Διάλεξε το τέλειο φθινοπωρινό άρωμα

12.10.2011
Το άρωμα του φθινοπώρου, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σαγηνευτικό, ρομαντικό και καθηλωτικό, το άρωμα-υπογραφή σου αυτό

Το άρωμα του φθινοπώρου, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σαγηνευτικό, ρομαντικό και καθηλωτικό, το άρωμα-υπογραφή σου αυτό το φθινόπωρο καθηλώνει στο πέρασμα σου. Ανάλογα με τις ανάγκες σου, την επιδερμίδα σου και τον χαρακτήρα σου διάβασε παρακάτω πώς θα διαλέξεις το ιδανικό καθηλωτικό φθινοπωρινό άρωμα!

Λίγα λόγια για τα φθινοπωρινά αρώματα: μπορεί σταθερά και λόγω γενικότερης κρίσης να επιμένεις στο άρωμα κείνο που χρησιμοποιείς χρόνια τώρα όμως όταν αλλάζουν οι εποχές για να αλλάξει και η διάθεση μας, καλό είναι να αλλάζουμε αρωματάκι! Το φθινόπωρο τα αρώματα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι απόλυτα ρομαντικά! Τα φύλλα αρχίζουν και πέφτουν και εσύ αρχίζεις να ονειρεύεσαι ήδη τα Χριστούγεννα στην αγκαλιά του αγαπημένο σου; Τότε ναι τα φθινοπωρινά αρώματα φτιάχτηκαν για σένα! Το αποφασίσεις ποιο άρωμα θα διαλέξεις αυτή την εποχή είναι μέρος της διαδικασίας αποπλάνησης του αρσενικού, γι’ αυτό οφείλουν να είναι πιο "βαθιά" και πιο πικάντικα που σε προετοιμάζουν για τον παθιασμένο χειμώνα που έρχεται.

Αν και η εποχή είναι κάτι ενδιάμεσο (δεν έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας αλλά δεν μπορείς να πεις ότι έχει φύγει το καλοκαίρι), παρ’όλα αυτά ήρθε η ώρα να ξεχάσεις τα καλοκαιρινά φρουτώδη αρώματα, τις μυρωδιές από τα λουλούδια και να ενδώσεις στις πιο ζεστές χειμερινές μυρωδίτσες. Μην ξεχνάς ότι το άρωμα σου πρέπει να είναι αρκετά έντονο έτσι ώστε να μην "χάνεται" κάτω από τα πιο ζεστά ρούχα που φοράς πλέον αλλά και το κυριότερο είναι το άρωμα που θα διαλέξεις να είναι αντιπροσωπευτικό της εποχής.

Τα must συστατικά της εποχής: το ξύλο, το κεχριμπάρι, το σανδαλόξυλο, νότες βανίλιας είναι νότες που σε μεταμορφώνουν το φθινόπωρο!

Πώς θα διαλέξεις το τέλειο άρωμα για εσένα: μην αποφασίσεις πολύ γρήγορα και πας σε ένα κατάστημα ομορφιάς να αγοράσεις το νέο άρωμα γνωστής μάρκας έτσι για να πάρεις ένα άρωμα, αλλά κάνε την έρευνα αγοράς σου πρώτα. Όταν ψεκάσεις το άρωμα στο δέρμα σου για να το δοκιμάσεις, περίμενε περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Τότε μόνο θα μπορέσεις να καταλάβεις ποιες είναι οι νότες εκείνες που ξεχωρίζουν και «μένουν» και είναι εκείνες που θέλουν την προσοχή σου. Το βασικό είναι να μην δοκιμάσεις όλα τα αρώματα την ίδια μέρα, γιατί το πιο πιθανό είναι να μην έχεις ξεκάθαρη εικόνα για την μυρωδιά του κάθε αρώματος. Αν λοιπόν δοκιμάσει αρκετά την ίδια μέρα, ξαναγύρισε μια άλλη μέρα στο κατάστημα και δοκίμασε μόνο αυτό που σε ενδιαφέρει.

Οι βασικοί παράγοντες: διαφορετικά αρώματα είναι ιδανικά για διαφορετικά ανθρώπους ανάλογα με τον χαρακτήρα τους αλλά και την επιδερμίδα τους αλλά και την ώρα της ημέρας. Ένα πιο απαλό άρωμα είναι ιδανικό για τις πρωινές ώρες ενώ το βράδυ στην έξοδο καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα πιο βαρύ άρωμα που θα "μείνει" αλλά και θα είναι πιο αισθησιακό με νότες ανατολής.

Ανάλογα με την προσωπικότητα σου: ποια χάρη σου θέλεις να αναδείξεις; Θέλεις να είσαι γλυκιά, ρομαντική ή αθεράπευτα σέξι; Ο τύπος σου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιλογή του αρώματος που θα κάνεις αφού το άρωμα που είναι αντιπροσωπευτικό της προσωπικότητας σου. Αν είσαι μελαχρινή με σκουρόχρωμη επιδερμίδα ένα πιο βαθύ και μυστηριώδες άρωμα σου ταιριάζει καλύτερα από ένα ελαφρύ άρωμα που δε θα "κάτσει" στο δέρμα σου και θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα. Δεν αποκλείεται βέβαια να λατρεύεις τις πιο βαριές νότες του σανδαλόξουλου και να είσαι ξανθούλα! Από την άλλη ένα πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και το ποιες μυρωδιές σου αρέσουν. Μην ξεχνάς ότι όταν ένα άρωμα σου αρέσει είναι ικανό να μεταμορφώσει ακόμη και την διάθεση σου!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη