Ρόμπιν Γουίλιαμς: Νέα στοιχεία για την αυτοκτονία του

12.11.2014
Ο ξαφνικός θάνατος του δημοφιλούς ηθοποιού πριν από τρεις μήνες συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Σήμερα έρχονται στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον λόγο που τον οδήγησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς (Robbin Williams) βρέθηκε κρεμασμένος από τη ζώνη του, μέσα στο σπίτι του το πρωί της 11ης Αυγούστου, από την οικιακή βοηθό του. Η είδηση προκάλεσε μέγα σοκ σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς καθώς και στους αμέτρητους θαυμαστές του διάσημου ηθοποιού σε όλο τον κόσμο.

Ήταν γνωστό ότι ο 63χρονος σταρ έπασχε από κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια, όμως έχοντας αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνεται χρήση ναρκωτικων ή αλκοόλ, η απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του δεν μπορούσε να εξηγηθεί αρχικά.

Μέχρι που έγινε γνωστό ότι ο Γουίλιαμς έπασχε σιωπηλά από τα πρώτα συμπτώματα της εκφυλιστικής ασθένειας του Πάρκινσον, για την οποία είχε μάλιστα αρχίσει και φαρμακευτική αγωγή. Η αγωγή αυτή σε συνδυασμό με τα αντικαταθλιπτικά, προφανώς, οδήγησαν τον Ρόμπιν να πάρει την απόφαση για την απονενοημένη πράξη του.

Τώρα όμως, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας, έρχονται στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία που φωτίζουν διαφορετικά τις τελευταίες στιγμές στη ζωή του Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Σύμφωνα με το δίκτυο TMZ που επικαλείται δικαστικά έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του, ο διάσημος ηθοποιός οδηγήθηκε στην αυτοκτονία λόγω των παραισθήσεων που του προκαλούσε μια σοβαρή μορφή άνοιας που τον ταλαιπωρούσε μαζί με το Πάρκινσον.

Ο Γουίλιαμς φαίνεται ότι έπασχε ταυτόχρονα και από άνοια με σωμάτια λιούι (dementia with lewy bodies) η οποία προκαλεί σοβαρές ψευδαισθήσεις και παραληρήματα που έχουν ως αποτέλεσμα οι πάσχοντες συχνά να δυσκολεύονται να προσδιορίσουν φίλους και συγγενείς.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς ηθοποιούς όλων των εποχών,
ήταν βαθύτατα καταθλιπτικός και τελικά έθεσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Στη φωτογραφία,
ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ως "Mrs Doubtfire" το 1993.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο θάνατος του θρυλικού ηθοποιού χαρακτηρίστηκε επίσημα ως αυτοκτονία ενώ στον οργανισμό του καταγράφηκαν τέσσερα φάρμακα, δύο αντικαταθλιπτικά και δύο συμπληρώματα με καφεΐνη και καθόλου αλκοόλ.

Στο δωμάτιο του Γουίλιαμ βρέθηκε επίσης ένα φάρμακο που συνταγογραφήθηκε μια εβδομάδα πριν από τον θάνατό του και δίδεται ως αγωγή για περιπτώσης σχιζοφρένειας, διπολικής διαταραχής και κατάθλιψης. Το φάρμακο δεν είχε χρησιμοποιηθεί.

Ο άτυχος Ρόμπιν πολεμούσε την παράνοια και σύμφωνα με αναφορές το βράδυ πριν πεθάνει, έβαλε αρκετά ρολόγια χειρός μέσα σε μια κάλτσα και τα έδωσε σε κάποιον γιατί ανησυχούσε μήπως δεν είναι ασφαλή!

Το τελευταίο τηλεφώνημα που φαίνεται να έγινε από το τηλέφωνο του Γουίλιαμς καταγράφηκε στις 7:08 μμ, ήταν προς τη σύζυγό του και κράτησε 38 δευτερόλεπτα.

Η Σούζαν, με την οποία ο Ρόμπιν κοιμόταν σε ξεχωριστά δωμάτια τον τελευταίο καιρό γιατί εκείνος είχε προβλήματα να κοιμηθεί και παραμιλούσε δυνατά, μετέφερε ότι εκείνος της είχε τηλεφωνήσει από ένα βιβλιοπωλείο όπου της ψώνιζε περιοδικά.

Η τελευταία φορά που τον είδε η σύζυγός του -με την οποία μάλιστα είχαν χωρίσει πρόσφατα όμως ζούσαν ακόμη κάτω από την ίδια στέγη- ήταν στις 10:30 το βράδυ πριν αυτοκτονήσει και, όπως θυμάται "ήταν πολύ ευδιάθετος".


Η Σούζαν Σνάιντερ ήταν η τρίτη γυναίκα το Ρόμπιν Γουίλιαμς από την οποία είχε επίσης
πρόσφατα χωρίσει. Οι διατροφές σε τρεις πρώην συζύγους με τις οποίες είχε συνολικά τρία παιδιά,

είχαν προκαλέσει μέγα οικονομικό πρόβλημα στον διάσημο ηθοποιό,
ο οποίος τελικά, μοίρασε ό,τι περιουσία είχε ανάμεσα στα παιδιά του,
τον 31χρονο Ζάκαρι, την 25χρονη Ζέλντα και τον 22χρονο Κοντι.