Ήβη Αδάμου: την έπιασαν αδιάβαστη!

02.07.2012
"Πήγα να δώσω ένα μάθημα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επειδή δεν ήξερα την απάντηση ο καθηγητής με ρώτησε πού ήμουν και ήρθα αδιάβαστη! Πώς να του πω ότι ήμουν στο Αζερμπαϊτζάν;"
Προσγειωμένη, χαμογελαστή και πολύ αισιόδοξη, η Ήβη Αδάμου κάθεται ανάμεσα στα Everyday Girls του MTV, τη Μυρτώ Κάζη και τη Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη και μιλά για τη Eurovision, την επιτυχία αλλά και την αποτυχία, τον έρωτα αλλά και την απιστία, τα αγόρια αλλά και τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
"Η επιτυχία είναι κάτι προσωρινό αν δεν το κρατήσεις", λέει πατώντας γερά τα πόδια της στη γη και συνεχίζει "αν με ρωτήσετε τώρα αν θα ξαναπήγαινα στη Eurovision θα σας έλεγα όχι, αλλά αν με ρωτήσετε μετά από καιρό, μπορεί να σας πω ναι. Αυτή την στιγμή επειδή το έχω περάσει, το έχω ζήσει, ξέρω πώς είναι και δεν θέλω να το ξαναζήσω άμεσα.
Όμως η συμβουλή μου στον άνθρωπο που θα πάει το χρόνου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ή την Κύπρο είναι απλά να το ζήσει. Να το ζήσει με όλη του την ενέργεια, με όλη του την αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Και να έχει καλή ομάδα, αυτό είναι βασικό. Σε γεμίζει τόσο πολύ αυτή η εμπειρία που δεν μπορείς να μην είσαι ικανοποιημένος, έστω και αν το αποτέλεσμα, πάνω κάτω δεν είναι αυτό που περίμενες, γιατί ομολογουμένως περιμέναμε ότι θα ήμασταν στην δεκάδα" εξηγεί η 19χρονη τραγουδίστρια χωρίς να χάνει όμως ίχνος από το κέφι και την ενέργειά της.
"Ο έρωτας είναι το κάτι άλλο", λέει και συνεχίζει εξηγώντας πως η απιστία είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να της συμβεί. Το πρώτο πράγμα που κοιτάζει σε ένα αγόρι, είναι απλά ο χαρακτήρας του. "Όταν ο άλλος παίζει κάτι που δεν είναι, το καταλαβαίνω και με χαλάει πολύ. Θέλω να έχει χιούμορ, να είναι ένας ενδιαφέρων τύπος και να έχει κάτι να πει"! Η ίδια όταν πάει να δώσει μαθήματα στο Πάντειο, ομολογεί πως το κλίμα είναι πολύ ήρεμο "επειδή πηγαίνω με τις φόρμες μου και είμαι πολύ στον κόσμο μου και έχω την παρέα μου από την σχολή, από την αρχή, δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
Βέβαια έρχονται και με ρωτάνε πώς ήταν αυτό και πώς ήταν το άλλο, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι είναι όπως κάθε παιδί στην ηλικία μου". Μάλιστα θυμάται ένα αστείο περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες μέρες στο Πανεπιστήμιο: "Πήγα στην εξέταση και μου λέει ένας καθηγητής «Κορίτσι μου, τι έκανες και δεν διάβαζες;». Πάγωσα. Το μόνο που κατάφερα να απαντήσω ήταν «Πού να ήμουν… καταλαβαίνετε τώρα. Στο σπίτι μου.» Δεν υπήρχε περίπτωση να πω που ήμουν.Εγώ βέβαια ήμουν στο Αζερμπαϊτζάν για τη Eurovision!"
Είμαι ένα παιδί της ηλικίας μου", λέει και ξαναλέει και εξηγεί: "μου αρέσει να βλέπω ταινίες, με παρέα, με φίλους μου. Κάτι που να με κάνει γενικά να γελάω. Δεν μου αρέσει ό,τι με βάζει σε σκέψεις. Σκεφτόμαστε τόσο πολύ στην υπόλοιπη ζωή μας οπότε καλό είναι καμιά φορά να ξεφεύγουμε λίγο". Όσο για την Ελλάδα, η Ήβη ομολογεί πως τη χαλάει το γεγονός ότι "δεν υπάρχει αλήθεια. Και αυτό είναι άσχημο γιατί δεν υπάρχει αλήθεια και μεταξύ των ανθρώπων και αυτό νομίζω δεν υπήρχε, δημιουργήθηκε με τον καιρό και είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει όλους γιατί στην ουσία εμείς οι ίδιοι φτιάχνουμε την κοινωνία μας.
Στα κορίτσια που βρίσκονται στην ίδια φάση με μένα, έχω να πω πως δεν πρέπει να το βάζουν κάτω.Όταν ξεκινάς πρέπει να έχεις τα κατάλληλα άτομα δίπλα σου, την οικογένεια σου γιατί σε κρατάνε σε έναν έλεγχο. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις βάσεις από την οικογένεια σου", εξηγεί.