Περούκα_gate: Το σκάνδαλο που έφερε απολύσεις

19.09.2016
Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από την είδηση ότι δυο Έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη οι οποίοι μεταμφιέστηκαν για να παρακολουθήσουν τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, αλλά κατηγορούνται επίσης και για πλαστογραφία. Πρόκειται για τους Θάνο Δημάδη (Alpha) και Δημήτρη Σουλτογιάννη (Star).

Το περιστατικό, το οποίο ερευνά η Αστυνομία της Νέας Υόρκης, συνέβη έξω από το ξενοδοχείο Westin, στην 42η οδό του Μανχάταν, όπου παραμένει η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία λαμβάνει μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στη φωτογραφία επάνω, οι δυο δημοσιογράφοι ποζάρουν σε selfie με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα σε άλλη συνάντησή τους στο παρελθόν.

Όσον αφορά στην πρόσφατη υπόθεση, βέβαια, ότι οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σε espresso bar, απέναντι από το ξενοδοχείο, και αφού προηγουμένως χρέωσαν στο δωμάτιο του κ. Χριστοφορίδη καφέδες υπογράφοντας με το όνομά του.

Σημειώνουμε ότι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου οι αστυνομικοί της φρουράς του πρωθυπουργού, που έφτασαν στη Νέα Υόρκη, ως είθισται, για να αναλάβουν την ασφάλειά του στη διάρκεια της ΓΣ του ΟΗΕ, εντόπισαν δύο άτομα που φορούσαν περούκες, μαύρα γυαλιά και καπέλα να τους παρακολουθούν και να τους φωτογραφίζουν.

Καταγγέλθηκε η περίεργη συμπεριφορά των δύο ατόμων στην αμερικανική Αστυνομία, που άρχισε να τους παρακολουθεί. Από ένα σημείο και μετά η συμπεριφορά τους, λόγω και της «τρομοκρατικής υστερίας» στη Νέα Υόρκη, θεωρήθηκε ύποπτη και επικίνδυνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ συνελήφθησαν όμως και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι και, σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

Από την πλευρά τους, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης αρχικά χαρακτήρισε «αστεία» τα δημοσιεύματα περί σύλληψής του, σημειώνοντας ότι έκανε «αυτοβούλως» το δημοσιογραφικό του καθήκον ως εξής:

«Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο όπου διαμένει (ο Νίκος Παππάς), για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά, η οποία και κάλεσε τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Εκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν». Μάλιστα διαψεύδει τα περί μεταμφίεσης και υποστηρίζει ότι φορούσε καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου.

Πριν από λίγη ώρα όμως το Star Channel, ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο ως εξής:

“Τo STAR διακόπτει τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή στις ΗΠΑ Δημήτρη Σουλτογιάννη και αναμένει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης”.

Από την πλευρά του ο Θάνος Δημάδης επέλεξε από πολύ νωρίς να απαντήσει μέσω της σελίδας του στο Facebook δημοσιοποιώντας μάλιστα και τη φωτογραφία με την εν λόγω αμφίεση [φωτό επάνω].

Μόλις πριν από λίγα λεπτά έχουμε και την επίσημη τοποθέτηση του Alpha για τον δικό της συνεργάτη.

"O Alpha, σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει. Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του"