Αντί για γαλοπούλα, χοιρινό!

18.12.2015
Γιατί όχι; Έχεις πολλούς και καλούς λόγους για να ψηφίσεις χοιρινό στο γιορτινό τραπέζι. Δες ποιοι είναι αυτοί!
  1. Το κρέας του χοιρινού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο μεγάλης απορροφητικότητας, ψευδάργυρο και βιταμίνες Β.
  2. Σε σχέση με τα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα αλλά και τη γαλοπούλα έχει το πλεονέκτημα ότι το λίπος του είναι λιγότερο κορεσμένο, λιγότερο συνεκτικό και, επειδή είναι κυρίως εξωτερικό, γύρω γύρω από το ψαχνό, μπορεί να αφαιρεθεί ευκολότερα πριν από το ψήσιμο αλλά και μετά από αυτό.
  3. Αν, μάλιστα, προτιμήσεις κόντρα φιλέτο, η ποσότητα των λιπαρών δεν υπερβαίνει το 8-10% και της χοληστερίνης τα 78 mg/100 γραμμ., ενώ στο ψαρονέφρι είναι ακόμα μικρότερη, καθιστώντας το έτσι εξαιρετικό για άτομα που έχουν προβλήματα υγείας και πρέπει να προσέχουν.
  4. Μια τυπική μερίδα ψαρονέφρι με ρύζι και σταφίδες αποδίδει περίπου 360 θερμίδες.

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 125

Update: Δεκέμβριος 2015.