Τι θα φέρει στη ζωή σου το έτος του Πιθήκου της Φωτιάς 2016

09.02.2016
Καλή χρονιά! Μόλις μπήκαμε στο Έτος του Πιθήκου, το οποίο αρχίζει πάντοτε στη δεύτερη Νέα Σελήνη μετά τη χειμερινή ισημερία. Για το κινέζικο αστρολογικό σύστημα, η χρονιά του Πιθήκου της Φωτιάς έχει τα χαρακτηριστικά του ζώου που την κυβερνά. Έχεις δει ποτέ πίθηκο από κοντά;

Ευφυέστατος, αεικίνητος, σκανταλιάρης, καταφερτζής, τρομερά αστείος, φιγουρατζής, σόουμαν σωστός. Ο πίθηκος δεν περπατά, κάνει άλματα. Βλέπει τα πράγματα όπως έρχονται, με νέο μάτι, και του αρέσει το καινούριο, καθώς βαριέται πολύ εύκολα. Τολμά. Εκεί που λες θα γκρεμοτσακιστεί τα καταφέρνει να κάνει την έκπληξη.

Είναι αισιόδοξος, δεν κολλάει στον κίνδυνο, δεν το σκέφτεται και πολύ. Παρορμητικός, αυθόρμητος, ομαδικός αλλά και ελεύθερο πνεύμα ταυτόχρονα, θα κάνει του κεφαλιού του. Κι εκεί που λες πως έχεις τα γυαλιά σου, διαπιστώνεις πως είναι στα χέρια του (ή ακόμη χειρότερα σε κανένα γκρεμό, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όσοι έχουν επισκεφτεί ταξιδιωτικούς προορισμούς τύπου Μπαλί, Ινδία ή Μαδαγασκάρη).
Ο πίθηκος είναι τρομερός περφόρμερ - και πραγματικά αστείος.

Με λίγα λόγια, all eyes on me. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι συσχετίζεται με το ζώδιο του Λέοντα στο δυτικό ωροσκόπιο.

Έτσι λοιπόν περιμένουμε μια χρονιά με νεανική σβελτάδα, πάθος, ένταση, γρήγορους ρυθμούς. Μια χρονιά με εκπλήξεις και δραματικές αλλαγές: στη θετική περίπτωση τις ονομάζουμε ανακαλύψεις και break through τεχνολογίες, στην αρνητική μεγάλα σκάνδαλα, απάτες μούφες.

Αδούλωτο πνεύμα ο πίθηκος, που δεν χαμπαριάζει αναστολές και ενοχές, κομίζει δημιουργική ενέργεια και νέα ξεκινήματα, ιδίως στον επαγγελματικό τομέα. Όσο πιο τολμηρά, τόσο πιο καλά: η Φωτιά είναι yang και ζητάει, και φέρνει, ενέργεια, πάθος, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία φόρτσα. Οι φιλόδοξοι είναι καιρός να κάνουν το μεγάλο βήμα. Όχι άκριτα όμως. Ο πίθηκος είναι παροιμιώδης κολπατζής. Το νεανικό πνεύμα μπορεί να εκπέσει σε ανωριμότητα, η αχαλίνωτη περιέργεια σε οπορτουνισμό ενώ η ανάγκη για αλλαγή σε αστάθεια και αναξιοπιστία. Προσοχή, λοιπόν. Τόλμη ναι, αλλά με ανοιχτά μάτια και σταθερά βήματα.

心猿 Μυαλό-πίθηκος: Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι βουδιστές, οι οποίοι οπτικοποιούν ως πίθηκο τον αεικίνητο ανθρώπινο νου που γίνεται έτσι πηγή δεινών: σημαίνει «αναποφάσιστος, άστατος, καπριτσιόζος, φαντασιόπληκτος, ιδιότροπος, ασταθής, συγκεχυμένος, αναποφάσιστος, αχαλίνωτος». Τα παραπάνω είναι τυφλοσούρτης για το τι πρέπει να προσέξετε φέτος.

