Οι άντρες-καρνάβαλοι της ζωής: να τους κάψεις;

28.02.2014
Οι Απόκριες κορυφώνονται τις προσεχείς ημέρες κι αν βρισκόσουν στο λιμάνι της Πάτρας για να κάψεις τον καρνάβαλο, σίγουρα στο μυαλό σου θα έρχονταν και κάποιοι άντρες- καρνάβαλοι της ζωής σου! Ιδού τα αγόρια που σε ταλαιπώρησαν με το ρόλο που έπαιξαν! Από την Κατερίνα Πατούλια

Ο πρίγκιπας που έγινε βάτραχος:

Στους τρόπους του υπήρξε τζέντλεμαν, μην σου πω κι ιπτάμενος μαζί. Και την πόρτα σου άνοιγε, και μηνύματα σου έστελνε, μόνο το άσπρο άλογο του έλειπε για να πάρει τον ρόλο του πρίγκιπα. Κι όμως, μετά τον πρώτο καιρό, το αρνάκι έγινε στρίγκλος, οι αγάπες πήγαν περίπατο και την κορώνα του πρίγκιπα την φοράει που και που, μπροστά σε κόσμο για να νομίζουν όλοι πως είστε το τέλειο βασιλικό ζευγάρι.

Καλή μου Ραπουνζέλ, πότε θα πάρει απόφαση να δραπετεύσεις από τον πύργο του απολεσθέντος πρίγκιπα; Αν δεν το έχεις καταλάβει, ο πρίγκιπας υπήρξε μάγος και καλύτερα να είχες ενδώσει στο βάτραχο ή το Σρεκ που είχε προοπτικές βελτίωσης.

Ο ωραίος που έγινε τέρας:

Ήταν ένα αγόρι αθλητικό με τον κοιλιακό του να κάνει τετραγωνάκια, ήταν μοσχομυριστός και ντυμένος στην πένα. Ήταν αρσενικό με τα όλα του και τον ζήλευαν πολλές που τον είχες εσύ! Κι ύστερα, ήρθε η σχέση και ο γόης έγινε σκιάχτρο και να σου οι κοιλιές και να η απλυσιά και να που αφέθηκε στην τύχη του και χάσαμε κι το κορμί και τη διάθεση για ζωή.

Όχι, τα παραπανίσια κιλά δεν βλάπτουν αλλά ο σεβασμός σε σένα, το άλλο του μισό χάθηκα κάπου στα στενά του σάντουιτς με το σαπούνι! Αν θέλετε να είστε μαζί, πρέπει να μην θυμίζετε ανάμνηση των εαυτών σας που κάποτε γνωρίστηκαν ωραίοι και μοιραίοι.

Το φάντασμα:

Και δεν ήταν της όπερας. Τον γνώρισες μια μέρα τυχερή, νόμιζες, αμέσως σε προσέγγισε, σου ανοίχτηκε, σου έδωσε κινητά και σταθερά, τα μιλήσατε, τα συμφωνήσατε κι ύστερα σε στοίχειωσε. Το φάντασμα εμφανίζεται όποτε θέλει και σε αναστατώνει, δεν σου δίνει καμιά υπόσχεση κοινής πορείας, εξαφανίζεται όποτε βολεύεται και εμφανίζεται μαγικά, όταν πας να κάνεις μια νέα αρχή.

Αν μιλούσαμε για τον Πάτρικ Σουέζι στο Ghost, θα σου έλεγαν να τον κρατήσεις στη ζωή σου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κάλεσε τους Γκόστμπάστερς, κάντε τρισάγιο και ξορκίστε το φάντασμα.

Το μωρό:

Στο ξεκίνημα τα μπεμπεκίστικα λογάκια, η ανάγκη του για προσοχή, φροντίδα και προδέρμ σε κέρδισαν. Κι ύστερα το γεμάτο ανάγκες αγόρι, έγινε σαφές πως ήταν μεγάλο μωρό. Κάθε άντρας θα πεις, ένα μεγάλο μωρό είναι. Δεν φανταζόσουν βέβαια πως στον δεσμό θα παρενέβαινε και η μαμά του μωρού που ήθελε να ελέγχει κάθε σας κίνηση.

Κάτι τέτοιες στιγμές, είναι που λες πως ο καλύτερος άντρας στον κόσμο είναι ο ορφανός. Κι αν ήθελες να το παίξεις μάνα, θα το έκανες με αληθινό μωρό. Μήπως πρέπει το μωρό πρέπει να μεγαλώσει ή αλλιώς να τον κρατήσει η μαμά του και να του αλλάζει πάνες εκείνη.

Ο Φλινστόουν:

Δεν φανταζόσουν ποτέ πως το καρτούν -άντρας των σπηλαίων- θα το είχες μέσα στο σπίτι σου. Και δεν φανταζόσουν ακόμα περισσότερο ότι θα έπρεπε να του φέρνεις και την παντόφλα και το νερό και το φαγητό στο πιάτο.

Δούλα και κυρά μου, είσαι σίγουρη πως θέλεις να υπηρετείς τον άντρα του σπηλαίου, ειδικά όταν εργάζεσαι όλη μέρα;

Ο Δον Ζουάν:

Όταν γνώρισες τον γόη με τα μάτια τα μελιά, κι έπεσες στον έρωτά του, πίστευες πως σου παραδόθηκε άνευ όρων και πως γόης υπήρξε μόνο για σένα. Φυσικά, το "πέσιμο" ήτο επάγγλεμα για το αγόρι τούτο που ξέρει να ξεκοκκαλίζει με το βλέμμα κάθε θηλυκό που περνά από μπροστά του.

Αν είσαι ζηλιάρα, αν δεν πιστεύεις στην κοινοκτημοσύνη, αν θέλεις έναν άντρα που να έχει μάτια μόνο για σένα, άσε τον Δον Ζουάν να πετάει από μελισσούλα σε μελισσούλα και βρες έναν άντρα βράχο, μόνο για να στηρίζει εσένα.