Εσύ ξέρεις τι είναι το smirting;

04.12.2019
Εσύ ξέρεις τι είναι το smirting;
Η νέα τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς έχει τις ρίζες του στον αντικαπνιστικό νόμο.

Smirting. Όλο και κάπου θα έχεις ακούσει τη λέξη, αλλά ξέρεις τι σημαίνει; Πρόκειται, λοιπόν, για μια λέξη που προέρχεται από το "πάντρεμα" των λεξεων: "flirting" και "smoking".

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου μπορεί να είναι κάτι νέο στην Ελλάδα, όμως σε άλλες χώρες του κόσμου μετρά πολλά χρόνια. Άλλα τόσα μετρά και το smirting, το οποίο, χονδρικά, είναι το φλερτ την ώρα του καπνίσματος.

Το καπνίζειν, λοιπόν, απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους και όντως, ο κόσμος δείχνει να συμμορφώνεται με τους κανόνες.

Και τι κάνει κάποιος όταν βρίσκεται στο εστιατόριο ή στο κλαμπ ή ακόμη και στο γραφείο του και θέλει να το ανάψει το τσιγαράκι του; Βγαίνει έξω στο πεζοδρόμιο, ή στην αυλή των καταστημάτων που έχουν διαμορφωθει κατάλληλα για να φιλοξενήσουν τους "θεριακλήδες".

Διάβασε και αυτό: Έρευνα αποκαλύπτει: Τόσες φορές ερωτεύεται κάποιος στη ζωή του

Εκεί λοιπόν είναι που "ανθεί" το smirting και εκεί προκύπτουν γνωριμίες που μπορεί να είναι και ενδιαφέρουσες.

Για την ιστορία, πάντως, διαβάζουμε ότι πρώτη φορά ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε στην Ιρλανδία το 2004 όταν και απαγορεύτηκε καθολικά το τσιγάρο σε δημοσίους χώρους. Ε, 15 χρόνια μετά ήρθε και στην Ελλάδα. Και να που αναβιώνει με τον τρόπο του ένα "άθλημα" που φάνταζε ξεχασμένο εδώ και πολύ καιρό. Το φλερτ! Μήπως να έχεις έναν αναπτήρα στην τσέπη σου για παν ενδεχόμενο. Ακόμη και αν δεν καπνίζεις. Δεν ξέρεις ποτέ πότε θα σου ζητήσει κανείς φωτιά. Ας είσαι έτοιμος/η!