8 σημάδια που ξεχωρίζουν τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια

05.04.2016
Υπάρχουν ζευγάρια αγαπημένα, υπάρχουν ζευγάρια που απλά επιβιώνουν και υπάρχουν ζευγάρια που είναι τόσο αγαπημένα που σε κάνουν να απορείς.

Δεν χρειάζονται μαγικά φίλτρα, για να κρατήσεις τη σχέση σου στην καλύτερή της φάση για πολύ καιρό, απλά δοκίμασε τις 8 καθημερινές πινελιές που θα σε κρατήσουν κοντά με το σύντροφό σου.

1. Δοκιμάστε εναλλακτικά ραντεβού:

Αντί να πηγαίνετε κάθε εβδομάδα στο αγαπημένο σας εστιατόριο, στο ίδιο τραπέζι και να τρώτε τα ίδια αγαπημένα πιάτα, δοκιμάστε και κάτι διαφορετικό. Οι έξοδοι στα ζευγάρια με παιδιά και υποχρεώσεις είναι περιορισμένα, οπότε κάθε έξοδος αξίζει να σας βγάζει από τη ρουτίνα. Αντί για φαγητό, βγείτε βόλτα για περπάτημα, δοκιμάστε μαθήματα ζαχαροπλαστικής κι ακόμα κι αν θέλετε να βγείτε για φαγητό, αλλάξτε κουζίνες, μεριές στην πόλη και τολμήστε να φάτε και σε μέρη που δεν το φανταζόσασταν.

2. Κάντε ο ένας στον άλλο αυτή την ερώτηση κάθε μέρα:

Πώς ήταν η μέρα σου; Ναι, ακούγεται κλισέ αλλά η αλήθεια είναι πως οι υποχρεώσεις μπορούν να σας απομακρύνουν κι ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες για την καθημερινότητα που θα μοιραστείτε, μπορούν να σας φέρουν κοντά.

3. Να γελάτε με τα δικά σας εσωτερικά αστεία:

Σε έρευνα του πανεπιστημίου Appalachian State, ερευνητές ζήτησαν από 52 ζευγάρια να θυμηθούν αστεία περιστατικά που βίωσαν μόνοι ή ως ζευγάρια. Εκείνοι που αναφέρθηκαν σε αστεία περιστατικά με το ταίρι τους, είχαν και τις πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Ειδικά τα αστεία αυτά που θα έχετε και θα σας ενώνουν, θα χρησιμεύσουν και στις δύσκολες στιγμές σας.

4. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια, δεν φρικάρουν μπροστά σε έναν απλό καυγά.

Με άλλα λόγια, πρέπει να κατανοήσετε πως οι καυγάδες και οι διαφωνίες αποτελούν κομμάτι μιας σχέασης και δεν υπάρχουν άνθρωποι που να μην έχουν τσακωθεί ποτέ. Το θέμα είναι:

Α. Να μην δίνετε μεγαλύτερη έκταση από αυτήν που πρέπει στα απλά καυγαδάκια και σίγουρα να μην φτάνετε να ξεστομίζετε τη λέξη «χωρισμός» σε κάθε καυγά.

Β. Να καυγαδίζετε με σεβασμό: Το να είστε στην ίδια ομάδα, στο εμείς, ακόμα και την ώρα του καυγά, θα σας θωρακίσει και θα σας κάνει να μην ξεφύγετε στους χαρακτηρισμούς που θα κάνετε.

Γ. Τέλος, αν δείτε πως ο καυγάς ξεφεύγει, κάντε time out και συνεχίστε κάποια άλλη ώρα που θα έχετε ηρεμήσει!

5. Χαρείτε με τη χαρά του αγαπημένου σας:

Αν εκείνος νιώθεις σούπερ ευτυχισμένος επειδή έβαλε γκολ στον αγώνα 5επί5 με τους φίλους του, οφείλεις να κατανοήσεις τη χαρά του και να τον επιβραβεύσεις, όσο κουτό κι αν σου φαίνεται κι εκείνος οφείλει να πράξει το αντίστοιχο με τη χαρά που πήρες επειδή η νέα μάσκαρα που αγόρασες σου κάνει έξτρα τεράστιες βλεφαρίδες.

6. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια, ξέρουν την αξία τους!

Τα ζευγάρια που ξέρουν καλά πόσο αγαπημένα είναι, δεν ντρέπονται να το δείξουν. Δεν είναι ότι θα βγουν με σημαίες να διαλαλήσουν τον έρωτά τους, αλλά γνωρίζουν την αξία του να έχεις μια ευτυχισμένη σχέσηκι έναν υγιή δεσμό και δεν σταματούν να στηρίζουν τη σχέση αυτή.

7. Γυμναστείτε παρέα!

Έρευνα απέδειξε πως το 94% των ζευγαριών που γυμνάζονταν μαζί, δεν τα παρατούσαν το ίδιο εύκολα με τα ζευγάρια που γυμνάζονταν χώρια. Αν σκεφτείς πως οι γυναίκες που γυμνάζονται, απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ, εξαιτίας της ανεβασμένης τους αυτοπεποίθησης και λίμπιντο, καταλαβαίνεις πως το να γυμνάζεστε μαζί, είναι το καλύτερο βιάγκρα και για τους δύο.

8. Ακούστε ο ένας τον άλλο:

Πολλές φορές το λέμε αλλά λίγες το κάνουμε. Ενώ μας αρέσει να λέμε τα πάντα για τη δική μας ζωή, τα δικά μας προβλήματα, λίγες είναι οι φορές που θα καθίσουμε να ακούσουμε το σύντροφό μας, αλλά να τον ακούσουμε πραγματικά, χωρίς να τον διακόψουμε, χωρίς να τον λογοκρίνουμε. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια ξέρουν να ακούνε και να συμπάσχουν με τις καταστάσεις που βιώνει το ταίρι τους. Η στήριξη χωρίς να του λες «στο είχα πει, στα λεγα εγώ», είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείς να του προσφέρεις.

Κατερίνα Πατούλια