Έτσι θα τους αδυνατίσουμε!

26.04.2010
Η Έλλη Αγγελιδάκη και η Νίκη Πετρουλάκη βάζουν σε... πρόγραμμα εκγύμνασης δώδεκα εύσωμους Έλληνες και Ελληνίδες προτείνοντάς τους τον ιδανικότερο κατ’ αυτές τρόπο για να χάσουν το περιττό βάρος!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η Έλλη Αγγελιδάκη και η Νίκη Πετρουλάκη βάζουν σε... πρόγραμμα εκγύμνασης δώδεκα εύσωμους Έλληνες και Ελληνίδες προτείνοντάς τους τον ιδανικότερο κατ’ αυτές τρόπο για να χάσουν το περιττό βάρος!

Κατερίνα Ζαρίφη

Ε.Α.: «Κάποια στιγμή έκανε μεγάλη προσπάθεια και έχασε αρκετά κιλά, αλλά... ξαναέπεσε στο φαγητό! Θα έδινα στην αρχή μεγαλύτερο βάρος στη διατροφή της. Επειδή είναι μια κοπέλα που τρέχει όλη μέρα, λόγω της δουλειάς της, θα της έδινα συμβουλές πάνω στο τι πρέπει να τρώει και πότε. Πρέπει να τρώει απαραίτητα ένα πολύ καλό πρωινό, ένα καλό μεσημεριανό και ένα λιτό βραδινό. Μετά τα πρώτα 10 κιλά που θα έχανε θα την έβαζα σε πρόγραμμα εκγύμνασης».

Ν.Π.: «Οπωσδήποτε θα πρέπει να κάνει καθημερινά ελλειπτικό μηχάνημα, που βοηθάει στην άσκηση χωρίς να καταπονούνται οι αρθρώσεις. Επίσης, προπόνηση για όλο το σώμα με βαράκια».

Σοφία Βογιατζάκη

Ε.Α.: «Επειδή είναι πολύ δραστήρια και ενεργητική, μου δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να κάνει οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής, αν το έπαιρνε απόφαση. Αυστηρή δίαιτα σε πρώτη φάση, για να φύγουν τα πρώτα κιλά, και μετά ένα ωριαίο αερόβιο πρόγραμμα. Επίσης, δύο φορές την εβδομάδα pilates. Επιπλέον, οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει μέσα στο Σαββατοκύριακο που να έχει κίνηση, όπως ρακέτες ή τένις».

Ν.Π.: «Θα της πρότεινα να περπατάει αρχικά τουλάχιστον 20 λεπτά και έπειτα από μικρό διάστημα να το αυξήσει στα 50-60 λεπτά την ημέρα».

Γιάννης Λοβέρδος

Ε.Α.: «Επειδή δεν είναι τύπος που θα πήγαινε σε γυμναστήριο, θα του συνιστούσα να πάρει ένα μηχάνημα στο σπίτι, είτε διάδρομο ή ποδήλατο, και θα ήμουν ευχαριστημένη αν έκανε έστω και μισή ώρα την ημέρα. Παράλληλα, θα τον έβαζα σε ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής για να χάσει τα κιλά».

Ν.Π.: «Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πολύ αυστηρή δίαιτα».

Κώστας Καραμανλής

Ε.Α.: «Επειδή έχω καταλάβει ότι του αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο, θα τον έβαζα να παίζει τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, παράλληλα βέβαια με δίαιτα, για να χάσει τουλάχιστον 15 κιλά».

Ν.Π.: «Θα του πρότεινα να παίξει τένις ή σκουός»!

Σωκράτης Πάτσικας

Ε.Α.: «Θα τον έβαζα να κάνει pilates και αερόβια άσκηση ένα δίωρο την ημέρα, επειδή είναι νέος και πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει σε σύντομο διάστημα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Ν.Π.: «Επειδή είναι μικρός στην ηλικία, θα του πρότεινα να επιλέξει ένα από τα ομαδικά αθλήματα, όπως μπάσκετ ή ποδόσφαιρο».

Ευάγγελος Βενιζέλος

Ε.Α.: «Πρέπει να κόψει μαχαίρι το φαγητό! Να το γυρίσει στη σαλάτα και στο γιαουρτάκι το βράδυ και να τρώει ένα ελαφρύ επίσης μεσημεριανό. Θα τον έβαζα να κάνει πολύ περπάτημα και ποδήλατο και αν και εφόσον έχανε 20 κιλά, θα τον έβαζα στο πρόγραμμα power yoga της Ελένης Πετρουλάκη, με ασκήσεις ενδυνάμωσης για αρχάριους, ώστε να μεγαλώσουν οι μύες.

Ν.Π.: «Να περπατάει τουλάχιστον 40 λεπτά την ημέρα. Ας ξεκινήσει με το τετράγωνο της Βουλής!».

Δημήτρης Σταρόβας

Ε.Α.: «Έχω καταλάβει από το στυλ του γενικότερα ότι είναι γελαστός και χαρούμενος άνθρωπος και του αρέσει πολύ το φαγητό. Θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα δίαιτα και να κόψει απαραίτητα το βραδινό. Θα τον έβαζα να ακολουθήσει πιο λιτή διατροφή, για να χάσει κάποια κιλά, και έπειτα θα τον προχωρούσα σε αερόβια εκγύμναση».

Ν.Π.: «Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσει με πισίνα και περπάτημα, γιατί, αν έχεις πολλά κιλά, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα».

Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Ε.Α.: «Οπωσδήποτε δίαιτα! Επειδή θεωρώ ότι δεν είναι τύπος του γυμναστηρίου, θα επέλεγα κολύμβηση ή περπάτημα, για μία ώρα περίπου την ημέρα. Θα μπορούσε επίσης να κάνει σε στρώματα στο έδαφος κάποιες εξειδικευμένες ασκήσεις, όπως προσαγωγούς, επαγωγούς και πολλούς κοιλιακούς».

Ν.Π.: «Θα της πρότεινα να ξεκινήσει γιόγκα, που θα βοηθούσε στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος».

Θεόδωρος Πάγκαλος

Ε.Α.: «Ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί νομίζω ότι έχουν την ίδια κατατομή. Δεν θα μπορούσα να τους βάλω να κάνουν πολλές και περίπλοκες ασκήσεις. Εφόσον έχαναν τα κιλά, θα επέλεγα στατικές ασκήσεις ενδυνάμωσης».

Ν.Π.: «Νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσει την πορεία Πάγκαλου. Πέρα από την πλάκα, τώρα, είναι απαραίτητο να κάνει ποδήλατο και διάδρομο, για να τον βοηθήσουν να αυξήσει τις καύσεις».

Δήμητρα Παπανδρέου

Ε.Α.: «Δεν θα πρέπει να παίρνει περισσότερες από 1.200 θερμίδες την ημέρα, ώστε να χάσει κιλά. Θα την έβαζα να κάνει αεροβίωση 4-5 φορές την εβδομάδα για μία ώρα. Οπωσδήποτε βάρη στα χέρια και ασκήσεις για το στήθος, όπου επίσης έχει πρόβλημα. Εννοείται ότι πρέπει να κάνει και πολλούς κοιλιακούς».

Ν.Π.: «Νομίζω ότι είναι αναγκαίος ο συνδυασμός διάδρομος-pilates-yoga».

Σταμάτης Κραουνάκης

Ε.Α.: «Πρέπει να καταβάλλει την περισσότερη προσπάθεια απ’ όλους για να αδυνατίσει, γιατί έχει πολλά παραπανίσια κιλά. Θα πρέπει να ξεκινήσει σταδιακά να βελτιώνει τη διατροφή του. Θα έδινα ένα διάστημα γύρω στον ένα χρόνο για να χάσει όλα τα κιλά σιγά σιγά, μειώνοντας αρχικά κατά πολύ τις θερμίδες και αργότερα ακολουθώντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής».

Ν.Π.: «Πολύ περπάτημα και άσκηση μες στο νερό, γιατί θα καταπονηθούν οι αρθρώσεις αν επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα».

Έλντα Πανοπούλου

Ε.Α.: «Δεν έχει πάρα πολλά παραπανίσια κιλά η Έλντα. Με λίγη προσπάθεια θα μπορούσε να αδυνατίσει. Θα έκανα συνδυασμό μιας πιο σωστής διατροφής της τάξης των 1.500 θερμίδων και θα την έβαζα να κάνει κάποιο ελλειπτικό μηχάνημα ή διάδρομο, για να κάψει τις θερμίδες».

Ν.Π.: «Αρχικά θα την έβαζα να κάνει pilates, που νομίζω ότι θα τη βοηθήσουν να γυμναστεί αργότερα καλύτερα».