Τι τουίταραν οι διάσημοι για το Ρόμπιν Γουίλιαμς

12.08.2014
Ο θάνατος του 63χρονου Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του στο Σαν Φρανσίσκο, έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο, επωνύμους και μη.

Και όπως γίνεται πλέον στην εποχή των social media, οι celebrities έσπευσαν μέσω του προφίλ τους στο Twitter -κυρίως- να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους ή να γράψουν δυο λόγια αγάπης για το δημοφιλή ηθοποιό.

Πρώτα, όμως να αναφέρουμε το tweet της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία ανέβασε μια φωτογραφία από τον Αλαντίν κι έγραψε «Τζίνι, είσαι ελεύθερο», συνοδευόμενο από πλάνο από την ταινία της Disney.

Η Μάρα Γουίλσον (Mara Wilson), η οποία υποδυόταν την κόρη του στην ταινία «Η κυρία Ντάουφαιρ (Mrs. Doubtfire) tweetαρε: «Πολύ λυπημένη, πολύ αναστατωμένη, πολύ χαρούμενη που δεν το έμαθα μέσω Twitter. Μάλλον θα απέχω για λίγο καιρό από αυτό».

Ο συμπρωταγωνιστής του στην ταινία «Νύχτα στο Μουσείο», Μπεν Στίλερ, έγραψε στο Twitter: "Ένα tweet δεν μπορεί να περιγράψει το μεγαλείο της καρδιάς και της ψυχής του Robin Williams και το ταλέντο του. Είναι τόσο θλιβερό. Εντάξει, θα προσπαθήσω. Τον γνώρισα όταν ήμουν 13 ετών και μεγάλος φαν κι ήταν τόσο ευγενικός και τον έβλεπα να είναι τόσο ευγενικός με όλους τους φαν... Και με τους άλλους ηθοποιούς ήταν τόσο γενναιόδωρος και φοβερός.
Έκανε όλους να αισθάνονται ιδιαίτεροι και ίσοι γύρω του, ακόμη κι αν ήταν ο ίδιος μια ιδιοφυΐα… Η καρδιά του ήταν τόσο μεγάλη, ακόμα και αν δεν τον ήξερες, το τι έδινε στον καθένα, ήταν το ίδιο που έδινε και στη δουλειά του, έτσι, όλοι το νιώθαμε. Η επιρροή του στον κόσμο ήταν τόσο θετική. Εκανε πολύ καλό στους ανθρώπους. Έκανε εμένα και πολλούς ανθρώπους γύρω μου να γελούν τόσο πολύ για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο Ντάνι ΝτεΒίτο (Danny DeVito) ήταν πιο λακωνικός και tweetαρε τη λέξη «συντετριμμένος».

Ο Κέβιν Σπέϊσι (Kevin Spacey) έγραψε: «Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έκανε τον κόσμο να γελάει και να σκέφτεται. Θα το θυμάμαι και θα το τιμάω αυτό. Ένας μεγάλος άνδρας, καλλιτέχνης και φίλος. Θα τον θυμάμαι για πάντα».

«Δε θα μπορούσα να είμαι περισσότερο έκπληκτος από την απώλεια του Ρόμπιν Γουίλιαμς, άνθρωπος, μεγάλο ταλέντο, ενεργός, αληθινός ψυχή», έγραψε ο Στιβ Μάρτιν (Steve Martin).

«Δεν μπορώ να πιστέψω την είδηση για το Ρόμπιν Γουίλιαμς. Έδωσε τόσα πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους. Είμαι πληγωμένη», tweetαρε η ‘Ελεν ΝτεΤζένερις (Ellen DeGeneres).

Η Γκόλντι Χόουν (Goldie Hawn) έγραψε: «Ω, Ρόμπιν… Οι καρδιές μας ράγισαν». Αναπαύσου εν ειρήνη. Σ’ αγαπήσαμε».

Η Κέιτι Πέρι (Katy Perry) με τη σειρά της ήταν πιο σύντομη: «τόσο λυπημένη για το Ρόμπιν Γουίλιαμς».

Η Αλίσα Μιλάνο (Alyssa Milano) πάλι δεν ήταν: «Ρόμπιν Γουίλιαμς! Η δουλειά σου! Η καρδιά σου! Το μυαλό σου! Τόσα πράγματα είχες να κάνεις! Ακόμα περισσότερα για να σε αγαπάμε! Με ραγισμένη καρδιά! Αναπαύσου εν ειρήνη!», ενώ για το τέλος κρατήσαμε την Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian):

«Γελούσα σε όλη την παιδική μου ηλικία χάρη σε σένα... Ευχαριστούμε RIP», έγραψε στο προφίλ της στο Instagram.

Το πιο ξεχωριστό tweet ήταν αυτό της Σάρα Μισέλ Γκέλαρ (Sarah Michelle Gellar), η οποία υποδυόταν την κόρη του στη σειρά “The Crazy Ones” κι ανέβασε ένα κολάζ από κοινές φωτογραφίες τους, ενώ δήλωσε στο περιοδικό People:

«Η ζωή μου είναι καλύτερη επειδή γνώρισα το Ρόμπιν Γουίλιαμς. Για τα παιδιά μου ήταν ο θείος Ρόμπιν, σε όλους όσους εργάζονταν μαζί του, ήταν το καλύτερο αφεντικό που μπορούσε να είχε ποτέ κανείς και για μένα δεν ήταν απλά μια έμπνευση, αλλά ήταν ο πατέρας που πάντα ονειρευόμουν να έχω. Δεν υπάρχουν αρκετά επίθετα για να περιγράψω το φως που ήταν, σε όποιον είχε την ευχαρίστηση να τον συναντήσει. Θα μου λείπει κάθε μέρα, αλλά ξέρω ότι η μνήμη του θα ζει για πάντα. Και στην οικογένειά του, τους ευχαριστώ που μας άφησαν να τον γνωρίσουμε και να δούμε τη χαρά που του έδιναν. Εμείς οι τρελλοί σ' αγαπάμε».

Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