Γιουροβίζιον χωρίς κιτς, φαϊ χωρίς αλάτι!

13.05.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Καταρχήν, θέλω να καταγγείλω τα τηλεοπτικά κανάλια που όλες αυτές τις μέρες μας έχουν βομβαρδίσει με Sakis, Νορβηγό, τουρκάλα Χαντισέ, Σοράγια και Ουκρανή και δεν μας είχαν δείξει τις λοιπές συμμετοχές της
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Καταρχήν, θέλω να καταγγείλω τα τηλεοπτικά κανάλια που όλες αυτές τις μέρες μας έχουν βομβαρδίσει με Sakis, Νορβηγό, τουρκάλα Χαντισέ, Σοράγια και Ουκρανή και δεν μας είχαν δείξει τις λοιπές συμμετοχές της Γιουροβίζιον. Θα είχαμε προετοιμαστεί κάπως, αγαπημένε μου για τι μας περίμενε και φοβάμαι ότι μας περιμένει ακόμη. Για να είμαι δίκαιη, είχαμε δει και χειρότερα στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, αλλά τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πάρει από πριν μία γεύση με τα χειρότερα της Γιουροβίζιον.

Κάθισα που λες να δω τον πρώτο ημιτελικό και πέρα από το γέλιο που έριξα σε αρκετές περιπτώσεις, κατάλαβα γιατί αντιμετωπίζουν την παρουσία του Sakis μας στην Μόσχα λες και συμμετέχει τουλάχιστον ο? Τζάστιν Τιμπερλέικ. Το κιτς σε όλο του το μεγαλείο. Χρυσές δουλειές έκαναν τα βεστιάρια, αφού οι περισσότεροι τραγουδιστές προτίμησαν να ντυθούν από εκεί. Γιατί, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τόσοι κακόγουστοι σχεδιαστές μόδας στην Ευρώπη. Αλήθεια, ευρωπαϊκός διαγωνισμός δεν ήταν; Ή μήπως έχασα κάτι;

Για να μη συζητήσω για τις χορογραφίες. Έμπνευση μηδέν. Είμαι σίγουρη ότι η χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού θα φαντάζει? οσκαρική εμφάνιση! Προσπαθώ να θυμηθώ ποια εμφάνιση μου έκανε καλή εντύπωση στον πρώτο ημιτελικό και η μόνη που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Ρουμανία. Η αοιδός και οι χορεύτριες της είναι τιμή και δόξα στα κορίτσια από τα Βαλκάνια. Όλε! Πώς είπες; Η Χαντισέ; Αν εξαιρέσεις τη στολή χανούμισσας 9,90 ευρώ από το καλάθι που φορούσε, μπορείς να πεις ότι στάθηκε αξιοπρεπώς. Αν και είναι αλήθεια ότι δεν ήταν αυτό που περίμεναν όλοι.

Δε λέω, τα έκανε τα κουνήματα της, έπεσε και στο πάτωμα, αλλά μία που κουνιόταν η Χαντισέ και μία που ο σκηνοθέτης έκανε μακρινό πλάνο της σάλας. Αν έκανε κοντινό στα επίμαχα σημεία της αοιδού, είναι ζήτημα. Ψάχναμε τον αφαλό της Χαντισέ στο ταβάνι. Ο ημιτελικός είχε και άλλο αποκριάτικο νούμερο. Τον Τσέχο? Φλάς. Άντε και του χρόνου να τραγουδήσει ο Μπάτμαν. Μπορεί να έχει καλύτερη τύχη και να περάσει στον τελικό.

Εντάξει, υπήρξαν και αξιοπρεπείς εμφανίσεις, που δεν έδωσαν σημασία στη χορογραφία και τη σκηνική παρουσία, αλλά στο τραγούδι. Ισλανδία, Σουηδία και Μάλτα πέρασαν άξια με τη φωνή τους. Αλήθεια, η Πορτογαλία για ποιο λόγο πέρασε; Αλλά έτσι είναι. Κάθε χρόνο θα έχουμε κι από μία τέτοια έκπληξη. Έκπληξη ήταν και ο αποκλεισμός του Μαυροβούνιου. Μια χαρά τραγουδάκι με την ωραία του αοιδό. Η Αρμενία μού είναι πολύ συμπαθής χώρα, αλλά δεν μπορώ να χωνέψω πώς πέρασαν στο τελικό οι αρμένισες αδελφές? Μαγγίρα με τα ανεκδιήγητα κουστούμια που φορούσαν και το τραγούδι? Sotis Βολάνης την εποχή του «Σοκερντέ».