Σεισμός: Σεξουαλικό σκάνδαλο με ανήλικη στο Μπάκιγχαμ

05.01.2015
Με μια νέα επικοινωνιακή τρικυμία έκανε ποδαρικό ο νέος χρόνος στα βρετανικά ανάκτορα καθώς ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που διέρρευσε το περασμένο Σάββατο, 3 Ιανουαρίου από δικαστήριο της Φλόριντα, ο δούκας του Γιορκ και αδελφός τους πρίγκιπα Κάρολου, πρίγκιπας Άντριου (prince Andrew, Duke of York) όταν ήταν σε ηλικία 41 ετών το 2001 συμμετείχε σε όργιο με τη -17χρονη τότε- δεσποινίδα Βιρτζίνια Ρόμπερτς και άλλες ανήλικες στο ιδιωτικό νησί του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Τζέφρεϊ Έπσταϊν (Jeffrey Epstein) στην Καραϊβική, ενώ την ίδια εποχή είχε κάνει σεξ με τον πρίγκιπα σε ένα σπίτι στο Λονδίνο, καθώς στην έπαυλη του Έπσταϊν στην Νέα Υόρκη, με αμοιβή 10.000 λίρες.

Ο πατέρας της 31χρονης σήμερα Ρόμπερτς ο οποίος εμφανίζεται εν εξάλλω και θέλει το κεφάλι του Άντριου "επί πίνακι", ισχυρίζεται ότι η κόρη του είχε παρουσιαστεί στη βασίλισσα Ελισάβετ σε μια επίσκεψη της στο Λονδίνο με τον Έπσταϊν -που σημειωτέον, είναι σεσημασμένος παιδόφιλος στις Η.Π.Α.

Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς σήμερα από φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αντέδρασε με τρεις -άνευ προηγουμένου- δημόσιες διαψεύσεις, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως "ψευδής και αβάσιμες".

"Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθείς. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγραφή μιας τέτοιας συνάντησης", δήλωσε χτες το βράδυ εκπρόσωπος των ανακτόρων.

Ο πρίγκιπας Άντριου σε πρόσφατη εμφάνιση με την επίσημη στολή του.

Πηγές από το περιβάλλον του πρίγκιπα Άντριου παραδέχτηκαν ότι ο ίδιος υπήρξε "ένοχος κακής φιλικής επιλογής", ενώ ένας από αυτούς είπε: "Δεν νομίζω ότι κάποιος, ούτε κι ο ίδιος ο δούκας, θα υπερασπιζόταν αυτή τη φιλία".

Παράλληλα με το σκάνδαλο, έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά για μια δικαστική συμφωνία που φαίνεται να υπάρχει με τους δικηγόρους του Έπσταϊν, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Άντριου και εξασφαλίζει την ασυλία του ίδιου του πρίγκιπα και άλλων συνεργατών του επιχειρηματία.

Ωστόσο, ο 54χρονος σήμερα δούκας του Γιορκ ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει άρον-άρον το απόγευμα τη Κυριακής από το πανάκριβο ελβετικό σαλέ όπου παραθέριζε με την πρώην σύζυγο του και την μικρή τους κόρη προκειμένου να εμφανιστεί στην αυλή και να απολογηθεί στη μητέρα του και βασίλισσα Ελισάβετ για το σκάνδαλο, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη του σ' αυτή τη συμφωνία. "Ο δούκας δεν θα παρενέβαινε ποτέ σε μια τρέχουσα δικαστική υπόθεση και δεν έκανε κάτι τέτοιο ούτε σ' αυτή την περίπτωση" δήλωσε μέσω εκπροσώπου του.

Άλλη πηγή του περιβάλλοντος του αποκάλυψε ότι ο Άντριου "ήταν εκνευρισμένος με το σκάνδαλο, αλλά αποφάσισε ότι η σοβαρότητα των κατηγοριών δεν του έδινε άλλη επιλογή από το να μιλήσει".
Η ηθική ακεραιότητα του δούκα έχει υπέρμετρη σημασία για τον ίδιο και ένιωσε ότι απειλείται.

Ο πρίγκιπας Άντριου με τη Ρόμπερτς σε στιγμιότυπο από την εποχή της γνωριμίας τους, το 2001.

Εργαζόμαστε υπό εξαιρετικές συνθήκες και η απόφαση ήταν ότι έπρεπε να τραβήξουμε μια γραμμή και να βάλουμε ξεκάθαρα όρια. Ο πρίγκιπας αρνείται εμφατικά ότι είχε οποιαδήποτε επαφή ή σχέση σεξουαλικού τύπου με τη δεσποινίδα Βιρτζίνια Ρόμπερτς".

Εντωμεταξύ ανεπίσημες πηγές έλεγαν ότι μέχρι το βράδυ της Κυριακής η βρετανική αστυνομία δεν είχε δεχτεί καμιά επίσημη καταγγελία εναντίον του δούκα από την πλευρά της Ρόμπερτς. Γεγονός που επιβεβαίωσε σήμερα και ο επίσημος εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στη βρετανική Daily Telegraph: "Δεν έχουμε δεχτεί καμιά καταγγελία. Αν μας γίνουν παράπονα, θα τα διερευνήσουμε".