Οι πλέον χαζοί καυγάδες που θα κάνεις μαζί του

29.03.2013
Όχι, εμείς τα κορίτσια, δεν είμαστε τρελά! Απλά, ορισμένες φορές επιλέγουμε να κάνουμε καυγά με τον αγαπημένο μας, σε λάθος στιγμή για χαζούς λόγους! Ιδού, οι καυγάδες που ούτε ο Γκούφι δεν θα έκανε σε μια σοβαρή σχέση.

1. Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια: σίγουρα τα θεμέλια αυτά ζητήματα πρέπει να συζητιούνται από ένα ζευγάρι από την αρχή της σχέσης. Αν υπάρχει απόκλιση ανάμεσα σε σένα κι εκείνον κι αν κάτι σε ενοχλεί τόσο μα τόσο πολύ αλλά το αποδεχτείς γιατί σε αγαπά και τον αγαπάς, δεν υπάρχει λόγος να ταράσσονται οι ισορροπίες στη σχέση με την πρώτη ευκαιρία.

2. Ή το τσιγάρο ή εγώ: σίγουρα οι συνήθειες που βλάπτουν την υγεία πρέπει να κόβονται. Να κόβονται όμως επειδή κάποιος το θέλει κι όχι επειδή του το επιβάλλει το έτερον ήμισυ με καυγάδες. Το τσιγάρο, το αλκοόλ, τα περιττά κιλά αποτελούν βάρος για εκείνον που τα βιώνει κι ούτε το πιο μεγάλο τελεσίγραφο δεν θα τα κάνει να σταματήσουν. Προφανώς και δεν μιλάμε για περιπτώσεις αλκοολισμού ή παχυσαρκίας που απειλεί τη ζωή του αγαπημένου σου αλλά που και στις ακραίες αυτές περιπτώσεις, ένας καυγάς δεν θα κάνει τον άλλο να αλλάξει γνώμη.

3. Επικοινωνία ώρα μηδέν: Δεν απαντά/τηλεφωνεί εγκαίρως! Είμαστε καλομαθημένες εμείς οι γυναίκες. Τελεία και παύλα. Γιατί το τι σημαίνει έγκαιρα έχει μεγάλη απόκλιση στο αντρικό και γυναικείο μυαλό. Γιατί μπορεί εσύ να πνίγεσαι στη δουλειά αλλά θα το βρεις το λεπτό να του στείλεις ένα sms αλλά ο άντρας, το ον τούτο που σέρνεται, που διαθέτει αργά αντανακλαστικά, μπορεί να περιμένει 7- 10 ώρες μέχρι να τσεκάρει το κινητό του. Όσους καυγάδες κι αν του κάνεις, με το κινητό αγκαλιά δεν θα κοιμηθεί.

4. Οι πρώην: εσύ και οι πρώην σου, εκείνος και οι δικιές του! Τα ζητήματα και οι καυγάδες που εύκολα λαμβάνουν χώρα, ξεκινούν με ένα αθώο μήνυμα για γενέθλιες ευχές που θα του στείλει εκείνη, ένα post που θα σου κάνει ο δικός σου πρώην στο Facebook και όλες αυτές τις μικροπαρεξηγήσεις με βάση το παρελθόν. Το προφανές είναι πως δεν ήσουν η πρώτη γυναίκα στη ζωή του (αν είσαι μπράβο σου). Το ακόμα πιο προφανές είναι πως στο θέμα πρώην, πρέπει να ισχύει η ίδια πολιτική ορθής χρήσης και για τους δύο σας. Όχι δηλαδή, εσύ να μιλάς αβέρτα- κουβέρτα φιλικά με τους πρώην κι εκείνος να αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης για ένα απλό τηλεφώνημα με την πρώην. Άσε που αν αφήνετε φαντάσματα να στοιχειώνουν τη ζωή σας, ούτε οι Γκοστμπάστερς δεν σας σώζουν.

Από την Κατερίνα Πατούλια