5 απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι ο γάμος σου δεν θα κρατήσει πολύ

21.03.2020
5 απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι ο γάμος σου δεν θα κρατήσει πολύ
Οι σχέσεις αυτόν καιρό δοκιμάζονται και αυτό είναι αλήθεια. Ο υποχρεωτικός "εγκλεισμός" λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα φέρει μοιραία στην επιφάνεια "θέματα" που ίσως κρυβόταν κάποιου πιο κάτω! Κι όμως... Ας βάλουμε για λίγο αυτά τα έκτακτα, επίκαιρα γεγονότα που ακόμη δεν μπορούν να συνυπολογιστούν και ας δούμε τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με στοιχεία που μπορεί να "μαρτυρούν" διαζύγιο από καιρό πριν και να μην τα έχουμε πάρει είδηση... Έτσι, για την ιστορία.

Στην Ευρώπη, οι άνθρωποι κατά τα τελευταία 50 χρόνια, άρχισαν να παίρνουν διαζύγιο 2,5 φορές συχνότερα και να παντρεύονται 2 φορές λιγότερο συχνά. Το καλό είναι ότι η πρόβλεψη ενός διαζυγίου είναι πιθανή και αυτό το σενάριο υποστηρίζεται από τους επιστήμονες μέσω των ερευνών.

Εμείς βέβαια που είμαστε ρομαντικές ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες ευτυχισμένες και δυνατές οικογένειες σε αυτό κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θελήσαμε να γράψουμε αυτό το θέμα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της επιστήμης.

Δες παρακάτω ποιες είναι οι 5 πιο ιδιαίτερες συνήθειες και χαρακτηριστικά που μπορεί να αποτελέσουν πρόδρομους διαζυγίων, σύμφωνα με την έρευνα των επιστημόνων.

Διάβασε και αυτό: 4 τρόποι να αντιμετωπίσεις τη ζήλια στη σχέση σου

1. Ο αριθμός των χαμόγελων στις παιδικές φωτογραφίες των ανδρών

Οι ψυχολόγοι διενήργησαν μια σειρά τεστ για να καταλάβουν εάν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το διαζύγιο από παιδικές και νεανικές φωτογραφίες. Σε μια μελέτη, οι επιστήμονες κοίταξαν τις φωτογραφίες ενός σχολικού άλμπουμ και αξιολόγησαν την ένταση των χαμόγελων σε μια κλίμακα από 1 έως 10. Η εκτίμηση βασίστηκε στην έκταση δύο μυών: του μυ που σφίγγει το στόμα και του μυ που δημιουργεί ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Κανείς από εκείνους των οποίων τα χαμόγελα είχαν βαθμολογηθεί με «10» δεν χώρισε. Ταυτόχρονα, ένα στα τέσσερα άτομα είχε χωρίσει ανάμεσα σε αυτούς που ήταν συνοφρυωμένοι. Γενικά, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που φαίνονται μελαγχολικοί στις φωτογραφίες μπορούν να χωρίσουν 5 φορές πιο συχνά από αυτούς που χαμογελούν.

2. Συνάδελφοι του αντίθετου φύλου

Σύμφωνα με Δανούς ερευνητές, οι άνθρωποι που εργάζονται ως επί το πλείστον με μέλη του αντίθετου φύλου, είναι πιθανόν να πάρουν διαζύγιο κατά 15% πιο συχνά. Η έρευνα πάνω σε αυτό έφτασε σε μεγαλύτερη κλίμακα όταν μελετήθηκαν όλα τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν από το 1981 έως το 2002 στη Δανία. Τι διαπίστωσαν; Ότι 100.000 από αυτούς έχουν ήδη πάρει διαζύγιο.

3. Ανατροφή της μητέρας

Οι γυναίκες είναι αυτές που υποβάλλουν πιο συχνά αίτηση διαζυγίου. Επιπλέον, υπάρχουν μελέτες που έδειξαν ότι τα περισσότερα ζευγάρια αντιγράφουν τη συμπεριφορά των γονέων τους, ειδικά των μητέρων τους. Οι κοινωνιολόγοι μελέτησαν τη συμπεριφορά 7.000 ατόμων και διαπίστωσαν ότι αν μια μητέρα έκανε μια νέα σχέση, αρκετά συχνά (είτε γάμος είτε συγκατοίκηση), τα ενήλικα παιδιά της θα συμπεριφέρονταν το ίδιο.

Αυτό το διάβασες; Τσακώνεστε συνέχεια; 7 σκέψεις που θα κάνουν τη σχέση σας καλύτερη

4. Η αρνητική στάση ενός συζύγου απέναντι στις φίλες της συζύγου του

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τη σχέση 373 ζευγαριών που ήταν παντρεμένα πάνω από 16 χρόνια. Αποδείχθηκε ότι το 46% των ζευγαριών είχαν πάρει διαζύγιο από το 16ο έτος του γάμου τους και πολλές φορές η κριτική του συζύγου για τις φίλες της συντρόφου του, κατά το πρώτο έτος του γάμου τους προέβλεπε αυτό το χωρισμό στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των γυναικών και των φίλων τους, που χαρακτηρίζονται από συναισθηματική εγγύτητα και υποστήριξη, διαρκούν περισσότερο, ενώ η φιλία των ανδρών εξαρτάται συχνότερα από τις κοινές δραστηριότητες. Κατά συνέπεια, είναι ευκολότερο για τους άντρες να αλλάξουν τον κύκλο της επικοινωνίας τους και είναι πιο δύσκολο να τα πάνε καλά με τις φίλες της συζύγου τους, τις οποίες δεν βρίσκουν σχεδόν ποτέ ευχάριστες.

5. Στενό κρεβάτι

Οι σύζυγοι πρέπει να κοιμούνται σε ένα πολύ άνετο κρεβάτι για την ψυχική και σωματική τους υγεία, για καλό ύπνο και για ένα υγιές περιβάλλον στην οικογένεια. Οι επιστήμονες που μελετούν προβλήματα ύπνου έχουν διαπιστώσει ότι το 30-40% των ζευγαριών κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια. Και αυτό είναι πραγματικά καλό, επειδή ο κακής ποιότητας ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο. Επομένως, αν θέλετε να διατηρήσετε τη σχέση σας ισχυρή, φροντίστε να κοιμάστε καλά.