"Σήκω Εμούλα, βγάλε την κουκούλα"!

21.04.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Η μικρή Εμούλα κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουνε οι φίλοι της. Σήκω Εμούλα, κλείσε τα μάτια και δώσε τους φίλους σου». Η αλήθεια είναι πως έκανα μία μικρή παράφραση στο παραπάνω
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Η μικρή Εμούλα κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουνε οι φίλοι της. Σήκω Εμούλα, κλείσε τα μάτια και δώσε τους φίλους σου». Η αλήθεια είναι πως έκανα μία μικρή παράφραση στο παραπάνω παιδικό τραγούδι, αλλά σημασία έχει ότι διαβάζοντας τη συνέντευξη της Έμυς Λιβανίου στο On/Off μόνο παιδικά τραγούδια και καταστάσεις σχολείου μου ήρθαν στο μυαλό.

Στο ένα χέρι είχα το BHMAgazino με την Μάρα Ζαχαρέα και στο άλλο την Έμυ Λιβανίου, όπου η πρώτη έσφαζε με το γάντι πρώην συνεργάτες και... συμ-παραθυρίτες και η δεύτερη κατά το «κύριε κύριε ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης μιλάνε» έδινε νυν συνεργάτες! Η αλήθεια είναι πως προτίμησα να διαβάσω τη συνέντευξη της Έμυς, διότι είχε περισσότερο γέλιο, αλλά και γιατί ήθελα να μάθω για ποιο λόγο τσακώνονται στη γωνία ο Αντώνης (Κοκορίκος) και ο Βαγγέλης (Γκούμας).

Ευτυχώς, η «απουσιολόγος» Έμυ - που όλα τα κάνει σωστά κι όλοι είναι ευχαριστημένοι για τα νούμερα Νευροκοπίου στο μεγάλο χιονιά, που κάνει η εκπομπή της «Κάθε μέρα καλημέρα» - μας ενημέρωσε γιατί τσακώνονται τα αγόρια της εκπομπής. Έχουν άγχος να διεκδικήσουν περισσότερο χρόνο στον αέρα. Ουπς say it again. Η Λιβανίου είπε κι άλλα ωραία, όπως ότι η ίδια προτιμά τα lifestyle θέματα στην εκπομπή κι αν ήταν στο χέρι της θα είχε μόνο τέτοια.

Και το εξήγησε, λέγοντας, πως το διάστημα που παίζονται οικονομικό-πολιτικά θέματα η τηλεθέαση δεν ξεπερνάει το 2%. Με το που μπαίνει, όμως, Έφη Θώδη και Ρούλα Βροχοπούλου, τα μηχανάκια τρελαίνονται και δείχνουν ακόμη και 7%! Oh dear. Η Έμυ σχολίασε και τις δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την πρωινή ζώνη του Star (εννοείται ότι δεν αναφερόταν στα Στρουμφάκια) λέγοντας ότι η ίδια θεωρεί πως ο Μαλέλης είναι ικανοποιημένος από τα θέματά της και πως αναφέρεται σε άλλα πράγματα, που προσπαθεί να διορθώσει. Άφησε, όμως, τον κόσμο να κρίνει κατά πόσο ήταν κομψό ή όχι το σχόλιο εκείνη την ώρα. Μία μικρή διόρθωση του παιδικού τραγουδιού: «Σήκω Εμούλα, βγάλε την κουκούλα»!