Η οργή του κόσμου για Κραουνάκη & η απάντηση της Καραβατου

01.12.2014
Σάλο προκάλεσε η προκλητική δήλωση του Σταμάτη Κραουνάκη για τους βορειοελλαδίτες, μέσα από την εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου.

Ο μουσικοσυνθέτης δήλωσε στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» για τη βόρεια Ελλάδα: «Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την ελληνική πάνω από τη Λαμία», η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή του κόσμου, που τα έβαλαν και με την Καραβάτου, η οποία θεώρησαν ότι ως Θεσσαλονικιά έπρεπε να αντιδράσει στην πρόκληση του Κραουνάκη.

Η παρουσιάστρια εμφανώς αμήχανη ρώτησε τον καλεσμένο της αν... «αυτό έχει να κάνει με την ψυχή του ανθρώπου». Έτσι, πολλοί διαδικτυακοί της φίλοι τα έβαλαν και με την ίδια, αφού θεώρησαν ότι στην προσβολή αυτή, όπως την χαρακτήρισαν, έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά και να απαντήσει.

H Καραβάτου μπροστά στις διαμαρτυρίες του κόσμου, απάντησε μέσω του Facebook. «Καλησπέρα σε όλους. Ξεκινάω με το ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της γνώμης και την ελευθερία να την εκφράζει. Κι αυτό είναι αναφαίρετο. Όπως είναι αναφαίρετη και ακλόνητη μέσα μου η καταγωγή μου και οι πεποιθήσεις μου – αυτές που τόσα χρόνια γνωρίζετε και για τις οποίες είμαι περήφανη. Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία, τη γνώμη και τις κρίσεις σας. Όπως πάντα. Κ.» έγραψε χαρακτηριστικά.