Δολοφονία ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα;

20.08.2013
Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το θάνατο ή δολοφονία της πριγκίπισσας Νταϊάνα επανέρχονται και πάλι στην επικαιρότητα.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας ''The Mirror'' και παρά τις παλαιότερες έρευνες 7 εκατομμυρίων της γαλλικής και βρετανικής αστυνομίας, ο θάνατος της πριγκίπισσας και του συντρόφου της Ντότι αλ Φαγιέτ (Dodi al Fayed) [και του οδηγού τους Χένρι Πολ ( Henri Paul)] ήταν προϊόν δολοφονικής ενέργειας.

Ο νέος ισχυρισμός για το θάνατο της Νταϊάνα αναφέρει ότι η πριγκίπισσα δολοφονήθηκε από ένα μέλος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε στο δεύτερο στρατοδικείο του στρατιώτη Ντάνι Νάιτινγκέιλ (Danny Nightingale) ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή όπλου. Στη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκε ένα έγγραφο από τα πεθερικά ενός πρώην στρατιώτη όπου και αναφερόταν πως η πριγκίπισσα δολοφονήθηκε από ένα μέλος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το βρετανικό υπουργείο 'Αμυνας, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Τόσο το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA), όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός Sky News, μετέδωσαν ότι τα νέα αυτά στοιχεία δόθηκαν στην Σκότλαντ Γιαρντ, από τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε απλά ότι εξετάζει τις πληροφορίες τις οποίες ελέγχει για την αξιοπιστία τους.

"Δεν πρόκειται για επανέναρξη της έρευνας", ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι η αναθεώρηση των νέων πληροφοριών δεν είναι μέρος της «Επιχείρησης Paget» που ήταν η κωδική ονομασία, που δόθηκε στην αστυνομική έρευνα σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας για το αυτοκινητιστικό ατύχημα που κόστιζε τη ζωή της Λαίδης Ντι. Η τότε έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι θεωρίες ήταν αβάσιμες και πως το τροχαίο που συνέβη το 1997 ήταν ατύχημα.

Ο πατέρας του συντρόφου της Νταϊάνα, Μοχάμαντ αλ Φαγιέντ (Mohammad al Fayed) μέσω του εκπροσώπου του τόνισε τα εξής στο δίκτυο ABC:

''Ο κύριος Αλ Φαγιέτ δεν θέλει να σχολιάσει κάτι αλλά σημειώνει πως η αστυνομία φαίνεται να ερευνά την υπόθεση. Ο κύριος Φαγιέτ ελπίζει πως η έρευνα θα γίνει σωστά και αναμένει τα αποτελέσματα αυτής με ανυπομονησία''.

Η Νταϊάνα, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, διαδόχου του βρετανικού θρόνου, και ο σύντροφός της Ντόντι αλ-Φαγέντ γιος του αιγύπτιου επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ-Φαγέντ σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι.

Ο πατέρας του Ντόντι, και πρώην ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Harrods, ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι είχε σκοτωθεί μετά από διαταγή του βρετανικού κατεστημένου.