Στο νοσοκομείο η Κέιτ: έρχεται το μωρό!

22.07.2013
Είναι επίσημο πια. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ γεννάει.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι του Κένσινγκτον η Κέιτ (Kate) μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σεντ Μέρι με αυτοκίνητο, από την πλαϊνή πόρτα, γύρω στις 5 το πρωί.

"Η δούκισσα του Κέιμπριτζ εισήχθη σήμερα το πρωί στον νοσοκομείο Σεντ Μέρι'ς στο Πάντινκγτον του Λονδίνου και βρίσκεται στα πρώτα στάδια του τοκετού. Η δούκισσα μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο από το Παλάτι του Κένσινγκτον στην Πτέρυγα Λίντο του νοσοκομείου Σεντ Μέρι'ς μαζί με τον δούκα του Κέιμπριτζ", έγραφε τη λυτή ανακοίνωση του παλατιού που επιβεβαίωνε ότι ο τρίτος στη σειρά για τη διαδοχή του βρετανικού θρόνου γαλαζοαίματος –ή γαλαζοαίματη- βρίσκεται στον… δρόμο.

Την Κέιτ λέγεται ότι φροντίζει κορυφαία ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον πρώην γυναικολόγο της ίδιας της βασίλισσας, Μάρκους Σέτσελ (Marcus Setchell).

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, πρώτη θα ενημερωθεί για τη γέννηση του μωρού η βασίλισσα και αμέσως μετά οι παππούδες Κάρολος (Charles) και Καμίλα (Camilla) καθώς και οι οι Μίντλετον (Middleton).

Η ευρύτερη ανακοίνωση θα γίνει με επίσημο έγγραφο που θα φέρει τη "βούλα" του μαιευτηρίου και των γιατρών, όλες τις πληροφορίες σχετικά με ώρα γέννησης, φύλο, βάρος και τα σχετικά, και το οποίο θα "εκτεθεί" στο ειδικό βασιλικό τρίποδο έξω από τις πύλες του Μπάκινχαμ, όπως έγινε και με τις αφίξεις του Γουίλιαμ και του Χάρι.

Ειδικές τιμές θα αποδοθούν με 41 κανονιοβολισμούς ενώ το μωρό θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση για όλο τον κόσμο στα σκαλιά του μαιευτηρίου, όπως και ο μπαμπάς του και ο θείος του.

Το φύλο του μωρού ακόμη δεν είναι γνωστό. Ωστόσο, αν είναι κορίτσι, τότε θα γράψει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πρωτότοκος μελλοντικού μονάρχη που θα προηγηθεί στη διαδοχή έναντι ενός νεότερου αδελφού. Πάντως, ο τίτλος του μωρού που θα συνοδεύει το όνομά του, ανακοινώθηκε επίσημα πριν από μερικές μέρες και θα είναι ο εξής: "Αυτού Υψηλότητα Πρίγκιπας –ή Πριγκίπισσα, ανάλογα- του Κέιμπριτζ".

Το πρώτο παιδί της Κέιτ και του Γουίλιαμ θα είναι το τρίτο δισέγγονο της βασίλισσας, και μια μέρα ενδέχεται να γίνει Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Ανώτατος Διοικητής της Εκκλησίας της Αγγλίας καθώς και αρχηγός κράτους σε 16 χώρες. Επιπλέον, εκείνος ή εκείνη θα είναι επικεφαλής της Κοινοπολιτείας.

Στο μεταξύ, γύρω στις 11:00 ώρα Ελλάδας, εκρόσωπος του πριγκιπικού ζεύγους ανακοίνωσε ότι "όλα εξελίσσονται ομαλά".

Ζ. Κ.