Ηρθε ο νεός αγρότης

31.10.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, ένας νέος "αγρότης" κατέφθασε στη Φάρμα, προκειμένου να πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες. Πρόκειται για τον Γιάννη, ετών 49.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ένας νέος "αγρότης" κατέφθασε στη Φάρμα, προκειμένου να πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες. Πρόκειται για τον Γιάννη, ετών 49 ο οποίος κατέφθασε στα Βασιλικά της Εύβοιας γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Μία από τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες του είναι να κάνει τις κότες να γεννήσουν αβγά καθώς ο ίδιος κατέχει την συνταγή για την περίπτωση. Όνειρο του είναι να μάθει στους υπόλοιπους μικρά μυστικά της "αγροτιάς", τα οποία αν και κάτοικος Κηφισιάς και μηχανικός στο επάγγελμα, γνωρίζει από πρώτο χέρι, διότι συμβαίνει να είναι...φυσιολάτρης. Εννοείται πως αυτά δεν τα αποκάλυψε με το πρώτο στους νέους του συμπαίκτες γιατί σίγουρα θα τον έπαιρναν με τις ντομάτες.

Πάντως, ο φυσιολάτρης Γιάννης στην πρώτη του επαφή με τα οπωροκηπευτικά δεν έδειξε να κατέχει και πολλά, αφού ο κυρ Κώστας τον πήρε από το χέρι και τον...σύστησε στα μαρούλια, τα μπρόκολα και τα φασολάκια. Εντάξει, τα γουρούνια τα γνώριζε, ενώ όλοι στη Φάρμα περιμένουν με αγωνία τη μέρα που θα κάνει τις κότες να γεννήσουν αβγά. Η πρώτη του επαφή με τους παίκτες ήταν στα λογικά πλαίσια την υποδοχής ενός μουσαφίρη, αν και οι περισσότεροι δεν έκρυψαν το "ξίνισμα" τους για τον ερχομό του.

Η μόνη που το καταχάρηκε ήταν η Ελένη, η οποία ως αρχηγός που είναι, ανέλαβε το δύσκολο έργο της ξενάγησης. Αφού του έδειξε τα κατατόπια, τον κάθισε στο τραπέζι και του μίλησε για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά καθώς και για τις συνθήκες στη Φάρμα. Μέχρι στιγμής, πάντως, ουδείς από τους "αγρότες" δεν παρατήρησε την "ομοιότητα" του με τον...Ρίτσαρντ Γκιρ, για την οποία φρόντισε να ενημερώσει τον κόσμο η αρραβωνιάρα του.