Σε...μαράζι οι αγρότες

01.11.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, θες η πανσέληνος που είχαμε προ ημερών; Θες η άκρως του τάφου σιωπή που στη Φάρμα βασιλεύει; Θες η αγροτιά να έπεσε βαριά; Πάντως, τρεις "αγρότες" της Φάρμας, η Ρούλα, ο Κώστας και ο Ιζη
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Θες η πανσέληνος που είχαμε προ ημερών; Θες η άκρως του τάφου σιωπή που στη Φάρμα βασιλεύει; Θες η αγροτιά να έπεσε βαριά; Πάντως, τρεις "αγρότες" της Φάρμας, η Ρούλα, ο Κώστας και ο Ιζη, τις τελευταίες μέρες έχουν πέσει σε μεγάλο μαράζι, τόσο που σκέφτονταν μέχρι να φύγουν από το παιγνίδι. Η πιο προβληματισμένη ήταν η Ρούλα, η οποία από τη μέρα που αναδείχθηκε νικήτρια στη μονομαχία με τη Σπύλλα ένιωσε έντονα την απουσία του συζύγου και του γιου της. Η 45χρονη γυναίκα σαν τελείωνε τη λάντζα, έπαιρνε τα...όρη και τα βουνά, όπου σκεφτόταν τους δικούς της.

Και σα να είχε τηλεπάθεια με τον σύζυγο Ούγκω, αυτός μιαν ωραία μέρα έκανε την εμφάνιση του στα Βασιλικά της Εύβοιας. Από ένα λόφο, άρχισε να φωνάζει στην καλή του λόγια αγάπης, ενώ αυτή από κάτω σπάραζε στο κλάμα που έχει τέτοιον άντρα ευαίσθητο και τρελό για την πάρτη της. Μετά το περιστατικό αυτό, μπορώ να πω πως η Ρούλα κομμάτι ηρέμησε και πλέον δε σκέφτεται την περίπτωση να φύγει. Ο κυρ Κώστας, πάλι, νιώθει επίσης έντονη την απουσία της οικογένειας του, ενώ για τον Ιζη μάλλον ισχύει το...ότι θυμάται χαίρεται.

Οι λοιποί αγρότες τις μέρες αυτές ασχολούνται με το νέο μέλος, τον Γιάννη. Αυτός μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει και τόσο καλά...δείγματα γραφής. Μπορεί δηλαδή, να πήρε αμέσως το ξινάρι και τον κασμά και να έχει μια δίψα για δουλειά, όμως, στις μεταξύ του σχέσεις με τα παιδιά δεν είναι και ο, τι καλύτερο τους έχει λάχει. Με το χιούμορ του ξεκαρδίζεται μόνο ο ίδιος, άντε και η Ελένη επειδή είναι από τη φύση της "γελαδερή". Παρεμπιπτόντως, η εν λόγω γυναίκα τις μέρες τούτες της αρχηγίας της, έχει μετατρέψει την Φάρμα σε πολυεθνική. Πέραν, από τους κανόνες που έχει επιβάλλει, κάθε λίγο και λιγάκι συγκαλεί συμβούλιο, ενώ στο τέλος κάθε αγόρευσής της κλείνει με τη φράση "Ευχαριστώ. Δεν σας χρειάζομαι άλλο". Αυτοί με το ζόρι συγκρατούν τα γέλια καθότι η αρχηγός είναι αυστηρή και η θέση του μονομάχου παραμένει ακόμη κενή.