Game of Thrones: Η σειρά που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στα βραβεία Emmy

19.09.2016
Έχει σπάσει τα ρεκόρ τηλεθεάσεων, έχει σπάσει τα ρεκόρ στα πειρατικά downloads με τις «ευλογίες» ουσιαστικά, των παραγωγών του και τώρα ήρθε η στιγμή να σπάσει και όλα τα ρεκόρ στα βραβεία Έμμυ.

Ο λόγος για τη σειρά- φαινόμενο, Game of Thrones, η οποία στην 68η απονομή των βραβείων Έμμυ επανέλαβε τον περσινό της θρίαμβο, κερδίζοντας 12 βραβεία στη χθεσινή τελετή απονομής των Βραβείων της Ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένων της καλύτερης τηλεοπτικής δραματικής σειράς, σκηνοθεσίας, σεναρίου και 8 ακόμα τεχνικών βραβείων.

Σε συνδυασμό δε με όσα έχει κερδίσει στο παρελθόν και για τις έξι σεζόν προβολής της, η σειρά πλέον αριθμεί 38 συνολικά βραβεία, σπάζοντας το ρεκόρ που μέχρι τώρα κατείχε η κωμική σειρά «Frasier» (37 βραβεία).

Έτσι, αποτελεί πλέον την πιο πολυβραβευμένη σειρά στην ιστορία του θεσμού των τηλεοπτικών βραβείων Emmy και μένει να δούμε πόσα ακόμα βραβεία θα μαζέψει τις επόμενες χρονιές μέχρις ότου πέσουν οι τίτλοι τέλους αφού χρόνο με τον χρόνο η σειρά δείχνει να κερδίζει έδαφος σε αντίθεση με την «παράδοση» που θέλει τις σειρές να χάνουν κάτι από την αίγλη τους σεζόν με τη σεζόν.

Κλείνοντας, να γράψουμε πως μόνο το Saturday Night Live έχει περισσότερα βραβεία, αφού μετράει 45 Emmy στις τέσσερις δεκαετίες που είναι στον αέρα, αλλά δεν «πιάνει» αφου δεν πρόκειται για σειρά.