Οικονομικά και πολιτικά, πρόκειται για ένα έτος αστάθειας, με έντονη κινητικότητα στις βιομηχανίες της ενέργειας, της διασκέδασης, της οικονομίας. Σύμφωνα με τον γκουρού του Φενγκ Σούι στο Χονγκ Κονγκ, τον Ραϊμόν Λο, τα χρηματιστήρια θα ανέβουν μια και παίρνουν νέα ενέργεια από τη Φωτιά, που ενισχύει το ρίσκο, την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία.

Συναισθηματικά περιμένουμε μια χρονιά πολύ fun, με αρκετές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, ταξίδια, και καλή ζωή. Ο Πίθηκος λατρεύει το ρομάντζο και είναι πολύ ευαίσθητος και γενναιόδωρος. Αλλά... μπορεί να είναι άστατος, μια καυτός-λάβα, μια αδιάφορος, και να αντιμετωπίζει τις σχέσεις πιο πολύ σαν παιχνίδι παρά σαν αντικείμενο αφοσίωσης και δέσμευσης.

Πάθος, δημιουργικότητα, χαρά, είναι το φετινό τρίπτυχο των υποσχέσεων για όλους.

Δείτε τι θα φέρει η χρονιά σε έρωτα, πρόοδο και χρήμα για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά:

Για να δείτε το ζώδιό σας στο κινέζικο ωροσκόπιο, κάντε κλικ εδώ

Ποντίκι

Είστε πολύ καλοί φίλοι με τον Πίθηκο, οπότε περιμένεις μια χρονιά συναρπαστική, με πολλές εκπλήξεις. Εξαιρετική χρονιά για να το προχωρήσεις, αν έχεις σχέδια για γάμο ή δέσμευση, για νέες δουλειές, ακόμη και για ένα παιδί. Από καιρό σε καιρό, βάλε μια άνω τελεία για να ανασυνταχθείς και να σκεφτείς καθαρά, γιατί οι ρυθμοί θα είναι πολύ γρήγοροι.

Βόδι

Ο κατεργάρης Πίθηκος θα προσθέσει λίγη κίνηση στο παροιμιωδώς αργό και σταθερό αυτό ζώδιο και η χρονιά του Πιθήκου είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για σένα να ταράξεις τα νερά. Αλλά επειδή η σβελτάδα δεν είναι το στιλ σου, θα αισθανθείς πίεση από τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις. Από την άλλη πλευρά είναι η στιγμή να πάρεις κάποια ρίσκα και να πετύχεις τους στόχους σου.

Τίγρης

Ο Πίθηκος είναι το αντίθετό σου. Αλλά και πάλι θα σου κάνει καλό η ζωντάνια του πιθήκου, θα ξεμπλοκάρουν καταστάσεις. Προσοχή: Μην παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό. Στη δουλειά, μπορείς να διακριθείς δίνοντας νέες λύσεις σε παλιά προβλήματα.

Κουνέλι

Η χρονιά φέρνει πολλές ευκαιρίες για απολαύσεις: ταξίδια, κοινωνικές επαφές, εξόδους για φαγητό και πολιτισμικά. Μην το παρατραβάς και εξαντλείσαι. Κάνε αλλαγές στο σπίτι και το γραφείο σου για να νιώσεις καλύτερα.

Δράκος

Θα αισθανθείς την έντονη ενέργεια του Πιθήκου. Ζωντάνια, ευεξία, ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη. Φρόντισε μόνο να αποφύγεις τις έριδες και τις δικαστικές διαμάχες, ιδίως το καλοκαίρι. Έμφαση στην καριέρα, προσοχή στις σχέσεις στο χώρο εργασίας.

