7 ρίσκα που θ' αλλάξουν τη ζωή σου

08.09.2009
Μήπως αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι μέσα σε μια μέτρια και μίζερη ζωή; Μήπως έχεις όνειρα και φιλοδοξίες που φοβάσαι να κυνηγήσεις; Καιρός να πάρεις 7 ρίσκα που υπόσχονται να αλλάξουν μια και καλή την άχαρη ζωή σου.

Μήπως αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι μέσα σε μια μέτρια και μίζερη ζωή; Μήπως έχεις όνειρα και φιλοδοξίες που φοβάσαι να κυνηγήσεις; Καιρός να πάρεις 7 ρίσκα που υπόσχονται να αλλάξουν μια και καλή την άχαρη ζωή σου.

1. Να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό βήμα: σίγουρα ένας μισθός που μπαίνει κάθε μήνα στο λογαριασμό σου είναι αρκετός για να σε κρατήσει σε μια μέτρια δουλειά. Δεδομένου του ότι ζούμε σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, πολλοί εργαζόμενοι κολλούν σε μια δουλειά που δεν τους εμπνέει αλλά τους παρέχει την ασφάλεια που επιθυμούν. Αν δεν είσαι και πολύ σίγουρη για το μέλλον της εταιρίας ή της δουλειάς που κάνεις, πάρε το ρίσκο. Κυνήγησε το όνειρό σου 9μιλάμε πάντα για σοβαρά σχέδια και όχι για όνειρα θερινής νυκτός) και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Αυτό που θα σε βοηθήσει πριν κάνει το μεγάλο επαγγελματικό άνοιγμα είναι να μελετήσεις το χειρότερο αλλά και το καλύτερο σενάριο που μπορεί να έχει η έκβασης της κίνησης που θα κάνεις.

2. Να προχωρήσεις στην προσωπική σου ζωή: είτε είσαι κολλημένη σε μια σχέση με ένα σύντροφο που σε κάνει να υποφέρεις, είτε επιθυμείς ένα μωρό αλλά πιστεύεις ότι δεν είσαι στην οικονομική κατάσταση να το αποκτήσεις, πάρε το ρίσκο. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να πεις αντίο στο παρελθόν μια και καλή. Στη δεύτερη, απλά έχε στο μυαλό σου ότι πολλοί λίγοι άνθρωποι ήταν έτοιμοι για να κάνουν ένα παιδί, ή να προχωρήσουν σε ένα γάμο. Αν είσαι ευτυχισμένη με το σύντροφό σου, μην διστάσεις να προχωρήσεις.

3. Να πεις την αλήθεια: πολλοί άνθρωποι βρίσκουν δύσκολο να πουν την αλήθεια σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής τους. Οι ειδικοί επιμένουν ότι το να λες την αλήθεια για το πώς νιώθεις ή τι πιστεύεις σε καθημερινή βάση, θα σε κάνει πιο ατσάλινη απέναντι στις δυσκολίες της ζωής Έτσι, θα δεις ότι μπορείς πολύ πιο εύκολα να πάρεις σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον σου.

4. Ν' αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα: πολλές γυναίκες εθελοτυφλούν για το ποιές είναι και τι έχουν στη ζωή τους. Α ν ζεις σε μια φούσκα ψέματος που όλα είναι τέλεια, ιδανικά και όπως τα θέλεις, σύντομα η φούσκα αυτή κινδυνεύει να σπάσει και να βρεθείς από τον ουρανό στα τάρταρα. Βρες το θάρρος και αντιμετώπισε την πραγματικότητα που ζεις γιατί μόνο έτσι μπορείς να ελπίζεις ότι μια μέρα η πραγματικότητά σου θα γίνει αυτή που ονειρεύεσαι.

5. Ν' αντιμετωπίσεις με γενναιότητα ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα: είτε πρόκειται για το τρύπημα μιας βελόνας, είτε για την αύξηση που όλο λες και ποτέ δεν ζητάς, ήρθε ο καιρός να αντιμετωπίσεις με γενναιότητα τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα που ταλαιπωρούν τη ζωή σου. Σκέψου απλά ότι τον να μην κάνεις κάτι (η αδράνεια) μπορεί να γίνει ελάττωμα που θα σε χαρακτηρίζει στις σχέσεις σου με φίλους και γνωστούς. Θα είσαι πάντα η Μαρίνα η φοβιτσιάρα που πήρε αυτοκίνητο για να το οδηγούν οι άλλοι.

6. Να δεις κατάματα τους φόβους σου: μόνο αν αντιμετωπίσεις τους φόβους που δυσχεραίνουν τη ζωή σου, θα μάθεις να ζεις πραγματικά. Όσο περισσότερους από τους φόβους σου νικάς, τόσο θα μειώνονται οι φόβοι που προκύπτουν στο μέλλον. Το μυαλό σου, ακόμα και ο οργανισμός σου θα γίνει πιο ανθεκτικός στις δύσκολες καταστάσεις.

7. Να γίνεις καλύτερη: το να βελτιώσεις τον εαυτό σου (εσωτερικά και εξωτερικά) είναι ένα από τα ρίσκα που οι άνθρωποι δύσκολα παίρνουν, αγνοώντας τη δύναμη που έχει μια τέτοια καθαρτική διαδικασία. Έτσι, αποφασίζεις πολύ πιο εύκολα να αλλάξεις έναν άντρα που σε προτιμά πιο αδύνατη και όχι να πάρεις το ρίσκο να χάσεις 10 κιλά. Η μεταμόρφωση του εαυτού σου και των εσωτερικών ή εξωτερικών αδυναμιών σου είναι ένα από τα στοιχήματα που πρέπει να βάλεις με τον εαυτό σου πρώτα και μετά με τους άλλους.