Γέννησε η Σαρλίν του Μονακό

11.12.2014
Χαράς ευαγγέλια στο πριγκιπάτο των Μονεγάσκων αφού το πριγκιπικό ζεύγος υποδέχτηκε τον διάδοχο -ή μάλλον... τους διαδόχους!

Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι γέννησε χθες το απόγευμα η πριγκίπισσα Σαρλίν (Charlene) του Μονακό και σύμφωνα με πηγές του παλατιού, μητέρα και μωρά χαίρουν άκρας υγείας.

Πρώτη γεννήθηκε η μικρή Γκαμπριέλα (Gabriella) στις 5:04 μ.μ. και δύο λεπτά αργότερα ο αδελφούλης της, Ζακ (Jacques) ο οποίος όμως θα είναι ο διάδοχος του θρόνου, καθώς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο τίτλος πηγαίνει στους άρρενες της οικογένειας.

Τα μωράκια έγραψαν ιστορία καθότι είναι τα πρώτα δίδυμα που γεννιούνται στην ιστορία των Γκριμάλντι από τον 13ο αιώνα και η άφιξή τους εορτάστηκε με όλη τη μεγαλοπρέπεια. 42 κανονιοβολισμοί ακούστηκαν από το παλάτι, επιβεβαιώνοντας τη γέννησή τους.

Τα δίδυμα είναι τα πρώτα παιδιά του πρίγκιπα Αλβέρτου (Albert) με τη σύζυγό του, Σαρλίν, όμως ο ίδιος είναι ήδη πατέρας ακόμη δύο -τουλάχιστον- εξώγαμων, που όμως δεν έχουν αξίωση για τον θρόνο του πριγκιπάτου.

Ο 56χρονος γιος του πρίγκιπα Ρενιέ (prince Rainier) και της Γκρέις Κέλι (Grace Kelly) έχει ήδη αναγνωρίσει τον 10χρονο Αλεξάντρ Κοστ (Alexandre Cost), γιο της πρώην αεροσυνοδού από το Τόνγκο, Νικόλ Κοστ (Nicole Coste), και την 22χρονη Τζάσμιν Γκρέις Γκριμάλντι (Jazmin Grace Grimaldi), κόρη της αμερικανίδας μεσίτριας Ταμάρα Ροτόλο (Tamara Rotolo), όμως "εκκρεμούν" μερικά ακόμη που δεν έχει αναγνωρίσει. Τις έχει κάνει τις κουτσουκέλες του ο πρίγκιπας...