Τρανσέξουαλ μοντέλο στην καμπάνια Benetton

01.02.2013
Ποια άλλη εταιρεία θα μπορούσε να προβάλει στη διαφημιστική της καμπάνια μια διάσημη και αμφιλεγόμενη τρανσέξουαλ, από την εταιρεία Benetton; Η νέα καμπάνια της Benetton έχει σαν πρωταγωνίστρια το τρανσέξουαλ μοντέλο από τη Βραζιλία, Lea T, η οποία επιλέχθηκε απευθείας από τον 48χρονο πρόεδρο του Ομίλου Benetton, Αλεσάντρο Μπένετον (Alessandro Benetton). Η 31χρονη μούσα του Givenchy, που γεννήθηκε Leandro Cerezo, έκανε εγχείριση αλλαγής φύλου τον Μάρτιο του 2011, μια επίπονη διαδικασία την οποία προετοίμαζε από το 2008. Το μοντέλο από τη Βραζιλία έγινε περισσότερο γνωστό όταν φωτογραφήθηκε - πριν την εγχείριση - με μαγιό στη διάσημη παραλία της Ιπανέμα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από τον Τέρι Ρίτσαρντσον (Terry Richardson). Να θυμίσουμε ότι η Λέα έκανε και ένα πέρασμα από το σόου της Όπρα, όπου μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα της, γνωστό παίχτη ποδοσφαίρου Toninho Cerezo, και φυσικά για τη διαδικασία αλλαγής φύλου. Αναφορικά με την επιλογή της ως μοντέλο της Benetton, ο πρόεδρος της εταιρείας, Alessandro Benetton, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι: «Έχει μια απίστευτη ιστορία. Ο πατέρας της ήταν αστέρι του ποδοσφαίρου. Κι όμως υποστήριξε τη διαφορετικότητά της. Η διαδρομή που ακολούθησαν για να πετύχουν στη μόδα, τα πρόσωπα που επιλέξαμε ήταν πολύ ασυνήθιστη, μια διαφορετική διαδρομή. Είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική «Benetton» καμπάνια που έχουμε κάνει ποτέ». Εκτός από την Lea T στην καμπάνια συμμετέχει και η πρόσφυγας πολέμου από το Σουδάν Άλεκ Γουέκ (Alek Wek), ο Γερμανός Μάριο Γκάλα (Mario Galla) με προσθετικό πόδι, και πολλοί άλλοι. Επιμέλεια Χ.Τ.

Ποια άλλη εταιρεία θα μπορούσε να προβάλει στη διαφημιστική της καμπάνια μια διάσημη και αμφιλεγόμενη τρανσέξουαλ, από την εταιρεία Benetton;

Η νέα καμπάνια της Benetton έχει σαν πρωταγωνίστρια το τρανσέξουαλ μοντέλο από τη Βραζιλία, Lea T, η οποία επιλέχθηκε απευθείας από τον 48χρονο πρόεδρο του Ομίλου Benetton, Αλεσάντρο Μπένετον (Alessandro Benetton).

Η 31χρονη μούσα του Givenchy, που γεννήθηκε Leandro Cerezo, έκανε εγχείριση αλλαγής φύλου τον Μάρτιο του 2011, μια επίπονη διαδικασία την οποία προετοίμαζε από το 2008.

Το μοντέλο από τη Βραζιλία έγινε περισσότερο γνωστό όταν φωτογραφήθηκε - πριν την εγχείριση - με μαγιό στη διάσημη παραλία της Ιπανέμα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από τον Τέρι Ρίτσαρντσον (Terry Richardson).

Να θυμίσουμε ότι η Λέα έκανε και ένα πέρασμα από το σόου της Όπρα, όπου μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα της, γνωστό παίχτη ποδοσφαίρου Toninho Cerezo, και φυσικά για τη διαδικασία αλλαγής φύλου.

Αναφορικά με την επιλογή της ως μοντέλο της Benetton, ο πρόεδρος της εταιρείας, Alessandro Benetton, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι: «Έχει μια απίστευτη ιστορία. Ο πατέρας της ήταν αστέρι του ποδοσφαίρου. Κι όμως υποστήριξε τη διαφορετικότητά της. Η διαδρομή που ακολούθησαν για να πετύχουν στη μόδα, τα πρόσωπα που επιλέξαμε ήταν πολύ ασυνήθιστη, μια διαφορετική διαδρομή. Είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική «Benetton» καμπάνια που έχουμε κάνει ποτέ».

Εκτός από την Lea T στην καμπάνια συμμετέχει και η πρόσφυγας πολέμου από το Σουδάν Άλεκ Γουέκ (Alek Wek), ο Γερμανός Μάριο Γκάλα (Mario Galla) με προσθετικό πόδι, και πολλοί άλλοι.

Επιμέλεια Χ.Τ.