Αυτή είναι η ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά

03.04.2018
Αυτή είναι η ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά
Το νερό αποτελεί την απαραίτητη πηγή για τη ζωή των κυττάρων και την ομορφιά του δέρματος μας. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεσαι περισσότερο αφού η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι το 50-60% του βάρους μας αποτελείται από νερό, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να χάνεις νερό μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής, των δακρύων και των ούρων.

Φυσικά και το νερό είναι από τα κύρια συστατικά για να ζήσεις , βέβαια σύμφωνα με μελέτες οι περισσότεροι πίνουμε ένα πολύ μικρό ποσοστό από την ποσότητα που θα πρέπει να λαμβάναμε κανονικά.

Όλοι γνωρίζουμε πως η ημερήσια κατανάλωση νερού είναι 8-10 ποτήρια ή κάποιοι άλλοι λένε ότι 2 λίτρα είναι αρκετά. Πρέπει να σκεφτείς όμως ότι ο κάθε οργανισμός διαφέρει από τον άλλον και ο κάθε ένας έχει διαφορετικές ανάγκες για να λειτουργήσει.

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια πράξη που υποστηρίζουν πολλοί η οποία μπορεί να δείξει πόσο νερό πρέπει να καταναλώνουμε όλοι ημερησίως.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να διαιρέσεις τα κιλά σου με το 30. Ο αριθμός που θα βγει από το αποτέλεσμα είναι τα λίτρα νερού που πρέπει να καταναλώσει ο οργανισμός σου. Δηλαδή αν ζυγίζεις 60 κιλά, τότε 60/30 ισούται με 2. Άρα υπολογίστε ότι πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερού και κάτι ημερησίως.

Όμως προσοχή! Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι εννοείται πως με μία πράξη μόνο δεν μπορείς συμβιβαστείς για το πόσο νερό πρέπει να πίνεις κάθε μέρα, αφού οι ποσότητες του νερού που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός εξαρτώνται πολλές φορές από τις δραστηριότητες που κάνεις μέσα στην ημέρα και από το κατά πόση ποσότητα νερού περιέχουν οι τροφές που καταναλώνεις. Φυσικά και αν οι δραστηριότητες σου είναι έντονες αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σου για νερό με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι περισσότερο.