Γιατί ο πρίγκιπας Γεώργιος φορά πάντα και μόνο κοντά παντελονάκια;

05.10.2016
Καθώς η δημοτικότητα του νεαρού πρίγκιπα ολοένα και ανεβαίνει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται σχετικά με τις στυλιστικές επιλογές της μαμάς του, όσον αφορά στις δικές του δημόσιες εμφανίσεις. Υπάρχει εξήγηση.

Ο πρίγκιπας Γεώργιος συνόδεψε πρόσφατα τους γονείς και την αδελφή του στο επίσημο ταξίδι στον Καναδά και το θέμα με τα ρούχα του επανήλθε στο προσκήνιο.

Γλυκύτατος πάντα, ο μικρός πρίγκιπας κλέβει καρδιές σε κάθε εμφάνισή του, όμως χειμώνα καλοκαίρι εμφανίζεται μόνο με κοντά παντελονάκια και κάλτσες μέχρι το γόνατο. Γιατί;

Υπάρχει μια μακρά παράδοση ανάμεσα στην ανώτερη τάξη και φυσικά στους γαλαζοαίματους της Βρετανίας να φορούν τα αγοράκια κοντά παντελονάκια σε τέτοιο βαθμό, που κάθε αντίθετη περίπτωση κρίνεται ως πιο.. "μεσαίας τάξης".

"Τα παντελόνια είναι για μεγαλύτερα αγόρια και τους άντρες ενώ τα σορτσάκια για μικρότερα αγόρια", τονίζει ο ειδικός Γουίλιαμ Χάνσον μιλώντας στο βρετανικό Harper's Bazaar, υπογραμμίζοντας ότι παρόλο που οι καιροί αλλάζουν "κανείς αριστοκράτης ή γαλαζοαίματος δεν ρισκάρει να χαρακτηριστεί μικροαστός ή... χωριάτης λόγω ενός παντελονιού"

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ακολουθεί αυτή την παράδοση πολλά χρόνια ενώ για να βάλει ο πρίγκιπας Γεώργιος μακριά παντελόνια θα πρέπει να φτάσει στα 8 του χρόνια.