Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας δεν φορούν ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο - Ιδού γιατί

29.04.2019
Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας δεν φορούν ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο - Ιδού γιατί
Κι όμως, υπάρχει λόγος, που, παραδόξως, έχει να κάνει με την προσωπική ασφάλειά τους.

Από τότε που ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε το ατύχημα με το αυτοκίνητο του, το οποίο προκάλεσε τον ελαφρύ (ευτυχώς) τραυματισμό μιας οδηγού, έγινε πολύς λόγος για το γεγονός ότι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Όπως και τα περισσότερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Το γιατί συμβαίνεια αυτό, παραδόξως έχει να κάνει με την προσωπική τους ασφάλεια. Μιλώντας στο περιοδικό Hello, ο πρώην αξιωματικός της βασιλικής προστασίας Simon Morgan, εξήγησε ότι μερικές φορές οι βασιλείς δεν φορούν ζώνες ασφαλείας προκειμένου να διαφύγουν εύκολα και γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Διάβασε επίσης: Έχεις δει την τεράστια ουλή του William στο μέτωπο: Ο ίδιος εξηγεί πώς την απέκτησε

«Υπάρχουν πάντα απρόοπτα», είπε ο Morgan. «Σε μια απειλή ή σε κάποιον κίνδυνο πρέπει να εξετάζουμε κάθε μεμονωμένη κατάσταση, για να αποφασίσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό που πρέπει. Για παράδειγμα, θεωρούμε ότι μια γρήγορη είσοδος ή έξοδος θα γίνει ευκολότερα όταν οι άνθρωποι δεν φοράνε ζώνες ασφαλείας».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η προστασία είναι πρωταρχικός στόχος και υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες αλλά συνυπολογίζεις τους κινδύνους και τις απειλές με τα αποτελέσματα που προσπαθείς να πετύχεις».

Αυτό το διάβασες; Kate Middleton: Η ουλή στο πρόσωπό της και η εξήγηση του παλατιού

Βέβαια τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν «συλληφθεί» πολλές φορές από το φακό να φοράνε ζώνες ασφαλείας -και καλά κάνουν θα συμπληρώσουμε εμείς!