Meghan και Harry: Οι 7 ασυνήθιστοι κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν για το μωρό τους

28.02.2019
Meghan και Harry: Οι 7 ασυνήθιστοι κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν για το μωρό τους
Πριν και μετά τη γέννησή του. Τι προβλέπει το πρωτόκολλο για τα βασιλικά μωρά;

Κάτι λιγότερο από δυο μήνες χωρίζουν τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex από τη στιγμή που θα κρατούν στα χέρια τους το πρώτο παιδάκι τους. Και ενώ εκείνοι μόλις επέστρεψαν από το ταξίδι τους στο Μαρόκο εμείς συγκεντρώσαμε μερικούς από τους κανόνες που έχουν την υποχρέωση να ακολουθούν όσον αφορά το πριγκιπόπουλό τους, πριν και μετά την άφιξή του.

Το φύλο του μωρού διατηρείται μυστικό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Ο Meghan και ο Harry αποκάλυψαν στην επίσημη επίσκεψή τους στο Birkenhead τον περασμένο μήνα, ότι δεν γνωρίζουν το φύλο του μωρού τους επειδή θέλουν να είναι μια «έκπληξη».
Αλλά ακόμα και αν το βασιλικό ζευγάρι γνωρίζει το φύλο του μωρού τους, ένα πράγμα είναι σίγουρο: είναι βασιλική παράδοση να μην ανακοινώνεται δημόσια.

Η Βασίλισσα είναι η πρώτη που θα μάθει για τη γέννηση
Έξω από την αίθουσα τοκετού, η παράδοση θέλει τη βασίλισσα να είναι η πρώτη που θα ακούσει τα νέα σχετικά με την άφιξη του βασιλικού μωρού ως η επικεφαλής κάθε οικογένειας μέσα στη βασιλική οικογένεια.

Η ανακοίνωση γέννησης πραγματοποιείται σε καβαλέτο έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ
Αν και μέσω πλέον της τεχνολογίας η βασιλική οικογένεια μπορεί να ανακοινώσει τα νέα για τη γέννηση μέσα από τα κοινωνικά μέσα και τα email , η παράδοση της ανακοίνωσης σε ένα καβαλέτο που βρίσκεται έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, παραμένει. Το σημείωμα της χαρμόσυνης είδησης τα παλιά τα χρόνια ήταν χειρόγραφο, αλλά σήμερα είναι τυπωμένο και αναφέρει λεπτομερώς το φύλο και το χρόνο γέννησης του μωρού, καθώς και την επιβεβαίωση ότι τόσο η μητέρα όσο και το παιδί «είναι καλά». Η ενημέρωση υπογράφεται από τους γιατρούς του νοσοκομείου, προτού μεταφερθούν με ασφάλεια και με αυτοκίνητο στο παλάτι.

Το μωρό είναι τυλιγμένο σε μια, συναισθηματικής αξίας, κουβέρτα για την πρώτη του εμφάνιση
Ευτυχώς, η Meghan θα έχει μόνο να ανησυχήσει για το τι θα φορέσει στην πρώτη εμφάνισή της ως νέα μητέρα, επειδή το συνολάκι του μωρού έχει κανονιστεί. Για το παγκόσμιο ντεμπούτο τους, τα βασιλικά μωρά τυλίγονται, όπως ορίζει η παράδοση, σε μια κουβέρτα κατασκευασμένη από την εταιρία πλεκτών ειδών, G.H. Hurt & Sons. Η παράδοση προέρχεται από την απόφαση της Βασίλισσας να τυλίξει τον Πρίγκιπα Kάρολο όταν γεννήθηκε το 1948, σε μία G.H. Hurt & Sons κουβέρτα. Χρόνια αργότερα, όταν η πριγκίπισσα Diana γέννησε τον Πρίγκιπα William και τον Πρίγκιπα Harry, ακολούθησε τα βήματα της πεθεράς της, όπως και ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton στις γεννήσεις και των τριών τους παιδιών.

Το μωρό φοράει ένα ειδικό μπουρνούζι στην βάπτιση
Όπως πολλές οικογένειες, οι Βασιλείς περνάνε από γενιά σε γενιά ένα βαπτιστικό μπουρνούζι για τις νέες αφίξεις μωρών, το οποίο φορούν την ημέρα της βάφτισης τους. Αν ακολουθήσουν την παράδοση, το μωρό της Meghan και του Harry θα βαφτιστεί με το ίδιο βασιλικό μπουρνούζι, με των ξαδελφών του George, Charlotte και Louis - ένα αντίγραφο ενός original μπουρνουζιού που φτιάχτηκε το 1841 για την μεγαλύτερη κόρη της Βασίλισσας Βικτωρίας.

Το μωρό έχει τρία ή τέσσερα ονόματα
Να έχεις ένα όνομα και ένα μεσαίο όνομα αυτό είναι συνηθισμένο για τους κοινούς θνητούς. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν τουλάχιστον τρία ονόματα ή και τέσσερα αν είναι τυχερά. Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη βασιλική οικογένεια είναι ο George Alexander Louis, η Charlotte Elizabeth Diana και ο Louis Arthur Charles ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει τα μεσαία ονόματα Alexandra Mary.

Επιλέγονται πολλοί νονοί
Ενώ οι κοινοί θνητοί έχουν έναν νονό ή μια νονά (ή το πολύ δύο), οι βασιλείς είναι, φυσικά, διαφορετικοί. Ο πρίγκηπας George έχει επτά νονούς, ενώ ο πρίγκιπας Louis έχει έξι και η πριγκίπισσα Charlotte έχει πέντε. Οι επιλεγμένοι νονοί είναι ένας συνδυασμός φίλων και ξαδέλφων και των δύο γονέων, ωστόσο συνήθως δεν επιλέγονται άμεσα μέλη της οικογένειας. Έτσι, λίγο πολύ οι κανόνες αποκλείουν τον William και την Kate για το ρόλο των νονών του μωρού της Meghan και του Harry. Αναμένουμε να δούμε στη λίστα τους high φίλους της Meghan (πχ Serena Williams).