Έτσι θα τον φέρεις πίσω στη ζωή σου, ακόμη κι αν έχουν περάσει μήνες

13.09.2018
Έτσι θα τον φέρεις πίσω στη ζωή σου, ακόμη κι αν έχουν περάσει μήνες
Αν θέλεις επανασύνδεση, να την κάνεις σωστά!

Είναι λυπηρό, όμως σίγουρα έχεις βιώσει κι εσύ τουλάχιστον έναν οδυνηρό χωρισμό. Και έχεις αναλογιστεί τους λόγους για τους οποίους πήρατε χωριστούς δρόμους. Μπορεί να τσακωνόστασταν όλη την ώρα. Ίσως να βρισκόσασταν σε διαφορετικά στάδια της ζωής σας. Ή ένας από εσάς απλά έκανε πάρα πολλά λάθη. Και τελικά αναρωτιέσαι: Θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε και πάλι μαζί;

Όπως εξηγεί ο dating expert Matthew Hussey, ο λόγος για τον οποίο χωρίσατε έχει σημασία. Αν είχατε μια πραγματικά τοξική σχέση, το να τα ξαναβρείτε δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Ωστόσο, αν κάποιος (ή και οι δύο) έχει αλλάξει θεμελιωδώς και έχει ξεπεράσει τις όποιες καταστροφικές συμπεριφορές, είτε αυτό είναι ζήλεια, εξάρτηση εγωιστικές τάσεις, είτε οτιδήποτε άλλο, τότε διάβασε παρακάτω.

Πώς μπορείς λοιπόν να τα ξαναβρείς μαζί του;

Ο Hussey υποστηρίζει ότι είναι μεγάλης σημασίας να σκεφτείς μερικά πράγματα πολύ προσεκτικά. Μπορεί να νιώθεις ότι ο πρώην σου είναι το μόνο άτομο με το οποίο θα μπορούσες να είσαι ευχαριστημένη σε όλη σου τη ζωή. Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα όμως αυτό να μην είναι αλήθεια, οπότε πρώτα από όλα βεβαιώσου ότι δεν πρόκειται για παγίδα του μυαλού σου.

Διάβασε επίσης: Έρευνα: Οι 10 λόγοι για τους οποίους χωρίζει μια γυναίκα

1. Αν έχει περάσει μόνο μια εβδομάδα

Γράψε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου σχετικά με τη σχέση. Να είσαι ειλικρινής - σκέψου τι λειτούργησε και τι όχι. Μείνε κοντά σε ανθρώπους που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε βοηθούν να φτιάξεις τη ζωή σου μακριά από τον πρώην σου.

Καλό θα ήταν να περάσεις μια περίοδο χωρίς καμία επαφή μαζί του. Σταμάτα να τον παρακολουθείς στα κοινωνικά μέσα και προσπάθησε να θεραπεύσεις τις πληγές που σου άφησε η σχέση σας.

Μετά από μια εβδομάδα, στείλε του μια "Αποχαιρετιστήρια επιστολή":

Αναγνώρισε οποιαδήποτε βλαβερά ή οδυνηρά πράγματα έκανες στο τέλος της σχέσης. Δείξε του ότι έχεις αποδεχθεί ότι η σχέση σας ίσως και να έχει φτάσει οριστικά στο τέλος της. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι ένα σημαντικό βήματα για να του δείξεις ότι έχεις αρχίσει να προχωράς. Αφού δείξεις ότι έχεις διορθώσει άλλους τομείς στη ζωή σου, έχεις αναγνωρίσει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, μόνο τότε μπορείς να κάνεις μια σωστή επανασύνδεση.

Αυτό το διάβασες; 5 στοιχεία που φανερώνουν ότι έχεις την "τέλεια σχέση"

2. Αν έχουν περάσει μερικοί μήνες

Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να σκεφτείς κάποια άλλα πράγματα: Έκανες μια συνειδητή προσπάθεια να φτιάξεις μια ζωή στην οποία είσαι ευτυχισμένη χωρίς τον πρώην σου; Πώς μπορείς να καταφέρεις να έρθετε ξανά σε επαφή και να κάνεις μια καλή εντύπωση;

Για άλλη μια φορά, και σε αυτό το σενάριο, πρέπει να βεβαιωθείς ότι πέρασες αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς εκείνον, ώστε να μπορείς να κάνεις μια φρέσκια αρχή όταν έρθετε ξανά σε επικοινωνία.

Βεβαιώσου ότι ζεις μια ευτυχισμένη ζωή. Ξεκίνα μια διακριτική επαφή μαζί του. Μπορείς, για παράδειγμα, να τους πεις "Επιτέλους δοκίμασα την σπεσιαλιτέ σε εκείνο το μαγαζί που λέγαμε να πάμε. Είναι πολύ ωραίο, αξίζει μια δοκιμή".

Δεν έχει σημασία πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που μίλησες μαζί του, όμως αν είναι σε σχέση, πρέπει να το αποδεχτείς και να μην επιχειρήσεις να χαλάσεις την ευτυχία του. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσεις ανεξαρτησία και να έχεις μια θετική πορεία απο τότε που λήξατε τη σχέση σας. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θα κάνουν τον πρώην σου να σε δει με ένα νέο τρόπο και να θέλει να αρχίσει ξανά μια σχέση μαζί σου.

Όταν τελικά βρεθείτε, φλέρταρε μαζί του με έναν απρόσμενο τρόπο και σύντομα τα πράγματα θα προχωρήσουν σταδιακά για να τα ξαναβρείτε.