Γιατί έπαθε νευρικό κλονισμό ο Ματ Λε Μπλαν μετά το τέλος των Friends;

08.02.2016
Αν και εμείς τον έχουμε συνδυάσει με ανεβασμένη διάθεση και ένα πλατύ χαμόγελο να μας χαρίζει απλόχερα το γέλιο μέσα από το ρόλο του “Τζόι” στα θρυλικά “Φιλαράκια”, ο νέος παρουσιαστής του βρετανικού Top Gear, Ματ Λε Μπλαν μίλησε για μία ιδιαίτερα σκοτεινή περίοδο της ζωής του.

Σε συνέντευξή του δήλωσε πως λίγα χρόνια μετά το φινάλε της πετυχημένης σειράς και για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Λε Μπλαν παρακαλούσε τον ατζέντη του να χάσει το τηλέφωνό του και να μην του τηλεφωνεί για δουλειές.

Ο λόγος; Είχε υποστεί νευρικό κλονισμό εξ αιτίας του διαζυγίου με την τότε γυναίκα του, Μελίσα Μακ Νάιτ και παράλληλα, η μικρή του κόρη είχε ήδη από ηλικία οκτώ μηνών σπασμούς και σε ηλικία δύο ετών διαγνώστηκε με δυσπλασία στον εγκέφαλο, είδηση που τον τσάκισε.

Ο τηλεοπτικός "Τζόι" είπε χαρακτηριστικά:

“Ήθελα να είμαι κλεισμένος στο σπίτι μου και να μην είμαι πουθενά αλλού ούτε να είμαι αναγκασμένος να ακολουθώ κάποιο πρόγραμμα. Ήμουν σε θέση να το κάνω αυτό. Ένιωθα εξαντλημένος”.

Ευτυχώς κάποια στιγμή η κατάσταση της υγείας της κόρης του, η οποία σήμερα είναι 11 ετών, βελτιώθηκε και παρά το γεγονός ότι χώρισε με την τότε γυναίκα του, οι σχέσεις τους είναι φιλικές.

Εμείς να θυμίσουμε ότι τα δύο χρόνια που ακολούθησαν αφότου τελείωσαν τα “Φιλαράκια” ούτε τα επαγγελματικά του Λε Μπλαν ήταν στα καλύτερά τους. Η spinoff σειρά “Τζόι” όπου συνέχιζε να υποδύεται τον ήρωα που τον έκανε παγκόσμιο σταρ και αναζητούσε λαμπρή καριέρα στο Χόλιγουντ, σημείωνε πολύ χαμηλή τηλεθέαση και δεν έκλεισε καλά καλά δύο σεζόν στον αέρα.