Πώς μπορεί να γίνει ασφαλές το dating στην εποχή του κορονοϊού

16.03.2020
Πώς μπορεί να γίνει ασφαλές το dating στην εποχή του κορονοϊού
Το απολυμαντικό χεριού στις μέρες μας αξίζει το βάρος του σε χρυσό ενώ τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον κορονοϊό, ο οποίος εξαπλώνεται κυρίως μέσω της ανθρώπινης επαφής. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα λοιπόν: Πώς θα είναι τα ραντεβού κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας; Η απάντηση είηναι "εξαρτάται", καθώς κάποιοι παίρνουν προφυλάξεις και αλλάζουν τις συνήθειες τους, ενώ άλλοι συνεχίζουν τη ζωή τους ως συνήθως.

Για παράδειγμα στη Νέα Υόρκη, όπου ο κορονοϊός είναι πιο διαδεδομένος από τις υπόλοιπες αμερικανικές πολιτείες, μερικοί singles βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα. Η Cheyenne Β., 24 ετών, που χρησιμοποιεί τις εφαρμογές dating πολύ τακτικά, είπε στο Elite Daily: «Δεν θα βγω σε άλλο ραντεβού. Στο τελευταίο ραντεβού που πήγα, ο τύπος και εγώ μιλήσαμε για το πόσο τρομοκρατημένοι ήμασταν μήπως προσβληθούμε από τον ιό και ακόμη χειρότερα, να το διαδώσουμε στους ανθρώπους που εμπίπτουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου».

Η Alexsis Venable, 23 ετών, λέει ότι είναι «λίγο πιο διστακτική για να βγει για ραντεβού». Και εξηγεί: «Ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι είναι εκδηλωτικοί, οπότε αν βγω για ραντεβού και κάποιος θα ήθελε να κρατήσει τα χέρια ή να αγγίξει το πρόσωπό μου, είμαι βέβαιη ότι θα έκανα πίσω».

Μερικοί άνθρωποι είναι αγχωμένοι, αλλά κάποιοι άλλοι όχι. Η Gentry Bur, 22 ετών, «ανησυχεί πολύ», προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου να πηγαίνει στο σπίτι με κάποιον ή ακόμα και να φιλάω έναν τυχαίο άντρα, τουλάχιστον για σύντομο χρονικό διάστημα». Όσο για τα ραντεβού της, η κάτοικος του Λος Άντζελες σημειώνει: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι πιέζουν λιγότερο για να συναντηθούμε προσωπικά μέσω των apps, από ότι έκαναν κάποτε. Εν τούτοις, διαπιστώνω ότι διάφοροι τύποι δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται πραγματικά για τον κορονοϊό και να τον βάζουν πάνω από τις επιθυμίες τους».

Η εφαρμογή dating Hinge, δεν αναφέρει καμία αλλαγή στη δραστηριότητα των χρηστών από την εμφάνιση του ιού, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ενώ η Bumble εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα. Ενώ το Tinder αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα τα νέα δεδομένα, υπάρχει στο app μια επισήμανση που λέει: «Η ευημερία σας είναι η # 1 προτεραιότητά μας», μαζί με συμβουλές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για διατήρηση της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της «διατήρησης της κοινωνικής απόστασης στις δημόσιες συγκεντρώσεις».

Για όσους επιλέγουν να συνεχίζουν να βγαίνουν ραντεβού, η σύμβουλος dating Tammy Shaklee προτείνει την επιλογή τοποθεσιών όπου είναι λιγότερο πιθανό να υπάρχει πολυκοσμία, όπως μια βόλτα σε έναν κήπο ή ένα πικνίκ σε ένα πάρκο. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εκφράζουν τις απόψεις τους και τις ανησυχίες τους αντί να πηγαίνουν σε ένα ραντεβού με την ανησυχία ότι μπορεί να θέσουν τους εαυτούς τους ή τους άλλους σε μεγαλύτερο κίνδυνο. «Όλοι θα πρέπει να σέβονται όταν κάποιος έχει επίγνωση του τι συμβαίνει στον κόσμο και δεν θέλει να παίρνει ρίσκα, αλλά προτείνει ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για να ζήσει μια πιο υπεύθυνη ζωή», λέει η Shaklee.