Δυο μητέρες μάλαμα

14.05.2007
Μπαίνουν καθημερινά στις 21.00 στα σπίτια μας με τα παιδιά τους και τις ανησυχίες τους.

Μπαίνουν καθημερινά στις 21.00 στα σπίτια μας με τα παιδιά τους και τις ανησυχίες τους. Αγαπήθηκαν αμέσως από το τηλεοπτικό κοινό και αυτό ήταν βέβαια φυσικό κι επόμενο, καθώς η σειρά «Μαρία η άσχημη» όπου πρωταγωνιστούν βρίσκεται μονίμως στην κορυφή της τηλεθέασης. Η μητέρα της Μαρίας, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, και η μητέρα του Νικόλα, Μάγδα Τσαγγάνη, λίγες μέρες πριν από τη γιορτή της μητέρας μας μιλούν για τα τηλεοπτικά τους παιδιά και τους ρόλους τους.

Η κόρη μου είναι η ωραιότερη
Την είχαμε συνηθίσει ως τη θεότρελη μάνα του Γιάννη Μπέζου στο «Άκρως οικογενειακό». Φέτος η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη μας εκπλήσσει ευχάριστα με το ρόλο της Καίτης και, όπως μας λέει η ίδια, «είναι ένας ρόλος που αγάπησα αμέσως και είναι τελείως διαφορετικός απ όποιον άλλο χαρακτήρα μητέρας έχω υποδυθεί». «Αυτή η μάνα είναι μια γυναίκα απλοϊκή, μια γυναίκα της διπλανής πόρτας. Έχει όμως τα ενδιαφέροντά της, έχει χιούμορ και, όταν χρειαστεί, με την προσωπικότητά της βάζει τα πράγματα στη θέση τους». Ως Καίτη είναι πάντα καλοσυνάτη αλλά και δυναμική με το δικό της τρόπο. Κατά βάθος, γνωρίζει πολύ καλά ότι η κόρη της δεν είναι και το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου, αλλά εκείνη τη βλέπει πριγκίπισσα! Η γνωστή ηθοποιός, όπως μας ξεκαθαρίζει, δεν έχει πολλά κοινά σημεία με την Καίτη, αλλά ως μάνα και η ίδια κατανοεί την υπερβολική αδυναμία που έχει η ηρωίδα στην κόρη της. «Όλες οι μάνες βλέπουν τα παιδιά τους όμορφα και πάντα θέλουν το καλύτερο για εκείνα».

Περήφανη για το γιο
Είναι μια μητέρα που τα έχει όλα: είναι φωνακλού αλλά και τρυφερή, καταπιεστική αλλά και μοντέρνα. Έχει χιούμορ, αλλά κουβαλάει και το προσωπικό της δράμα. Η Μάγδα Τσαγγάνη ως Αργυρώ μπορεί να ταλαιπωρεί καθημερινά το γιο της, αλλά κατά βάθος έχει μια γλυκιά καρδιά σαν γνήσια ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου. «Είναι μια γυναίκα που λατρεύει κυριολεκτικά το γιο της, άσχετα αν δεν είναι ιδιαίτερα τρυφερή μαζί του. Πιστεύω, όμως, ότι οι περισσότερες μητέρες στην Ελλάδα είναι κάπως έτσι». Η γνωστή ηθοποιός λατρεύει το ρόλο της και τον χαρακτηρίζει πολυδιάστατο. «Και να φανταστείτε ότι ο συγκεκριμένος ρόλος στο πρωτότυπο σίριαλ δεν υπήρχε. Εδώ τον "κατασκευάσαμε" και είμαι πολύ χαρούμενη που επιλέχθηκα γι αυτόν». Μπορεί στην προσωπική της ζωή να μην είναι μητέρα, έχει αποκτήσει όμως, όπως η ίδια λέει με χαρά, ένα γιο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον τηλεοπτικό Νικόλα, τον Φώτη Σπύρου, τον οποίο κυριολεκτικά λατρεύει. «Είναι ένα εξαίρετο παιδί, με σπάνιο χιούμορ και από την πρώτη στιγμή ταιριάξαμε πάρα πολύ. Ακόμη και όταν δεν έχουμε γυρίσματα, γιο μου τον φωνάζω».