Ούτε έρωτας, ούτε σεξ: Έρευνα αποκαλύπτει το σημαντικότερο πράγμα σε μία σχέση

04.08.2018
Ούτε έρωτας, ούτε σεξ: Έρευνα αποκαλύπτει το σημαντικότερο πράγμα σε μία σχέση
Έχεις ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που είναι σε θέση να κάνει μια σχέση να κρατήσει; Ο παράγοντας αυτός που ενώνει δύο συντρόφους περισσότερο από κάθε άλλο;

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που ποντάρουν στο πολύ καλό σεξ, την ώρα που άλλα θεωρούν πως το σημαντικότερο στοιχείο για να κρατήσει η σχέση τους είναι τα κοινά ενδιαφέροντα. Μάντεψε όμως. Νέα έρευνα σχέσεων δεν συμφωνεί με τίποτα από τα δύο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εφαρμογή γνωριμιών «Plenty of Fish», ο παράγοντας που επηρεάζει θετικότερα τη σχέση μεταξύ δύο συντρόφων είναι πολύ πιο ουσιαστικός και έχει να κάνει με τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Διάβασε επίσης: "Σ' αγαπώ" - 5 σημάδια ότι δεν πρέπει να το πεις ακόμη

Ποιος είναι αυτός; Οι βαθύτερες συζητήσεις.

Όπως αποδείχτηκε, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αποζητούν την επικοινωνία περισσότερο από το «ιδανικό» σεξ και τις δυνατές συγκινήσεις.

Το 60% των ερωτηθέντων, μάλιστα, υποστήριξε πως μια εκ βαθέων συζήτηση μπορεί να αποτελέσει αιτία να ερωτευτούν έναν άνθρωπο, ενώ το 87% παραδέχτηκε πως είναι δυνατό να ερωτευτεί κάποιον μετά από μια όμορφη συζήτηση ακόμα κι αν αρχικά δεν τον είχε προσέξει ή δεν τον γοήτευσε εμφανισιακά εξ αρχής.

Διαβάστε ακόμη: Ιδού η πραγματική αιτία που τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ

Ακόμα μία απόδειξη, λοιπόν, ότι στον έρωτα πρώτα ακούς και μετά βλέπεις…

Εμάς, πάντως, τα αποτελέσματα αυτά πολύ μας ικανοποίησαν.