Ο θάνατος που βύθισε στο πένθος τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας

10.08.2016
Πέθανε ο δούκας του Γουέστμίνστερ, ο οποίος υπήρξε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα. Τι σημαίνει αυτό για τον γιο του, ο οποίος μάλιστα είναι ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Γεώργιου;

Ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόσβενορ, γνωστός με τον τίτλο του Δούκα του Ουέστμινστερ, πέθανε αιφνιδιαστικά σε ηλικία 64 ετών προκαλώντας σοκ στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Ο δούκας ήταν ιδιοκτήτης τεράστιων εκτάσεων γης στην Οξφόρδη, το Τσεσάιρ, τη Σκωτία, αλλά και στο κεντρικό Λονδίνο, στο Μέιφερ και την Μπελγκράβια και στενός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Δούκας του Ουέστμινστερ [φωτό κάτω] πέθανε στο Νοσοκομείο Ρόγιαλ Πρέστον, όπου μεταφέρθηκε έπειτα από ξαφνική ασθένεια. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι υπέστη έμφραγμα στο κτήμα του στο Αμπεϊστεντ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα είναι «συγκλονισμένοι και θλιμμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του Δούκα, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της Φίλιππος απηύθυναν συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια.

Η σύζυγός του Δούκα του Ουέστμινστερ είναι νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο μοναδικός γιος και κληρονόμος του, ο Χιου Γκρόβενορ, είναι νονός του πρίγκιπα Τζορτζ [φωτό κάτω]

Για την ιστορία, στα 25 χρόνια του, ο Χιου κληρονομεί μια περιουσία 9 δισεκατομμυρίων λιρών