8 δυνατές ιστορικές στιγμές της τηλεόρασης που γράφτηκαν μέσα στο 2018!

31.12.2018
8 δυνατές ιστορικές στιγμές της τηλεόρασης που γράφτηκαν μέσα στο 2018!
Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το 2018 και υποδεχτούμε το 2019 έχει τεράστιο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις πιο σημαντικές τηλεοπτικές στιγμές που γράφτηκαν στην ιστορία.

Η χρονιά που φεύγει θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των τηλεθεατών λόγω των σημαντικών αλλαγών που επήλθαν στο τηλεοπτικό τοπίο. Συγκεκριμένα μέσα στο 2018 είδαμε άνοιγμα νέων τηλεοπτικών σταθμών, κλείσιμο άλλων, αλλαγές στα πρόσωπα, σημαντικές μετακινήσεις και πολυαναμενόμενες επιστροφές.

Πάμε να δούμε μαζί τις πιο σημαντικές στιγμές της TV από το 1-8!

1) «Μαύρο» στο MEGA

Λίγο πριν από τα 30α γενέθλια του το Mega έκλεισε, με την Digea να κατεβάζει το διακόπτη τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Σύντομα το Mega σταμάτησε να εκπέμπει και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες ενώ πλέον μεταδίδεται 24 ώρες μέσα από το διαδίκτυο. Η αντίδραση του τηλεοπτικού κοινού για το «μαύρο» ήταν έντονη και εκφράστηκε κατάφορα μέσα από τα social media. Το μεγάλο κανάλι ήταν ο πρώτος, χρονολογικά, ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας που εξέπεμψε για πρώτη φορά στις 20 Νοεμβρίου του 1989 διανύοντας πολλά χιλιόμετρα άλλοτε με καλές και άλλοτε με κακές στιγμές.

2) Αποχαιρετισμός ΑΝΤ1 σε MEGA

Το κλείσιμο του Mega δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο ούτε καν το μεγάλο του αντίπαλο, τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου που εξέπεμψε στην εκπνοή του 1989 θέλησε να αποχαιρετήσει με το δικό του τρόπο το Mega που επι δεκαετίες πορεύτηκαν μαζί ως οι δύο πιο δυνατοί παίκτες των media στην Ελλάδα.

3) Άνοιγμα OPEN TV

Το 2018 ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας έκλεισε και ένα άλλο άνοιξε. Ο λόγος για το Open TV το οποίο μπήκε στη ζωή μας τον Οκτώβριο του 2018. Η κακή πορεία στους πίνακες τηλεθέασης, έχει προβληματίσει τους ιθύνοντες οι οποίοι όμως ευελπιστούν πως το 2019 θα είναι η δική τους χρονιά.

4)H επιστροφή της Έλλης Στάη

Το άνοιγμα του Open σηματοδοτήθηκε από τη μεγάλη επιστροφή της σιδηράς κυρίας των ειδήσεων. Έμεινε εκτός τηλεοπτικής πραγματικότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 αλλά η Έλλη Στάη επέστρεψε για να αποδείξει πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Καθημερινά στις 19:00 παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού αλλά οι τηλεθεατές δεν φαίνεται να συγκινούνται ιδιαίτερα από αυτή την επιστροφή.

5) Τέλος Φουρθιώτη

Παρελθόν από το Open tv αποτελεί από τις 9 Νοεμβρίου του 2018 ο Μένιος Φουρθιώτης. Οι κακές σχέσεις του παρουσιαστή με τη νέα διοίκηση του σταθμού αποτυπώθηκε πλήρως στις δικαστικές αίθουσες. Οι άνθρωποι του open περιορίστηκαν σε μία λιτή και απέριττη ανακοίνωση για τη λήξη της συνεργασίας. Ο Μένιος επέστρεψε στο Νέο ETV με δύο εκπομπές, το γνωστό σε όλους αποκαλυπτικά Live τα Σαββατοκύριακα και το Μένιος Live τις καθημερινές.

6) H Σπυροπούλου στο Survivor.

Να ξανασυστηθεί στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το Survivor είχε την ευκαιρία, το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η παρουσιάστρια κέντρισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και έδωσε ώθηση στο πιο σημαντικό τηλεοπτικό προϊόν του ΣΚΑΙ. Ο τελευταίος όπως και η εταιρία παραγωγής φαίνεται πως εκτίμησαν το πάλαι ποτέ αγαπημένο κορίτσι του Alpha και της έδωσαν να παρουσιάσει το My styles rocks.

7) Το τέλος του Κανάκη από τον ΑΝΤ1 και η επιστροφή.

Έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια ο Αντώνης Κανάκης και οι συνεργάτες του αποχώρησαν από τον ΑΝΤ1 έχοντας διαγράψει μία λαμπρή πορεία στους πίνακες τηλεθέασης. Ο παρουσιαστής αποφάσισε να δώσει τέλος στη μακρόχρονη πορεία του με τον ΑΝΤ1 με αφορμή τη στάση του τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με τη διαμόρφωση της late night ζώνης. Ο ΣΚΑΙ μετά από συνεχόμενες επισκέψεις στη συμπρωτεύουσα ήρθε σε συμφωνία με τον παρουσιαστή για την προβολή και των δύο εκπομπών του. Λέγεται πως το συμβόλαιο που υπέγραψε ο παρουσιαστής έχει πολλά μηδενικά.

Το τρέιλερ που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

8) Μερικές ακόμη σημαντικές μετακινήσεις που είδαμε είναι τόσο η επιστροφή της Ναταλίας Γερμανού και της Ελεονώρας Μελέτη στον Alpha όσο και η μετακίνηση της Τατιάνας Στεφανίδου από το ETV στον ΣΚΑΙ. Επιστροφή μέσα στο 2018 και για τον Νίκο Μουτσινά ο οποίος μετά τη δυναμική του πορεία στους πίνακες τηλεθέασης κουβαλάει πλέον τον τίτλο του βασιλιά του OPEN.

Γιώργος Μουλάς