Ο εκσυγχρονισμός της Φάρμας

30.10.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, σε μία νέα εποχή μπαίνει αυτή την εβδομάδα η Φάρμα μετά την ανάδειξη της Ελένης στη θέση του αρχηγού.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Σε μία νέα εποχή μπαίνει αυτή την εβδομάδα η Φάρμα μετά την ανάδειξη της Ελένης στη θέση του αρχηγού. Η αποχωρήσασα Σπύλλα έδωσε στην πολυεθνικού την τιμητική τούτη θέση καθώς στο πρόσωπο της είδε έναν άνθρωπο ειλικρινή και καλό, ικανό ακόμη και να ηγηθεί της μικρής τους κοινωνίας. Η Ελένη καταχάρηκε την εκλογή της και αφού έστειλε φιλιά στην Σπύλλα "μουτς ματς σε ευχαριστώ χρυσή μου. Σε αγαπώ πολύ" έπιασε αμέσως δουλειά. Με ένα μπλοκ και στυλό ανά χείρας περιφερόταν στη Φάρμα, καταγράφοντας τις ελλείψεις, τις ατσαλιές, ενώ σημείωνε τους λουφαδόρους.

Οι συμπαίκτες της μέχρι στιγμής την έχουν πάρει στο ψιλό, όμως, δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι η Ελένη έχει πάρει στα σοβαρά τον ρόλο της. Ακόμη κι όταν τους συγκέντρωσε για το πρώτο press conference, όπου τους ενημέρωσε για τους νέους κανόνες της Φάρμας και τα Πρέπει και Οφείλουν των παικτών, εκείνοι γελούσαν σα να έβλεπαν την "Κόρη μου η σοσιαλίστρια". Ωστόσο, η πολυεθνικού τους ενημέρωσε πως το πρωί που θα πίνουν το τσάι τους το τραπέζι θα πρέπει να είναι πεντακάθαρο, στις 11 το πρωί θα κάνουν ένα coffee break και το μεσημέρι θα κοιμούνται ένα δίωρο, όπου στο διάστημα αυτό δεν πρέπει να κινείται ούτε μύγα. Όσοι δεν υπακούσουν στις επιταγές της, τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε. Η θέση του μονομάχου περιμένει τον επίδοξο gladiator, αν και όπως δήλωσε η αρχηγός έχει κατά νου τέσσερις υποψήφιους, στους όποιους έχει διαγνώσει υποκρισία, ειρωνεία και άπρεπη συμπεριφορά.

Κατά τα άλλα, στη μικρή κοινωνία της Φάρμας μπήκε ένας νέος επίδοξος αγρότης, ετών 40, μπρατσαράς σαν τον Λάσκο και άριστος οργανοπαίκτης. Εκτός από τα λίγα μπογαλάκια του έφερε μαζί και την κιθάρα του, προκειμένου να τέρψει τους συμπαίκτες του.