Της Καψούρας: πόσο σε γουστάρει τελικά;

03.06.2013
Το ξέρουμε καλά! Εσύ, θα γίνεις θυσία για το νέο σου αγαπημένο κι ας έχεις υποστεί δεκάδες Βατερλό. Και καλά θα κάνεις αλλά δεν φοβάσαι μήπως η θυσία πάει στράφι. Πόσο σε θέλει ο νέος αγαπημένος δεν έχουμε θερμόμετρο για να το δούμε. Έχουμε όμως ενδείξεις που παρ' ότι από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν, ένα συμπέρασμα μπορείς να το βγάλεις.

Θέλει να σου μιλάει:

Σίγουρα έχεις υπάρξει σε σχέσεις μπλαζέ, που για να μιλήσετε, έπρεπε ή να βγάλεις εισιτήριο ή να σου βγει η ψυχή. Το αγόρι αυτό όμως δεν μοιάζει με τα προηγούμενα. Του τηλεφωνείς και το σηκώνει, του στέλνεις μήνυμα και απαντά, του λες να βρεθείτε και σου ξεκαθαρίσει αν μπορεί ή όχι. Η ευκολία στην επικοινωνία είναι σίγουρα ένα καλό σημάδι πως θέλει τουλάχιστον να σε ακούει.

Ενδιαφέρεται για τα ενδιαφέροντά σου:

Ακόμα κι αν δεν μοιράζεται τα ενδιαφέροντά σου, δείχνει ενδιαφέρον για αυτά. Τούτο το σημάδι είναι από μόνο του ενθαρρυντικό γιατί σίγουρα έχεις υπάρξει με αγόρια που ακόμα και στα πιο σημαντικά στοιχεία που τους ανέφερες, δεν έδιναν σημασία. Αν έχεις βρει έναν άντρα που να θυμάται πως έτρεχες σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής ή κατασκευής cupcakes και να θέλει να του λες και τις εμπειρίες σου σε αυτά, είσαι τυχερή και σε καλό δρόμο.

Πάντα βρίσκει χρόνο για σένα:

Ακόμα κι αν αυτός ο χρόνος είναι δέκα λεπτάκια πεταχτά κάτω από το σπίτι σου. Ναι ναι, ακόμα και στις συναντήσεις σας, ειδικά στην αρχή, σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Θα μπορούσε να σου μιλά με τι ώρες στο chat του facebook ή στο τηλέφωνο αλλά από κοντά να μην έβρισκε ποτέ χρόνο να σε δει. Ακόμα κι αυτό, το ότι θέλει να βρεθείτε από κοντά, έστω για δέκα λεπτά, είναι σημάδι προοδευτικής καψούρας.

Είναι προστατευτικός- κτητικός

Δύο άνθρωποι που είναι ζευγάρι πια, εκτός από τις δηλώσεις που κάνουν για το ότι είναι μαζί, ξεχωρίζουν σε μια παρέα, σε μια συναυλία, σε ένα εκατομμύριο κόσμου. Στα ζευγάρια που κάποια φλόγα υπάρχει και ζωηρεύει, υπάρχουν αγγίγματα, βλέμματα, μια φωτιά που είναι εμφανής παρ' ότι αόρατη σε όσους βρεθούν κοντά τους. Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν αμφότερα πειράγματα και ερεθίσματα, γιατί αν μόνο εσύ κοπανιέσαι για να τον αγγίξεις, εκεί υπάρχει το αόρατο πέπλο (ουχί της καψούρας) αλλά του ''προσπαθώ να σε κάνω να μου δώσεις σημασία''!

Ενδιαφέρεται για τους φίλους σου αλλά κι οι δικοί του φίλοι σε ξέρουν

Ζούμε σε ένα κοινωνικό περίγυρο με φίλους και γνωστούς. Πολλές φορές, οι άντρες θα ήθελαν να κλειστούν στη σπηλιά τους μαζί με το ηλεκτρονικό παιχνίδι τους και να μην σε συνοδεύσουν σε καμία κοινωνική εκδήλωση. Αν δεν βλέπει σαν αγγαρεία να έρθει στη γιορτή που οργανώνει η φίλη σου, αν δεν σου κάνει κάνει το δύσκολο σε όποια εκδήλωση κι αν τον προσκαλέσεις, αν θέλει να σε συνοδεύεις όπου του ζητήσεις (χωρίς ακρότητες, δεν είπαμε να τον κάνεις φέιγ βολάν), τότε η καψούρα πάει σύννεφο.

Tαυτόχρονα, αν βλέπεις ό,τι και οι φίλοι του γνωρίζουν την ύπαρξή σου και γίνονται περισσότερο άνθρωποι και λιγότερο κάφροι μπροστά σου, άνοιξε σαμπάνιες να το γιορτάσουμε!

Και το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο όταν:

-Προσπαθεί να μην σου χαλάει χατήρι

- Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ θέλει να σε βλέπει

- Κανονίζει από τώρα που θα πάτε διακοπές μαζί

- Σταματάει να κάνει όλο νέες φίλες στο FB

- Μιλάει γα εσάς με το "Εμείς" κι όχι με το "εγώ" ή "εσύ κι εγώ"!

Κατερίνα Πατούλια