Θέλεις να του αρέσεις; Αυτές είναι οι 5 κινήσεις που πρέπει να αποφύγεις

01.11.2018
Θέλεις να του αρέσεις; Αυτές είναι οι 5 κινήσεις που πρέπει να αποφύγεις
Μήπως τον απωθείς χωρίς να το γνωρίζεις;

Εάν έχεις παρατηρήσει πως δεν παίρνεις πίσω την έλξη που θέλεις από τους άνδρες ή ότι οι ερωτικές σου γνωριμίες επιβιώνουν μόνο για ένα ή δύο ραντεβού, αυτό δε συμβαίνει επειδή έχεις "κακή τύχη με τους άνδρες". Ούτε και επειδή οι άλλοι δε θέλουν να δεσμευτούν σε μια σχέση.

Όπως λέει και ο ειδικός σχέσεων Matthew Hussey, πιθανότητα κάνεις ένα (ή περισσότερα) από τα "λάθη της έλξης". Τα λεγόμενα "λάθη της έλξης" είναι συμπεριφορές ή χαρακτηριστικά που απωθούν κάποιον που αρχικά είχε ενδιαφερθεί για εσένα. Μπορεί, με άλλα λόγια, να νομίζεις ότι ορισμένες κινήσεις που κάνεις είναι χαριτωμένες, χωρίς να συνειδητοποιείς ότι στην πραγματικότητα απομακρύνεις τον εαυτό σου από το πρόσωπο ενδιαφέροντος.

Διάβασε και αυτό: Dating στα 30+; 12 tips για να το κάνεις σωστά!

Αν, λοιπόν, σου αρέσει πραγματικά κάποιος, αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις:

1. Τον πειράζεις υπερβολικά

Τα παιχνίδια και τα πειράγματα χρειάζονται ισορροπία. Πρέπει να τα κάνεις με έναν τρόπο που να είναι αστεία, και όχι με τρόπο που τον μειώνουν ή τον κάνουν να αισθάνεται αμήχανα για τον εαυτό του.

Το σωστό πείραγμα είναι να του δίνεις ένα μικρό κομμάτι, κάτι που τον κάνει να γελάει και να αισθάνεται σαν μέρος του αστείου, και όχι να κρίνεται για τις επιλογές του.

2. Το "παίζεις" υπερβολικά δύσκολη

Σε κάποιους αρέσουν οι προκλήσεις, αλλά οι περισσότεροι δεν θα επιδιώξουν κάτι παραπάνω αν σταματήσεις να απαντάς στα μηνύματα τους ή παίζεις παιχνίδια για να δεις αν θα σε κυνηγήσουν ακόμα περισσότερο.

Οι άνδρες χαίρονται να κυνηγούν τις γυναίκες που θεωρούν πολύτιμες. Αλλά δεν επιμένουν σε κάτι που δεν φέρνει ανταπόκριση. Το πιο πιθανό είναι ότι θα βρει τη συμπεριφορά αυτή ενοχλητική και θα χάσει την έλξη του.

Δες και αυτό: Ο αβίαστος τρόπος να γίνεις πιο τυχερή στον έρωτα

3. Γίνεσαι "χαμαιλέοντας προσωπικότητας"

Κάποιες γυναίκες προσπαθούν τόσο πολύ να είναι αρεστές, που δεν δημιουργούν ποτέ τη σεξουαλική ένταση που απαιτείται για να τραβήξουν το ενδιαφέρον κάποιου.

Το να είσαι απλώς καλή και ευχάριστη δεν κερδίζει τους άλλους - πρέπει να είσαι σε θέση να κάνεις επαφή με τα μάτια, να επιδιώκεις τα αγγίγματα και να είσαι σε θέση να φλερτάρεις μαζί του.

4. Προσπαθείς να τον κάνεις να ζηλέψει

Οι τύποι που έλκονται από τη ζήλια δεν είναι και οι καλύτεροι. Μια γυναίκα υψηλής αξίας συνειδητοποιεί ότι έχει ήδη αρκετή ζήτηση - έχει υπέροχους φίλους, δουλεύει πολύ και έχει ενδιαφέροντα, και δεν χρειάζεται έναν άντρα να την σώσει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να ανήκεις σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, ώστε να έχεις διαφορετικά είδη φίλων που ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες. Δεν χρειάζεται να παριστάνεις με ψεύτικο τρόπο ότι είσαι σε ζήτηση, αναφέροντας πόσες κατακτήσεις έχεις ή μιλώντας με περηφάνεια για το πόσα likes πήρες στην τελευταία φωτογραφία που ανέβασες στα social media.

Αυτό το είδες; Η επιστήμη απεφάνθη: Να πώς ένα ερωτικό φιλί ανεβάζει τη διάθεσή σου

5. Ξεχνάς να του κάνεις κοπλιμέντα

Το στερεότυπο λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να δέχονται αμέτρητα κομπλιμέντα, αλλά η αλήθεια είναι ότι και οι άντρες τα χρειάζονται εξίσου.

Παρόλο που δεν χρειάζεται να του πεις κάτι όπως "Είσαι πάρα πολύ σέξυ", μπορείς να του πεις ότι υπάρχουν μικρά πράγματα που σε εντυπωσιάζουν πάνω του. Βρες κάτι μικρό που μαρτυράει ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνον, αλλά τον αφήνει να δουλέψει την έλξη του για εσένα.