Φίδι

Είστε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πίθηκο και η περυσινή σπορά σου αρχίζει να αποφέρει καρπούς. Και στα συναισθηματικά η χρονιά φέρνει ξεκαθάρισμα. Θα μείνετε μαζί «και με τα δύο... πόδια» ή θα χωρίσετε. Τέρμα τα ψέμματα. Πιθανώς θα επενδύσεις στο σπίτι – πάντα είναι ανανέωση οι αλλαγές.

Άλογο

Σε εμπνέει η yang ενέργεια του έτους και σου πάει ως περιπετειώδης χαρακτήρας που είσαι. Ταξίδια, νέες γνωριμίες, και μεγάλα σχέδια είναι στα θετικά της χρονιάς. Από την άλλη πλευρά, δεν αποκλείονται καθυστερήσεις και εμπόδια στα πλάνα σου. Μη βιάζεσαι και μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα. Χρονιά για ξεκινήματα επαγγελματικά, σταθεροποίησης στα προσωπικά.

Πρόβατο

Δεν σε ξετρελαίνει αυτό το speedy Gonzalez στιλάκι, θες τα πράματα πιο σταθερά. Η χρονιά αποτελεί προετοιμασία για την επόμενη: προσπάθησε να κάνεις οικονομία σε χρήματα και ενέργεια, ώστε να επενδύσεις του χρόνου σε στόχους που θα θέσεις φέτος. Η σχέση σου θα βάλει σε δοκιμασία την αντοχή σου; Μπορείς και θες να στηρίξεις το σύντροφό σου ή... πάμε παρακάτω;

Πίθηκος

Είναι η χρονιά σου! Με πιο ευνοϊκό διάστημα το φθινόπωρο. Είναι καιρός για ένα νέο ξεκίνημα και μεγάλες αλλαγές. Υπάρχει η ενέργεια για να πετύχεις τα όνειρά σου. Πάρε ρίσκα αλλά δες που πατάς. Ένας νέος μεγάλος κύκλος ανοίγει. Συναισθηματικά είσαι σε σημείο καμπής. Όχι μόνο θα κάνεις νέους φίλους αλλά μπορεί να πετύχεις το κελεπούρι. Ή να πάρεις τη μεγάλη απόφαση.

Πετεινός

Χρονιά γεμάτη από γεγονότα και ευκαιρίες η φετινή. Περιπέτειες και νέες εμπειρίες σε καλούν, κάποιες τελείως απρόβλεπτες. Θα βρεθείς στον προβολέα, πράγμα που συνήθως θες, αλλά δεν είναι απαραίτητα καλό (όπως πχ όταν «σε κουβεντιάζουν»). Στα επαγγελματικά, προσοχή στα ψιλά γράμματα. Να είσαι συνετή και... κράτα καλύτερα μικρό καλάθι.

Σκύλος

Σου αρέσει να τα καταφέρνεις και είσαι τόσο κοινωνική: αυτή η χρονιά σου πάει γιατί έχει πολύ δραστηριότητα, ταχύτητα και πάθος. Επαγγελματικά είναι πολύ δυναμική χρονιά, μπορείς να καταφέρεις περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Κοινώς, να ανέβεις αλματωδώς. Ίσως αλλάξεις εργασία ή και πεδίο δράσης. Αν είσαι μόνη, φλερτ ενόψει. Αν έχεις σχέση, η φωτιά θα αναζωπυρωθεί. Σε κάθε περίπτωση έχει γνωριμίες και... θαυμαστές η χρονιά.

Γουρούνι

Επιτέλους τα πράγματα ξεμπλοκάρουν μικρή γουρουνίτσα, κι εσύ μπορείς επιτέλους να γίνεις η ψυχή του πάρτυ. Επαγγελματικά είσαι σε φόρμα και θα το καταλάβουν κι οι άλλοι αυτό και οικονομικά ίσως έρθει η ανταμοιβή για τους κόπους σου τα τελευταία χρόνια. Η υπόσχεση της χρονιάς; Θα πέσεις πάνω στο πρόσωπο-κλειδί που θα σε «ανακαλύψει». Αμήν!

Από τη Βίκυ Νταλακώστα