμε».

Θανάσης Πάτρας
Με τη σύζυγό του Κατερίνα ζουν ένα μεγάλο έρωτα. Ο Θανάσης Πάτρας είναι ερωτευμένος και δεν το κρύβει? Όταν τον ρωτήσαμε τι κάνει για να κρατάει τη σπίθα του έρωτα ζωντανή, μας αποκάλυψε:

«Δωράκια, εκπλήξεις, ταξίδια και λουλούδια είναι απαραίτητα. Μου αρέσει να χαρίζω στη γυναίκα μου λουλούδια. Όχι σε επετείους και γιορτές, αλλά σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να ανανεώνεις τη σχέση ή το γάμο σου».

Σπύρος Λάμπρου
Ο παρουσιαστής του Alpha, νιόπαντρος και ευτυχισμένος, μας αποκάλυψε με αρκετή δόση χιούμορ τι χρειάζεται μια σχέση για να ανανεώνεται...

«Λεφτά, λεφτά, λεφτά! Λεφτά για να μπορείς να πηγαίνεις πολλά ταξίδια. (Γέλια.) Πλάκα κάνω. Το θέμα είναι γενικά στις σχέσεις, αν έχεις τα κότσια να τη συνεχίσεις ή να την κόψεις, ειδικά αν πρόκειται για παράλληλη. Οι άντρες συνήθως κόβουν πιο εύκολα τις παράλληλες σχέσεις συγκριτικά με τη γυναίκα. Εκείνη θα τολμήσει και θα διώξει το σύντροφό της αν δεν περνάει καλά, άσχετα με την ηλικία που θα έχει».

Άννα Ανδριανού
Μια γυναίκα που έχει παίξει και έχει γράψει, όσο λίγες, υποθέσεις και ρόλους που βασίζονται στις προσωπικές σχέσεις. Η ίδια μας είπε:

«Στη σχέση και στο γάμο όλα λειτουργούν αυτόματα. Ή υπάρχει χημεία ή δεν υπάρχει. Η χημεία και η αγάπη προκύπτουν με τρόπο μαγικό. Δεν υπάρχουν συνταγές. Ή σου συμβαίνει ή όχι. Ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρείς τον άλλο δεδομένο. Στο γάμο ειδικά δεν πρέπει να σταματάει ποτέ το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλο, για την προσωπικότητα του άλλου! Οι εκπλήξεις καλές είναι, αρκεί να μην είναι κάτι που γίνεται τυπικά, γιατί τότε είναι σαχλό. Αν γίνονται επί της ουσίας και είναι αυθόρμητες, είναι κάτι όμορφο».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου
Η ανερχόμενη ηθοποιός πιστεύει ότι η ερωτική σχέση θέλει συνεχή προσπάθεια και δουλειά...

«Μικρά πραγματάκια είναι αυτά που βοηθάνε τη σχέση να ανανεώνεται. Θέλει δουλειά. Λόγια αγάπης, να μην είσαι ποτέ απεριποίητη, να τονώνεις πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σου. Όταν εσύ είσαι καλά, τότε όλα έρχονται! Και η χαρά και η αγάπη».

Θάνος Πετρέλης
Ο δημοφιλής τραγουδιστής είναι πατέρας δύο πανέμορφων κοριτσιών. Οι κόρες του είναι γι’ αυτόν πηγή έμπνευσης και παράλληλα τον βοηθάνε να ανανεώνεται ο γάμος του.

«Ο ερχομός των παιδιών σπάει τη ρουτίνα και κάθε μέρα είναι διαφορετική. Βιώνεις νέα, πρωτόγνωρα συναισθήματα. Όλες αυτές οι όμορφες οικογενειακές στιγμές γεμίζουν και ολοκληρώνουν το ζευγάρι. Τα ταξίδια και οι έξοδοι επίσης βοηθάνε το ζευγάρι να ανανεώνεται, αλλά, όταν τα παιδιά είναι μικρά, αυτό είναι δύσκολο. Πάντως, όταν το ζευγάρι θέλει να βρει τρόπο για ανανέωση, βρίσκει!».

Μαρία Κορινθίου
Μια όμορφη νέα γυναίκα που βιώνει την ευτυχία στο πλευρό του Γιάννη Αϊβάζη. Η Μαρία Κορινθίου μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά της που κρατάνε τη σχέση της δυνατή.

«Όταν ξεφεύγεις από την καθημερινότητα, ανανεώνεσαι. Το θέμα είναι να βάλεις μέσα στο πρόγραμμα κάτι διαφορετικό, κάτι αναπάντεχο. Μια έκπληξη, ένα δωράκι, αυτά νομίζω ότι ανανεώνουν το ζευγάρι».

Γιάννης Αϊβάζης
Αλήθεια, τι λέει το έτερον ήμισυ της Μαρίας Κορινθίου για τη σχέση τους; Πώς την ανανεώνει εκείνος και τι κάνει για νιώθει καλά με τη σύντροφό του;

«Φροντίζω να είμαι ερωτευμένος κάθε στιγμή. Το θέμα είναι να νιώθεις έτσι για τη σύντροφό σου και να μην αφήσεις να ξενερώσει μέσα σου αυτό το συναίσθημα».