Η Ελλάδα πάει ημιτελικό στην Γιουροβίζιον!

26.11.2007
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Με τι είχαμε καιρό να ασχοληθούμε; Μα με την Γιουροβίζιον βεβαίως, βεβαίως και νομίζω πως ο Νοέμβριος είναι ένας καλός μήνας για την έναρξη της «Γιουροβιζιονικής περιόδου».
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Με τι είχαμε καιρό να ασχοληθούμε; Μα με την Γιουροβίζιον βεβαίως, βεβαίως και νομίζω πως ο Νοέμβριος είναι ένας καλός μήνας για την έναρξη της «Γιουροβιζιονικής περιόδου». Καταρχήν, πανικό και άγχος σκόρπισε η είδηση ότι από φέτος θα έχουμε δύο ημιτελικούς και σε έναν από αυτούς θα συμμετέχει και η Ελλάδα, αφού η έβδομη θέση του Σαρμπέλ δεν είναι αρκετή για να μας στείλει απευθείας στον τελικό.

Και προτού αρχίσεις να σκέφτεσαι διάφορα άσχημα για τον Σαρμπέλ, σου λέω ότι και δεύτερος να έβγαινε ο αοιδός, πάλι θα πηγαίναμε στον τελικό. Κι αυτό, διότι τα νέα δεδομένα στην Γιουροβίζιον, που θα ισχύσουν από φέτος, θέλουν στον τελικό να περνάνε απ’ ευθείας οι «Big four» χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία) και η νικήτρια του διαγωνισμού (για φέτος η Σερβία). Όλες οι υπόλοιπες θα πάνε στα ημιτελικά κι από εκεί θα διεκδικήσουν το «εισιτήριο» του τελικού.

Καταλαβαίνεις, τι σημαίνει αυτό. Φέξε μου και γλίστρησε αν θα καταφέρουμε να πάμε τελικό, με όλες αυτές τις «συμμαχίες» και τα ανατολικά και βόρεια μπλοκ. Καλύτερα δεν ήταν πριν; Τι ήθελε να το αλλάξει EBU; Να μην χαρεί και ο Σαρμπελ, που με το «Yassou Maria» τουλάχιστον έστειλε την Ελλάδα στον τελικό;