Έρευνα δείχνει ότι γυναίκες και άνδρες που παντρεύονται "παρθένοι" έχουν πιο ευτυχισμένους γάμους!

26.10.2018
Έρευνα δείχνει ότι γυναίκες και άνδρες που παντρεύονται "παρθένοι" έχουν πιο ευτυχισμένους γάμους!
Ή τουλάχιστον, χωρίς πολλές εμπειρίες!

Μια νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών (Institute of Family Studies) διαπίστωσε ότι τα άτομα που έχουν κάνει σεξ μόνο με τους συζύγους τους, είναι πιθανότερο να πούνε ότι βρίσκονται σε ένα «πολύ ευτυχισμένο» γάμο.

«Αντίθετα με την παραδοσιακή άποψη, όταν πρόκειται μόνο για σεξ, η λιγότερη εμπειρία είναι καλύτερη, τουλάχιστον για τον γάμο», δήλωσε στο The Atlantic ο W. Bradford Wilcox, κοινωνιολόγος στο Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών.

Διάβασε επίσης: Καταδικασμένος γάμος: 6 σημάδια που το μαρτυρούν από την πρώτη μέρα

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία μέσω της Γενικής Κοινωνικής Έρευνας από το 1989 έως το 2016. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι το 71% των ανδρών που έχουν κοιμηθεί μόνο με τη σύζυγό τους ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι στο γάμο τους και αντίστοιχα, το 64% των γυναικών που έκαναν σεξ μόνο με ένα άτομο, είναι ευτυχισμένες στη σχέση τους.

Ωστόσο, οι γυναίκες που είχαν έξι έως δέκα σεξουαλικούς συντρόφους είχαν 13% λιγότερες πιθανότητες να δηλώσουν οικογενειακή ευτυχία. Για τους άνδρες που έχουν κοιμηθεί με περισσότερες από 21 γυναίκες, ήταν 15% λιγότερο πιθανό να δηλώσουν ικανοποιημένοι από τη σχέση τους.

Αλλά οι ειδικοί του γάμου ανέφεραν ότι εκείνοι που αποφεύγουν το σεξ πριν από το γάμο μπορεί απλώς να το κάνουν γιατί θέλουν να είναι περισσότερο αφοσιωμένοι.

Διάβασε κι αυτό: H επιστήμη απεφάνθη: Αυτόν τον μήνα παρατηρούνται οι περισσότεροι χωρισμοί

«Δεν έχουν ποτέ ενδιαφερθεί για το σεξ χωρίς δέσμευση και, όταν παντρευτούν, μπορεί να είναι πιο αφοσιωμένοι στους συζύγους τους και συνεπώς πιο ευτυχισμένοι», δήλωσε ο Andrew Cherlin, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, στο The Atlantic.

Ο Wilcox έφερε επίσης μια άλλη πιθανή θεωρία για τους ανθρώπους που δεν κοιμούνται από εδώ και από εκεί: Μπορεί να μην ξέρουν τι χάνουν.

«Η ύπαρξη περισσότερων συντρόφων πριν από το γάμο σας κάνει να αξιολογήσετε κριτικά τον / την σύζυγό σας υπό το πρίσμα των προηγούμενων, τόσο σεξουαλικά όσο και με κάθε άλλο τρόπο», δήλωσε ο Wilcox.

Αυτό το διάβασες; 5 ρεαλιστικοί λόγοι για να μην παντρευτείς

Αλλά αυτοί οι αριθμοί δεν πρέπει να προκαλούν απόγνωση στους ανθρώπους που είχαν περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 64% των ανθρώπων συνολικά, λένε ότι έχουν ένα «πολύ ευτυχισμένο» γάμο.