Εκτός τελικού η Κύπρος!

19.05.2006
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Τη λογική της Γιουροβίζιον, όλα αυτά τα χρόνια που την παρακολουθώ, να πω την αμαρτία μου, μήτε που την έχω καταλάβει.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τη λογική της Γιουροβίζιον, όλα αυτά τα χρόνια που την παρακολουθώ, να πω την αμαρτία μου, μήτε που την έχω καταλάβει. Εντάξει, δε λέω και η Γιουροβίζιον θέλει το κιτς της, γι αυτό και κάποια «νούμερα» βρίσκουν κάθε χρόνο μία θέση στον εν λόγω διαγωνισμό. Όμως, για να υπάρχει μία ισορροπία, είθισται να συμμετέχουν και αξιόλογες παρουσίες. Μία από αυτές ήταν και η Κύπρος με την πρώην fame-στορίτισα Ανέτ.

Φευ, όμως. Η νεαρή αοιδός, παρόλη τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε - μέχρι και το λαχανί φόρεμα μαρούλι άλλαξε κι έβαλε ένα κίτρινο - δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Αντ’ αυτής πέρασαν η Αρμενία με ένα τραγούδι που ήταν λες και είχε κολλήσει η βελόνα σε ένα στίχο και η Λιθουανία με ένα -χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ - τραγούδι, που τύφλα να έχουν μπροστά του τα «Ζουζούνια». Γενικά πέρασαν χώρες που ήταν κατώτερες της Κύπρου. Η Ανετ, όπως καταλαβαίνεις, είναι απαρηγόρητη. Η κοπέλα, όχι μόνο είχε σίγουρο ότι θα περάσει στον τελικό, αλλά έβλεπε ακόμη και πρωτιά!

Σου λέει: «έχω φωνή ακατέργαστο διαμάντι, το τραγούδι μου λέει για αγγέλους που κλαίνε, άρα θα συγκινήσει κόσμο. Το αγγλικό, ως μητρική γλώσσα, το λέω απταίστως, οπότε έχω τύχη να διαβώ». Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, η νεαρή αοιδός είχε τύχη να διαβεί, όμως, δεν είχε χρήμα για την «μετακίνηση». Έτσι, αναγκάστηκε να πάρει δάνειο για να καλύψει τα έξοδά της, όπως να φέρει δάσκαλο φωνητικής από την Αμερική.


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]