Μεγάλη φόρτιση στην ομιλία της Τζολί ενταντίον των τζιχαντιστών [vds]

09.09.2015
Στη Βουλή των Λόρδων στο Λονδίνο μίλησε σήμερα η διάσημη ηθοποιός, σκηνοθέτις και πρέσβειρα του Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφερόμενη ιδιαίτερα στα θύματα βιασμών από τους εξτρεμιστές.

Η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) εκδηλώνει με τον πιο δημόσιο τρόπο το ενδιαφέρον της για τα θύματα του πολέμου, εστιάζοντας στους πρόσφυγες και αυτή τη στιγμή στα θύματα βίας και βιασμού.

Η ομιλία της ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη ενώ η φωνή της έσπασε σε αρκετά σημεία, όπου έκανε και προσωπικά τα παραδείγματά της. "Σκέφτομαι τι θα σήμαινε στην οικογένειά μου αν κάποιος βίαζε εμένα ή τις κόρες μου", είπε σε κάποια στιγμή και λύγισε, ενώ τα μάτια της ήταν εμφανώς πρησμένα από την πίεση.

Η 40χρονη σταρ κάθισε δίπλα στον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Γουίλιαμ Χαγκ (William Hague) και μεταξύ άλλων, υποστήριξε με αποδεικτικά στοιχεία πώς οι τζιχαντιστές καταφεύγουν στο βιασμό νεαρών κοριτσιών και γυναικών για να σπείρουν τον τρόμο και το φόβο στις περιοχές που έχουν καταλάβει.

Η Αντζελίνα ζήτησε από την Επιτροπή των Λόρδων και κατ' επέκταση από τη διεθνή κοινότητα να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσουν τα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράττονται στο Ιράκ και στη Συρία από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Η πιο επιθετική τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο σήμερα γνωρίζει πολύ καλά αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε. Η σεξουαλική βία είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο και για αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο της εκστρατείας του τρόμου του ISIS. Το Ισλαμικό Κράτος με αυτόν τον τρόπο καταστρέφει κοινότητες, οικογένειες. Είναι μια εκστρατεία αποκτήνωσης"