Μύλος από τις ξαφνικές αποχωρήσεις στην παράσταση της Μπάρμπα!

30.10.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Φύγε εσύ, έλα εσύ» και η Εύη Βατίδου να περιμένει στη γωνία να πάρει σειρά στην θεατρική παράσταση που ανεβάζει η Βάνα Μπάρμπα. Ένας μύλος γίνεται τις τελευταίες μέρες στις «Ιστορίες γυναικών»
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Φύγε εσύ, έλα εσύ» και η Εύη Βατίδου να περιμένει στη γωνία να πάρει σειρά στην θεατρική παράσταση που ανεβάζει η Βάνα Μπάρμπα. Ένας μύλος γίνεται τις τελευταίες μέρες στις «Ιστορίες γυναικών» κι αν η Μπάρμπα την περίμενε από τον Αλέξη Κούγια και το εξώδικο του να μην παίξει στην παράσταση η Βατίδου, τελικά της ήρθε από αλλού. Η Θεοφανία Παπαθωμά και η Δωροθέα Μερκούρη αποχώρησαν από την παράσταση και όπως λέγεται ο λόγος είναι ότι οι δύο κυρίες δε δέχτηκαν κάποιες αλλαγές στα κείμενα τους.

Ειδικά, η Παπαθωμά η οποία έγραφε μόνη της τον μονόλογο της. Άσε, αγαπημένε μου, σε όποιο μεσημεριανό κι αν άλλαζες την Πέμπτη, θα έπεφτες πάνω στην Μπάρμπα να εξηγεί για τις αποχωρήσεις. Να σου πω τη μαύρη αλήθεια, κάπου χάθηκα, με όλες αυτές τις εξηγήσεις του τύπου: «Είχαμε συμφωνήσει κάθε δύο με τρεις μήνες να αλλάζουν οι ηθοποιοί». Ή «Είναι αρχή ακόμη, δεν έχει δέσει η παράσταση» ή το άλλο «Υπήρχαν κάποιοι που έδειξαν τη δυσμένεια τους από την αρχή». Ή το άλλο που ακούστηκε (συγκεκριμένα πέταξε τη σποντίτσα της η Χριστίνα Παππά, η οποία επίσης συμμετέχει στην παράσταση) ότι «κάποια κείμενα δεν έκαναν γκελ στον κόσμο».

Μπερδεύτηκες κι εσύ ε; Εμ, από τη στιγμή - που ενώ έχει γίνει χαμός, από τις δύο αποχωρήσεις με το καλημέρα - ακούς και σκόρπια λόγια αγάπης. «Αγαπιόμαστε με τα κορίτσια», «Είμαστε εδώ και τα περιμένουμε όποτε θελήσουν να επιστρέψουν». Αμ δε. Σιγά μην επιστρέψουν. Εξάλλου, η Μερκούρη σε ένα μεσημεριανό δήλωσε ότι αποχώρησε επειδή είχε άλλη πρόταση (προφανώς καλύτερη)! Μάλιστα, λέει, το είχε πει από την αρχή στην Μπάρμπα. Όσο για την Παπαθωμά; Δε θέλει να μιλήσει για το θέμα αυτό και όπως ακούγεται, η Θεοφανία έχει και το μεγάλο πρόβλημα, αφού δε δέχτηκε να αλλάξει το κείμενο της και να το κάνει πιο «πιασάρικο» στο κοινό.

Κι ενώ είχαμε δηλώσεις από Μπάρμπα, Παππά και Ματούλα για τις αποχωρήσεις, κάπου παίρνει το μάτι μου την Εύη Βατίδου να μιλάει για την παράσταση. «Κρα» κάνει να ανέβει στο σανίδι (έρμο σανίδι τι σου μέλλει να πάθεις) και δεν τη σκιάζει εξώδικο κανένα. «Είμαστε υπό συζητήσεις» είπε (κι εμείς υπό κλίμα τρόμου από τα νέα της επαγγελματικά σχέδια), ενώ ξεκαθάρισε ότι ο πρώην δεν έχει κανένα λόγο πάνω στα επαγγελματικά της. «Δεν το λέει κανένα ποινικό δίκαιο» είπε η Βατίδου. Κανένα... θεατρικό δίκαιο υπάρχει, να προστατέψει την Τέχνη;