Τσιμτσιλή: Όταν δάκρυσε η συγγραφέας!

04.11.2014
Το πρώτο της βιβλίο, «Όλα για λίγο Παράδεισο» παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας (3/11) η Σταματίνα Τσιμτσιλή, με δόξες, τιμές, αβρότητες και μπόλικη συγκίνηση.

Ειδικά, από την πλευρά της παρουσιάστριας (τώρα και συγγραφέας) η συγκίνηση ήτο μεγάλη και τα δάκρυα με σκληρή προσπάθεια δεν κύλησαν ποτάμι στα μάγουλα της Σταματίνας. Και πώς να μην είναι συγκινημένη, όταν στο κοινό βρίσκονταν ο σύζυγος Θέμης Σοφός, που του αφιέρωνε ξανά και ξανά το πρώτο της συγγραφικό έργο, η μάνα Παναγιώτα, η πεθερά Μαίρη, η αδελφή, η κουνιάδα, οι συνεργάτες της στο Happy day, άνθρωποι του Alpha (όπως η Κατερίνα Καινούργιου) και ο... Δήμος Βερύκιος!

Και δεν ήταν μόνο το κοινό εκλεκτό, αλλά και οι άνθρωποι που προλόγισαν το βιβλίο της. Τζώνη Καλημέρης, Λένα Μαντά, Μάρα Ζαχαρέα που αποθέωσε την καλοσυνάτη ψυχή της Σταματίνας και την έκανε να βουρκώσει again, και Αντώνης Σρόιτερ, που να μας συχωρνά, αλλά σε κάποιες φωτογραφίες έμοιαζε να βαριέται... οικτρά!

Η Τσιμτσιλή, όπως είπαμε, όλη τη βραδιά ήτο μες στη συγκίνηση και με συγκίνηση μίλησε για το βιβλίο της, την πρωταγωνίστρια της, Λήδα και το σύζυγο Θέμη βεβαίως, βεβαίως. «Οι άνθρωποι ψάχνουμε την ευτυχία και το φως γύρω μας, ενώ βρίσκεται μέσα μας. Προσπερνάμε τα ουσιαστικά που είναι δίπλα μας και ψάχνουμε την ευτυχία στα ουτοπικά. Άρα ναι. Η Λήδα έχει κάποια κομμάτια μου, αλλά δεν είμαι εγώ. Αλλά θα ήθελα να είμαι κι εγώ, κι εσείς. Να βρείτε ένα κομμάτι της που θα το αγαπήσετε. Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος η Λήδα βρίσκει τον έρωτα και την απόλυτη αγάπη. Και επειδή ένιωσα κι εγώ ότι την βρήκα και είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, γι΄ αυτό ήθελα να της χαρίσω αυτό το happy-end. Και γι΄ αυτό αφιέρωσα το βιβλίο στον Θέμη, που είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εκτός από σύντροφος είναι και μια πατρική φιγούρα στην ζωή μου, γιατί έχω χάσει τον μπαμπά μου. Είναι και φίλος μου, και τα πάντα».

Συγκινημένη ήταν και η μητέρα της, η οποία μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες για την κόρη της: «Η Σταματίνα κατέθεσε την ψυχή της. Συγκεντρώθηκε και το έκανε! Την βοήθησε πάρα πολύ ο άνδρας της. Ήταν μεγάλη η συμβολή του. Γι΄αυτό του το αφιέρωσε κιόλας. Χαίρομαι γιατί δικαιώνεται η προσπάθειά της!»

Ωστόσο, τα καλύτερα τα κράτησε για το τέλος ο σύζυγος, ο οποίος με μεγάλη περηφάνια για τη συγγραφική απόπειρα της Σταματίνας δήλωσε για εκείνη: «Δε σας κρύβω ότι όταν το ξεκίνησε, δεν το ήξερα. Όταν μου το έδωσε για πρώτη φορά να το διαβάσω και μου είπε “δες τι έχω γράψει” πραγματικά εντυπωσιάστηκα και την εμψύχωσα. Της είπα προχώρα γιατί έχεις πολύ μεγάλο ταλέντο. Θεωρώ ότι εκφορά του γραπτού λόγου και η μυθιστοριογραφία της, είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Μου άρεσε πάρα πολύ. Η συγγραφή είναι ένα μακρύ και μεγάλο ταξίδι. Το να αποκαλείται συγγραφέας κάποιος, έχει ένα μεγάλο δρόμο μπροστά του. Αλλά σίγουρα έχει κάνει μια εξαιρετική αρχή, και εγώ της εύχομαι να είναι ένα καλό ταξίδι αυτό!»

Καλοτάξιδο Σταματίνα!