Όταν μιλάνε οι παροιμίες...

15.04.2011
Όποια κοπέλα ενδιαφέρεται για τον Άκη Πετρετζίκη (ο Master chef) θα πρέπει να είναι κάτω των 25 ετών. Όσο μικρότερη, ακόμα καλύτερα. Κοπέλα 25 ετών και άνω δεν έχει καμία τύχη να γίνει το girlfriend του Άκη

Όποια κοπέλα ενδιαφέρεται για τον Άκη Πετρετζίκη (ο Master chef) θα πρέπει να είναι κάτω των 25 ετών. Όσο μικρότερη, ακόμα καλύτερα. Κοπέλα 25 ετών και άνω δεν έχει καμία τύχη να γίνει το girlfriend του Άκη, διότι απλά είναι μεγάλη. Βλέπεις, ο master chef ακολουθεί πιστά την παροιμία που του είπε ο κάποτε ο παππούς του και δεν πρόκειται να κοιτάξει κάποια… μεγαλοκοπέλα για σοβαρή σχέση. Ίσως και για γάμο.

Κι εξηγώ. Ο παππούς Άκη με τη γιαγιά Άκη είχαν 12 ολόκληρα χρόνια διαφορά. Όταν ο μικρός Άκης τον ρώτησε: «Γιατί παππού η γιαγιά είναι τόσο μικρή» (κοίτα απορίες που σου έχουν τα εγγόνια), ο σοφός παππούς Άκη τού απάντησε: «Γιατί όταν ο άντρας είναι μεγαλύτερος, πεθαίνει πρώτος. Και η γιαγιά τότε θα μπορεί να πλύνει κι ένα βρακί».

Που σημαίνει (για όποιον δεν κατάλαβε) ότι η γυναίκα που μένει πίσω ξέρει να συντηρεί τον εαυτό της. Ο άνδρας, πάλι, όχι. Κι έρχομαι εδώ εγώ να την «σπάσω» στον Άκη, διότι κι εγώ ως εγγόνι είχα τις απορίες μου. Ο παππούς μου ήταν 10 χρόνια μικρότερος από τη γιαγιά μου και τον είχα ρωτήσει παλιά: «Γιατί παππού παντρεύτηκες τόσο μεγάλη γυναίκα;» και μου απάντησε ο σοφός παππούς μου: «Άμα πας παιδί μου μία βόλτα στο νεκροταφείο, θα το δεις γεμάτο από μικρές και μεγάλες χήρες…». Για την ιστορία, ο παππούς επιβεβαιώθηκε. Και κλείνω εδώ, γιατί αρχίζω και… Ελεονωρίζω!