Η νέα σούπερ μέθοδος αποτρίχωσης με υπέρηχους

19.10.2011
Οι τριχούλες στο πρόσωπο σου ήταν είναι και θα είναι το μεγαλύτερο σου πρόβλημα, ενώ οι διαδικασίες αποτρίχωσης

Οι τριχούλες στο πρόσωπο σου ήταν είναι και θα είναι το μεγαλύτερο σου πρόβλημα, ενώ οι διαδικασίες αποτρίχωσης στο πιο ευαίσθητο σημείο επάνω σου, το πρόσωπο σου, μοιάζει με εφιάλτης! Διάβασε παρακάτω τα πάντα για την επαναστατική μέθοδο αποτρίχωσης με υπέρηχους που κάνουν τέλεια την δουλειά χωρίς καθόλου πόνο!

Λέιζερ: το λέιζερ καθιερώθηκε ως η πιο διαδεδομένη μέθοδος αποτρίχωσης στα τέλη της δεκαετίας του ’90, για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. Το λέιζερ όμως ακριβώς επειδή όλες οι τριχούλες δεν είναι στο ίδιο μήκος, απαιτεί πολλές επισκέψεις (περίπου 15-20 συνεδρίες) για να μπορείς να πεις ότι απαλλάχτηκες από τις αντιαισθητικές τριχούλες του πρόσωπου σου. Βέβαια μετά από 8-10 επισκέψεις σε διάστημα 4-6 εβδομάδων οι περισσότερες έχουν απαλλαχτεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Αν οι τριχούλες σου είναι σκούρες τότε, ναι μεν μπορεί να φαίνονται περισσότερο όμως καταφέρνεις να τις εξαφανίσεις, αν όμως έχεις ανοιχτόχρωμες τριχούλες όπως ξανθές ή λευκές, τότε το λέιζερ δεν είναι αρκετό για να απαλλαγείς οριστικά από αυτές. Η τεχνολογία λέιζερ δεν είναι αποτελεσματική στις ανοιχτόχρωμες τριχούλες ειδικά να έχεις σκουρόχρωμο δέρμα γιατί πολύ απλά, το λέιζερ είναι αποτελεσματικός τρόπος αποτρίχωσης γιατί λειτουργεί καθαρά με την ενέργεια που εκπέμπει το λέιζερ που αντανακλάτε στο λευκό δέρμα γύρω από την τρίχα, αλλά απορροφάται από το σκουρόχρωμο χρώμα της τρίχας.

Οι ανοιχτόχρωμες τριχούλες δεν απορροφούν την ενέργεια, ενώ οι σκουρόχρωμες το απορροφούν τελείως, πράγμα που πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα. Αλλά αν σκουρόχρωμες τριχούλες είναι "περικυκλωμένες" από ανοιχτόχρωμο δέρμα, τότε απορροφούν την ενέργεια που γίνεται θερμότητα, και καταστρέφει την τρίχα από τη ρίζα της καταστρέφοντας τον θύλακα της τρίχας, πράγμα που σημαίνει ότι η τρίχα σε εκείνο το σημείο δεν πρόκειται να ξαναβγεί!

Μπορεί να έγιναν πολλές προσπάθειες για να μπορεί η τεχνική του λέιζερ να εφαρμοστεί και στις ανοιχτόχρωμες τριχούλες αλλά καμία προσπάθεια δεν κατάφερε να εμποδίσει την τρίχα να επανεμφανιστεί.

Η νέα επαναστατική μέθοδος αποτρίχωσης όμως με υπέρηχους υπόσχεται να απαλλάξει και τις ξανθές τριχούλες όσες τι διαθέτουν μια για πάντα! Ποια είναι αυτή η μέθοδος; Και το όνομα αυτής (της μεθόδου) Applisonix! Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί υπέρηχους μέσω μια συσκευής που μοιάζει με λαβίδα. Τα κύματα των υπερήχων φτάνουν στην κάθε τρίχα(αφού στην ουσία κάνει τις τρίχες να δρουν ως οδηγοί κύματος υπερήχων) και δρουν στην ρίζα της αφού χρησιμοποιείται ένας ειδικά κατασκευασμένο ακροδέκτης για να επικεντρώσει την ενέργεια ακριβώς στο στέλεχος της τρίχας, όπου η ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα. Έτσι η θερμοκρασίας στη ρίζα της τρίχας αυξάνεται και η τρίχα πέφτει και δεν ξαναεμφανίζεται!

Στην περίπτωση που αμφιβάλεις για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, όπως εξομολογείται η Κάθριν Τζάκσον που είναι από τις πρώτες που δοκίμασαν την νέα μέθοδο αποτρίχωσης με υπέρηχους, έχει θεαματικά αποτελέσματα αφού υπήρχε πάντα η ανάγκη να εξαλειφθούν και οι ανοιχτόχρωμες τριχούλες αλλά κυρίως: « δεν πρέπει να προσέχεις να μην σε δει ο ήλιος όπως με το λέιζερ ή να φορέσεις αντηλιακό μετά την επίσκεψη»

Αν λοιπόν νιώθεις περίεργα που πρέπει να …ασχολείσαι με τρίχες, τότε μάθε ότι περίπου το 40% των γυναικών έχουν θέμα τριχοφυΐας, που πιστεύουν ότι αυτό τις εμποδίζει από το να βρουν σύντροφο! Αν ανήκεις σε αυτό το ποσοστό τότε δεν έχεις παρά να απαλλαγείς μια για πάντα από τις ενοχλητικές τριχούλες με την νέα επαναστατική μέθοδο και να δεις τα αρσενικά να κάνουν ουρά έξω από την πόρτα σου!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη